Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Penei Sewell: College footballs bedste linjemand

Efter at være blevet hædret som college footballs bedste linjemand og inkluderet på preseason watchlisten til Maxwell Award, der gives til college footballs bedste spiller – som den første offensive linjemand siden 2017 – valgte Penei Sewell at opte ud og forberede sig til 2021-draften. Her ligner han hovednavnet i en offensive tackle-klasse, der skal forsøge at matche den historisk stærke top i sidste års draft.

Sewell blev født i Amerikansk Samoa i 2000, flyttede til Utah i 2012, og valgte i 2018 at tage sit fire-stjernede talent til University of Oregon, hvor han fra start bed sig fast i et starterjob. Som True Sophomore i 2019 var han den primære oppasser for Justin Herbert på en linje, der fik kastet to draftvalg og en undrafted free agent af sig i 2020-draften.

Med fornemt spil trak Sewell oceaner af hæder, og vandt bl.a. Outland Trophy (bedste interior lineman i college football – linjemænd på begge sider af bolden; tackles tæller med på den offensive) og blev kåret til PAC-12 Co-Offensive Player of the Year af Associated Press – delt med Utah-duoen QB Tyler Huntley og RB Zack Moss.

Forventningerne var selvsagt store frem mod 2020-sæsonen, men med udsigt til en aflyst sæson, valgte Sewell at opte ud og begynde forberedelserne til NFL, og mens han ikke er selvskrevet til at blive valgt som den første tackle, er det store navne der trækkes frem når draftniks skal finde sammenligninger til det potentielle top 5-valg.

Alder: 20 år (9. oktober 2000)
Højde: 6ft. 6in. (198cm)
Vægt: 325 lbs. (147kg)

Penei Sewell Scouting Reports

Styrker:

 • Sewell har en indbydende kombination af størrelse og mobilitet, og det er en fryd for øjet at se ham komme ud af sit stance med power og quickness. De atletiske evner for en spiller på hans størrelse er umulige at komme udenom når man ser ham bevæge sig.
 • Med tanke på at Sewell først fylder 21 en måned inde i 2021-sæsonen, og kun har to sæsoners collegeerfaring – og missede halvdelen af sin Freshman-sæson med en skade – er han ganske poleret i sin teknik, og viser god forståelse for spillet, både når han blokerer i løbespillet og når han positionerer sig som pass blocker.
 • Det er i løbespillet Sewell for alvor imponerer mig. Han bevæger sig med en utrolig lethed som pull blocker og det er en fornøjelse at se ham arbejder sig ud på second level og blokere. Han kan dog også sagtens blokere direkte af snappet, og med god styrke i overkroppen kan han overrumple mange modstandere ved første kontakt.

Svagheder:

 • Der er ikke mange store svagheder at pege på ved Sewell, men noget mere styrke i underkroppen vil kunne hjælpe ham endnu mere som run blocker, og når en modstander forsøger at bull rushe ham.
 • Trods generelt velpoleret teknik, er der plads til at forbedre brugen af hænderne. Taber han på teknik er det hér det sker.
 • Sewells størrelse er imponerende, men der er plads til at stramme lidt op hist og her, selvom det i det store hele er i småtingsafdelingen. Hans størrelse kan til tider også udfordre ham i bevægelserne sidelæns på linjen – en pass rusher, der finter at han går på ydersiden, kan få bragt Sewell lidt i problemer med et efterfølgende inside move.

Opsummering:

Der er ikke meget at udsætte på Sewell som prospect. Han er en ung spiller med glimrende spilforståelse og fysiske egenskaber, som et fåtal kan prale af. Og han oser af upside. Jovist, der er plads til at forbedre sig på nogle fronter, og jeg kunne også godt ønske mig at han viser et nasty streak noget oftere, men det er i det store hele i småtingsafdelingen. Havde Sewell været i den uhyre topstærke 2020-draft, kunne han snildt være blevet valgt som den første offensive tackle. Top 5 er absolut indenfor rækkevidde, hvis han undgår nævneværdige bump på vejen i løbet af draftprocessen.

NFL Comparison: Taylor Lewan

Styrker

 • Sewell har et skønt build, hvor der både er længde og højde, men også en del robusthed. Han er bredskuldret og bærer 325 pund rigtig godt. Vil ramme alle mål for en prototypisk tackle.
 • De atletiske evner hos Sewell er unikke. Hans eksplosivitet ud af sin stance imponerer, og hans arbejde i det åbne er på et højt, højt niveau. Han kan gøre ting på screens, pulls og på 2nd level, som meget få NFL-tackles kan udføre. Freaky.
 • Hans kick slide er effortless, og han laver ingen false steps og har den nødvendige eksplosivitet og quickness til at opnå den ønskede dybde i hans sets.
 • Ikke nok med, at Sewell er bevægelig og har fin størrelse. Han er et power house, når han får fat i folk. Han viser super upper body-strength til at flytte folk, og hans evne til at drive blocke ved at holde fødderne kørende er god.
 • Tyngdepunktet hos Sewell er rigtig fornuftigt, hvor han især i løbespillet sjældent bliver rejst op, men i stedet forbliver lavt arbejdende grundet hans fine fleksibilitet i underkroppen.
 • Helt overordnet, så ligner Sewell er monster i løbespillet. Hans unikke atletiske evner kombineret med hans gode styrke laver bare en stribe meget imponerende blokeringer hver kamp. Utrolig displacement, han kan skabe.

Svagheder

 • Der er forskellige punkter, som Sewell godt må blive mere stabil i. Et af dem er hans balance, og det føles nogle gange som om, at han stadig er ved at lære, hvordan han skal styre den lange og atletiske krop, han har fået. Ikke uforståeligt for en 19-årig.
 • I pass protection skal han blive bedre til at tage 2 (eller 3, hvis rusheren comitter udvendigt) kicks og sætte sig i stedet for at begynde og drifte rundt med mindre kicks. Han har lidt for mange snaps, hvor fødderne ikke er på plads, når kontakten skabes. Det giver balanceproblemer og skader hans anker. Derfor jeg også synes, han er bedst på jump sets fremfor vertikale pass sets lige nu.
 • I pass protection kan han også blive bedre til at fitte hænderne indvendigt. Hans punch timing og placement er ikke altid knivskarp, og folk kommer lidt for meget i brystet på ham.
 • Der er noget arbejde i at gøre hans vinkler og anticipation til spillet lidt bedre. Det gælder både i pass protection og i løbespillet, hvor han kan ikke altid tager den ideelle vinkel til spillet, eller måske virker overrasket over en forsvarsspillers valg på et givent spil.

Opsummering

Det er ikke svært at se, hvorfor Sewell har fået en masse hype. Hans kombination af størrelse og atletiske evner er ganske enkel fænomenal. Han er allerede nu et monster i løbespillet, og selvom han er lidt længere fra sit potentiale i kastespillet, så er han stadig en dygtig pass protecter. For Sewell handler det mest af alt om, at hans spil stadig var lidt rodet i perioder, fordi flere små detaljer skal finpudses. Men det er måske også forventeligt af en spiller, der først fyldte 19 halvvejs inde i den sæson, som vi alle vurderer ham på (2019).

NFL Comparison: Trent Williams

Senest opdateret 14/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button