EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Patrick Jones Jr.: Fra football-dåb i Japan til NFL

Patrick Jones har brugt det meste af sin barndom i Japan, og er vant til at skulle omstille sig til nye omgivelser. Nu skal pass rusheren snart til at omstille sig til NFL ovenpå en produktiv college-karriere.

Patrick Jones Jr. er født på en militærbase i Japan, hvor hans far var udstationeret med den amerikanske flåde. I løbet af Jones’ opvækst tilbragte han tid i både Jacksonville og Italien, men langt det meste af tiden voksede Jones op i Japan.

Her stiftede han første gang bekendtskab med football på sin privatskole under DoDEA-systemet (Department of Defense Education Activity“), hvor militæret sørger for uddannelse til børn i militærfamilier. Passionen blev hurtigt stor for sporten, og han fortsatte med football, da han vendte tilbage til USA i sine high school-år.

Her var han et tre-stjernet talent, der primært valgte mellem et par ACC-skoler. Her faldt valget på Pittsburgh, hvor han efter tre år i rotation bed sig fast i 2019. Samlet har han lavet næsten 20 sacks i 2019 og 2020.

Alder: 22 år (29. september 1998)
Højde: 6ft. 5 in. (196cm)
Vægt: 260 lbs. (118 kg)

Patrick Jones Scouting Reports

Styrker

  • Patrick Jones har på mange måder et ideelt build. God højde og drøjde, og han ligner kropsmæssigt en NFL-EDGE. Han kan måske lægge lidt muskler på, men generelt har Jones en god fysik til at spille EDGE i alle systemer i NFL.
  • Atletisk er Jones fornuftig, tror jeg. Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at bedømme Jones' atletiske evner på grund af nogle af hans tekniske mangler, men han ser ud til at have over middel eksplosivitet og acceptabel short area quickness. Det er dog ikke noget, som han vinder med gang på gang. Ligner dog en over middel atlet, men det endelige svar må vi nok vent til combin md.
  • Jeg synes, at Jones er bedst, når han arbejder på indvendige moves. Han har et swim move, og han arbejder generelt med udmærket styrke, når han kommer på kant af folk. Den generelle kombination af fin størrelse, fine atletiske evner og noget over middel styrke gør Jones til en interessant fysisk pakke at arbejde med.

Svagheder

  • Jones' største problem for mig er hans teknik som pass rusher. Hans timing, placement og variation i hans pass rush moves er alt, alt for svingende, men det største problem er nok, at han lige nu slet ikke har en plan B. Hvis han første forsøg ikke virker, går han helt i stå, og han mangler virkelig noget flair for at bruge sine hænder mere consistent som rusher.
  • Jeg glæder mig til at se, hvordan Jones gør det til combine i nogle af agility-øvelserne. Han kan godt gøre det udmærket i øvelserne, men teknisk er han dårlig til at runde hjørnet udvendigt som EDGE. Han mangler noget fleksibilitet i overkroppen og hofterne, så hans blocking surface er ofte alt for stor og lineær, så han ikke kan dreje/skrue sig rundt om tacklen. Cornering-evner er normalt kritiske, hvis en EDGE skal blive rigtig god.
  • I løbespillet synes jeg, at Jones for ofte spiller lidt for oprejst, og han er generelt ikke god nok til at holde sit bryst fri af den offensive linjemands hænder. Han skal spille med bedre extension, så han holder tacklen væk fra sig og kan komme af blokeringerne lettere.
  • Han er ikke passiv som spiller, men jeg kunne ikke lade være med at tænke, hvor meget en type som ham kunne få ud af at spille med en bedre motor og mere ild i røven. Han går for ofte i stå, hvis hans første move ikke virker, og for en mand med den størrelse og styrke ville det virkelig give meget, hvis han fik lidt mere fut i sandalerne, også selvom bolden eller quarterbacken er lidt væk fra ham.

Opsummering

Patrick Jones har en ikke uinteressant fysisk pakke, som sagtens kunne gøre sig i NFL, og han viser også en del forskellige solide ting i sit spil. Jeg savner dog en win condition lige nu. Vinder han på atletiske evner? Nej, så god en atlet er han ikke. Vinder han på teknik? Nej, der mangler en del. Vinder han på styrke? Nej, der er han kun lidt over middel. Vinder han på effort og physicality? Nej, der er han måske lidt under middel. Lige nu kan han lidt af det hele uden rigtigt at kunne noget på højt niveau. Måske han kan udvikle sig til en all round solid starter i NFL, men han mangler lidt en identitet som pass rusher lige nu.

NFL Comparison: Duwuane Smoot

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button