Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Patrick Surtain II: Som far, så søn? Surtainly!

For de, der har fulgt ligaen siden 00’erne, er vi ved at have nået til punktet hvor nogle velkendte efternavne begynder at dukke op årligt i draften. Winfield og Moss var blandt efternavnene sidste år, og i år følger blandt flere andre Patrick Surtain II, søn af den tidligere Dolphins-All-Pro, Patrick Surtain. Og junior har bestemt potentialet til at kunne gå sin far i bedene.

Alabama har en ganske stolt tradition når det kommer til draften. Hvert år siden 2009 har universitetet fået mindst én spiller valgt i første runde, og der har også været indtil flere defensive backs imellem. Størstedelen af de mest succesfulde defensive backs ud af Alabama har dog været safeties, men med Patrick Surtain II er der pæne chancer for at få føjet endnu en cornerback til denne gruppe.

Surtin II var et fem-stjernet recuit ud af high school, og er blevet trænet af sin far. Allerede som True Freshman bed han sig fast som starter i Alabamas secondary, og mens han ikke nødvendigvis altid får det til at se flashy ud, skinner det igennem at han har football i blodet når man ser ham spille.

Alder ved draften: 21 år (14. April 2000)
Højde: 6ft. 2in. (188cm)
Vægt: 202 lbs. (92kg)

Patrick Surtain II Scouting Reports

Styrker:

 • Trods sin relativt unge alder – fødselsdag kendes ikke, men han blev født i 2000 – har Surtain en veterans fornemmelse for spillet, og har erfaring i at line op mand-mod-mand med nogle af college footballs topreceivers.
 • Surtain er bygget som mand ønsker sine cornerbacks, der skal dække modstandernes fysiske WR1s, og han er dygtig til at spille fysisk til grænsen. Uden yderligere sammenligning går tankerne tilbage til Darrelle Revis, der virkede til at vide præcis hvor meget kontakt han kunne have ned ad banen uden at trække et flag.
 • Fire interceptions og 18 forsvarede kast på tre sæsoner vidner i sig selv ikke nødvendigvis om store ball skills, men få cornerbacks har fået bolden kastet i sin retning så sjældent som Surtain. Han er sjældent ude af position, tracker bolden effektivt og vil ofte som minimum få en hånd på bolden. Få corners evner at få coverage til at se så enkelt ud som Surtain.

Svagheder:

 • I kraft af sin størrelse har Surtain nogle naturlige begrænsninger. Han er ikke specielt twitchy og selvom han ikke er langsom ligner han på tape ikke en spiller, der vil løbe meget hurtigere end 4,50 på sin 40-yard dash. Han vil være bedre stillet ved at line op på ydersiden overfor de store, fysiske receivers end speedsters eller twitchy slot receivers på NFL-niveau.
 • Han har absolut evnerne og styrken til at kunne bidrage i løbespillet, men der er lidt for mange tilfælde på tape hvor han lader sig blive domineret når modstanderne løber bolden, og virker heller ikke altid til at yde sig fuldt ud som tackler.

Opsummering:

Top-cornerbacks findes i mange afstøbninger og mange vil ofte falde for de flashy playmakers, der samler interceptions ind på stribe – og til tider får brugt disse til at overskygge de store spil, der også laves den anden vej – og jeg kan også selv have haft lidt en tendens tidligere til at lade mig forblænde af disse, og overse de cornerbacks, der bare får gjort jobbet spil efter spil. Surtain II falder ind i den sidste kategori. Tag ikke fejl: Han kan sagtens lave spil, men det er hans evne til at give de fysisk dominerende receivers kamp til stregen, der for alvor er værd at bide mærke i. Der er stadig plads til udvikling, men siden han tidligt i sin Freshman-sæson overtog et starterjob i Alabamas secondary er udviklingen kun gået én vej, så der er al mulig grund til at formode at det også kan ske på NFL-niveau.

NFL Comparison: Tre’Davious White

Styrker

 • Surtain besidder den ofte ønskede. længde og kropsbygning til en udvendig cornerback. Han har både længde og robusthed til at kunne tage kampen mod receiverne fysisk.
 • Når Surtain står i press coverage viser han super teknik og tålmodighed i sit spil. Hans punch timing i sit jam er virkelig godt, og han får konsekvent forstyrret receiverne i deres releases. Virkelig fysisk og disciplineret.
 • Disciplin er et ord, der generelt går igen hos Surtain. Han har en meget veludviklet spilintelligens allerede, og han virker hele tiden at arbejde i kontrol med sin teknik. Kommunikerer derudover ofte med sine holdkammerater for at være sikre på, at tingene er på plads.
 • Surtains positionering er også strålende på rigtig mange punkter. I man coverage ved han hele tiden, hvor hans hjælp er, og i zone er jeg glad for hans spacing i relation til holdkammeraterne og ruterne omkring ham.
 • Styrken er som tidligere nævnt ikke et problem hos Surtain, og han er også en spiller, der ikke er bange for at hjælpe til i boksen eller mod screens. Over middel physicality i hans spil, og han tackler rimelig solidt.

Svagheder

 • Surtains begrænsninger relaterer sig primært til hans atletiske evner. Jeg tror egentlig, at hans topfart er hæderlig, men hans eksplosivitet ser rimelig gennemsnitlig ud.
 • Derudover ser hans short area quickness ikke fantastisk ud, og der er noget stivhed i hofterne, når han skal vende og dreje meget. Ser ud til at mangle lidt quick twitch til at mirror hurtigere receivere 100%.
 • Pga. af sin styrke er Surtain rigtig god i press coverage, og hans opmærksomhed og spilforståelse skal nok gøre ham til en fin zone-corner. Jeg har dog lidt spørgsmål ved off man coverage, hvor hans click and close samt hans quickness, når han skal flippe hofterne og løbe med folk, kan blive udstillet lidt.

Opsummering

Det er let at værdsætte, hvor intelligent, teknisk poleret og disciplineret Surtain er allerede før han rammer NFL. Det er sjældent, at man ser en mand, der er så udviklet teknisk og mentalt. Det eneste, der trækker lidt ned, er hans lidt stive hofter, der begrænser hans retningsskift. Hvis de havde været på et højere niveau, havde han været et stensikkert top 3-valg i draften. Nu må han "nøjes" med blot at være et sikkert førsterundevalg, da han selv med lidt gennemsnitlige short area quickness stadig ligner en rigtig dygtig fremtidig cornerback i ligaen.

NFL Comparison: Tre'Davious White

Senest opdateret 02/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button