EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Patrick Johnson: Speed rusher med 24,5 sacks på tre år

Patrick Johnson er endnu en af årets lidt mindre EDGE-rushere med glimrende eksplosivitet. Johnson kommer derudover med god produktion i form af 24,5 sacks siden 2018.

Patrick Johnson er opvokset i Chattanooga, Tennessee, hvor han spillede tight end og linebacker. Han var et 2-stjernet talent ud af high school. Han havde ganske få FBS-tilbud, men valgte Tulane, da de kom på banen til sidst.

Hos Tulane var han backup i sit første år i 2017 og spillede ikke meget, men han blev allerede starter i sin anden sæson i 2018. Her lavede han flotte 10,5 sacks og forcerede fire fumbles. I 2019 blev det til fire sacks i 13 kampe, inden han i 2020 lavede 10 sacks i 11 kampe.

Alder ved draften: 22 år (10. januar 199)
Højde: 6ft 2in. (188cm)
Vægt: 240 lbs (109kg)

Patrick Johnson Scouting Reports

Styrker

  • Patrick Johnson har noget glimrende burst til at true tackles udvendigt. Kommer godt ud over stepperne og vinder nogle meter med sine første skridt, og tackles skal være klar til dække ydersiden. Dette var især tilfældet i 2019, hvor han spillede en del lettere end i 2020.
  • Han har egentlig noget glimrende aktivitet og voldelighed med hænderne. Prøver at komme ind og vinde med sine hænder, og kommer med lidt juice i sit punch.
  • Der er noget rigtig fin fight i Johnson, og han kæmper godt for at jagte spillet ned bag fra. Vinder flere snaps sent på ren effort og motor. Noget relentless over hans spil, som er interessant.

Svagheder

  • Ingen grund til at sugar coate det. Johnson er meget lille for en EDGE. I 2019 vil jeg vurdere, at han spillede ved den vægt, som han også testede ved (omkring 240 pund), men han var tydeligvis tungere i løbet af 2020, og det kostede på hans burst. Udover hans manglende tyngde mangler han en hel del længde. Korte arme og lav vægt er bekymrende.
  • Johnson testede godt i agility-øvelserne, men jeg var ikke så imponeret i hans evne til at runde hjørnet. Ikke så flydende i bevægelserne, når han skal skifte retning, og han er dårlig til at dreje overkroppen, så han kan runde tackles effektivt.
  • Grundet den lave vægt er hans styrke et åbenlyst problem - især mod løbet. Han har svært ved at stå imod, og han bliver opslugt for ofte. Derudover mangler han styrke som rusher, hvor hans momentum dør, så snart en tackle får hænderne på ham.
  • I styrkerne nævnte jeg aktive hænder, men selvom de er aktive, er de ikke specielt effektive. Det er meget vildt, ukontrolleret og upoleret på de fleste snaps, og han har ikke rigtigt et go-to move eller counters, man kan stole på.

Opsummering

Patrick Johnson er endnu en lidt mindre EDGE med glimrende eksplosivitet. Dem er er der en solid håndfuld af årets draft. For Johnson er jeg dog bekymret for, at han er for lille og mangler for meget længde, da han i 2020 ikke bevægede sig lige så godt ved en højere vægt. Fordi han ikke rigtig så komfortabel ud med en vægt på over 245 pund, føles han som en mand, der i bedste fald kan blive en situational pass rusher, hvis han forbedrer sin teknik. Personligt tror jeg ikke så meget på det og ville ikke tage ham før sjette runde.

NFL Comparison: Kasim Edebali

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button