Linebackers 2021Scouting Reports 2021

Monty Rice: Monty Python mod løbet, Monty McQueen mod kastet

Mod løbet er der lidt Monty Python-gøgl over det, mens mod kastet er der mere Monty “Lightning” McQueen over Georgias linebacker Monty Rice. Ok, der er måske hurtigere linebacker end Rice, men hans atletiske evner hjælper mod kastet. Men vil løbespillet være for stor en hæmsko?

Monty Rice er født og opvokset i Alabama og var ud af high school et 4-stjernet talent. Han havde oprindeligt valgt LSU som sit college, inden han skiftede sent til Georgia.

Hos Georgia spillede han allerede som rotationsspiller i sit første år og byggede så langsomt mere spilletid på. De sidste to år af Rices collegekarriere har han været fast starter.

Alder: Ukendt (8. januar – ukendt år)
Højde: 6ft. 1 in. (185cm)
Vægt: 235 lbs. (107 kg)

Monty Rice Scouting Reports

Styrker

  • Rice er en fornuftig atlet, der har de bevægelsesevner, der skal til for at gøre sig i NFL. Hans fart er klart over middel, og han viser fin eksplosivitet og evne til at skifte retning.
  • De fine atletiske evner benytter Rice rigtig fint i opdækningen, hvor han både viser evne til at flippe hofterne og løbe med runningbacks, tight ends og receivere ned ad banen. Samt viser han click and close-fart på kast underneden, når han dropper tilbage i en zone.
  • Rice spiller generelt i god kontrol og balance, og det hjælper ham som tackler, hvor han for det mest er en pålidelig wrap up-tackler.

Svagheder

  • Rices svagheder kan opsummeres til én stor overordnet ting, og det er arbejdet i boksen. Det starter med, at Rice læser spillet i boksen ganske dårligt, og han har det med især at have svært ved at diagnosticere spillets udvikling, når modstanderne benytter play action eller misdirection. Hans play recognition er simpelthen under middel. Instinkterne mangler.
  • Det afføder en del andre problemer i løbespillet. I løbespillet tager han nogle tvivlsomme vinkler gennem trafikken, og han virker ikke ret pålidelig, når han skal læse blokeringer for at komme til boldholderen.
  • Rice er heller ikke den største linebacker, og hans manglende længde betyder også, at han har svært ved at komme af blokeringer i løbespillet. Her hjælper det heller ikke, at Rice ikke virker som den stærkeste eller mest fysiske spiller, når han spiller løbet.
  • Generelt er han bare ikke særlig mod løbet. Der mangler instinkter, physicality og styrke.

Opsummering

Gammeldags linebacker-trænere vil næppe være fans af Monty Rice. Hans manglende styrke og instinkter i boksen gør ham ganske uinspirerende mod løbet. Rice har dog nogle af de egenskaber, som godt kan bruges i nutidens NFL. Han er ret atletisk og viser udmærkede evner i opdækningen. Det er slet ikke umuligt, at Rice kan tilkæmpe sig en rolle som coverage-linebacker på åbenlyse kastedowns. Hans manglende evner mod løbet vil dog gøre ham til en spiller, der får svært ved at blive fuldtidsstarter lige nu. Værd at tage chancen på i bunden af tredje runde eller tidligt på dag 3.

NFL Comparison: Kenny Young

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button