Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Noah Gray: TE-sleeper med alsidighed og atletisk potentiale

I de to første år af sin college-karriere greb Noah Gray bolde fra Daniel Jones hos Duke, men hans produktion steg i både 2019 og 2020, og nu skal Gray så forsøge at overføre sin alsidighed og fine atletiske formåen til NFL.

Noah Gray kommer fra Leominster i Massachusetts, hvor han gik på Leominster High School. Her spillede han først wide receiver, før han blev holdets startende quarterback i sin anden sæson. Som junior spillede han også QB og kastede 21 touchdowns, før han som senior igen blev flyttet tilbage til WR/TE og kåret til all-state. Samtidig spillede han noget basketball, som dog er mindre beskrevet end hans tid på football-banen.

Som 3-stjernet recruit havde han tilbud fra blandt andet Army, Toledo og Temple, men han valgte den største skole, der tilbød sig, i Duke, David Cutcliffe og QB Daniel Jones. Her greb han de to første sæsoner bolde fra Jones, og selvom det blev til sparsomt med spilletid som freshman, fik han alligevel etableret sig i angrebet og greb 20 bolde for 234 yards i 2018. Her forlod Daniel Jones programmet til fordel for NFL, hvilket også betød, at der blev nedgraderet på QB-positionen. Alligevel blev Gray sikkerhedsventilen for QB Quentin Harris og greb hele 51 bolde for 392 yards og 3 TD. Også i 2020 producerede Gray udmærket med 29 bolde, 285 yards og 2 TD, men han rammer ikke helt NFL med det momentum, som mange havde forventet inden sæsonen.

Alder ved draften: 22 år (30. april 1999)
Højde: 6ft 3 1/2 in. (193 cm)
Vægt: 240 lbs (109 kg)

Noah Gray Scouting Reports

Styrker

  • Testede aldeles fremragende og postede flere tal, der fik flere i scouting-miljøet til at spærre øjnene lidt op. Løb blandt andet en 4.57 40-yard dash på 6'3, 240 lbs og løb samtidig en 3-cone på under 7 sekunder (6.83). Hoppede derudover et 35 inch vertical jump, hvilket vidner om både noget fart, agility og eksplosion i underkroppen. Matcher nogenlunde hvad man kan se på tape - Gray bevæger sig rimelig flydende og effektivt for en stor mand.
  • Har vist på college-niveau, at han har noget alsidighed. Linede ofte op i slotten eller i backfielden som en H-back/FB-hybrid, men tog også snaps in-line, på ydersiden og som en slags wing. Viste både evner og villighed til at blokere for løb og kast samt gribe bolde ned ad banen, og selvom der er visse forbehold i forhold til hans skill-set i NFL, så er det positivt, at han har erfaring fra flere formationer.
  • Kommer fornuftigt af linjen og har god fart, og selvom jeg gerne ville se ham true seamen mere konsekvent, så bevæger han sig flydende nok til at komme ned ad banen. Har et par fine reps, hvor han enten liner op i backfielden eller slotten og løber en ret naturlig wheel route, hvor han kommer bag forsvaret.
  • Finder fornuftigt space mellem zoner og sætter sig. Har fornuftig awareness og griber uden problemer bolden. Har nærmest ingen åbenlyse drops.

Svagheder

  • Gray er til den lille side, hvad angår tight ends. På banen ligner han med sine 6'3, 240 lidt en forvokset WR, og selvom han jo bestemt ikke er en lille mand, så er det tydeligt at se, at han måske mangler noget power og funktionel styrke på banen (kun 15 bench reps), når han bliver bedt om at håndtere store, stærke edge-rushers.
  • Er blevet brugt kreativt - også som blocker - og går egentlig til opgaven med god intensitet. Men det er marginalt, hvad han skaber af push, og han kommer nok aldrig til at rykke NFL-spillere af bolden. Mangler simpelthen noget power og kan have svært nok ved at holde sin position uden at få snappet overkroppen tilbage. Blokerer bedre i space og hvis han "bare" skal stå i vejen længe nok til at få lukket den direkte vej til boldholderen.
  • Kunne ikke helt finde ud af, om jeg skulle skrive hans route running som noget positivt eller negativt, for jeg forventer ikke det samme af en TE som af en WR. Løber egentlig nogle ok ruter til tider, men engang imellem er det som om, at han tager tilløb til sit break og vil for meget. Det kan godt blive mere koncist og derfor også mere effektivt, så han ikke giver forsvarsspillere en mulighed for at forstyrre ham på toppen af ruterne.
  • Gik ind til 2020-sæsonen med prædikatet som en potentiel top-5 TE i 2021-draften, men levede ikke rigtig op til forventningerne og tog ikke helt dét skridt, der skulle til. Noget skyldes, at Dukes forsøg på at opgradere kasteangrebet med Chase Brice (tidligere Clemson) ikke lykkedes. Stadig en hæderlig produktion, men brændte ikke banen af som håbet.

Opsummering

Der var egentlig ret store forventninger til Noah Gray inden sæsonen, men det er som om, at han ikke helt har formået at skille sig afgørende ud. Når man ser hans tape, kan man dog godt forstå, at nogle kan lide ham, da han ser ud til at bevæge sig ret godt for en stor mand. Han mangler måske lidt prototypisk TE-størrelse og længde, og det er tydeligt, at han mangler funktionel styrke og power nok til at fungere som in-line blocker, men heldigvis har han været brugt i flere forskellige roller hos Duke. Det gør, at Noah Gray projekterer som en alsidig pass catcher/H-back, der tilmed cross-trainede som FB til Senior Bowl. Blokerer fint i space og viser god vilje til også at leadblocke fra backfielden, hvorfra han også nemt kan leake ud i flatten, ned i seamen eller på ydersiden på eksempelvis wheel-routes. Han er et projekt til 3. dagen, men han er ikke uden evner og atletisk upside.

NFL Comparison: Jacob Hollister

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button