Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Milton Williams: Eksplosivt defensive tackle-projekt

Milton Williams gjorde opmærksom på sig selv med strålende testtal på Twitter, og selvom den eksakte pålidelighed i de tal er tvivlsom, er Williams uden tvivl eksplosiv. Det gør ham også til et ganske fint projekt til dag 3 af draften.

Milton Williams er født og opvokset i Crowley, en forstad til Dallas, Texas. Han spillede defensive end i high school og imponerede med over 300 tacklinger og 22 sacks. Alligevel var tilbudene få fra colleges, og han fik kun ét tilbud fra FBS-hold, og det tilbud fra Louisiana Tech takkede han ja til.

Han ankom som en 230 punds defensive end til Louisiana Tech, men gennemgik i løbet af årene en større udvikling fysisk. Han spillede ikke i sin første sæson, mens han i 2018 også kun lig fik dyppet tæerne. I 2019 bed han sig fast som starter og startede alle 13 kampe for Lousiana Tech. Her lavede han 5,5 sacks. I 2020 var han nået op på cirka 280 pund og var nu mere en defensive tackle. Han startede alle 10 kampe for holdet og lavede 4,5 sacks i 2020.

Alder ved draften: 22 år (6. april 1999)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm)
Vægt: 280 lbs (127 kg)

Milton Williams Scouting Reports

Styrker

 • Milton Williams skabte overskrifter på twitter, da han leverede nogle vanvittige tal til en privat testdag på træningsstedet Exos. Selvom de tal helt sikkert er pumpet lidt uvirkeligt op, så er det tydeligt, at Williams har noget rigtig fin eksplosivitet, der kan true offensive linjefolk regelmæssigt.
 • Generelt er alle Williams' bevægelser med god quickness, og han har de hurtige bevægelser til at krydse en linjemands ansigt og sætte ham til vægs i de små rum.
 • Williams bruger sin eksplosivitet ganske glimrende til at generere noget kraft, og han eksploderer ofte ind i kontakten med godt pop i sine hænder. Offensiv linjefolk skal være klar og position til den føste kontakt, hvis ikke de skal blive slået ud af kurs.
 • Netop på grund af hans udmærkede pop i sit punch, så viser han rimelige evner til at få nogle hænder i brystet på en linjemand, holde sit eget bryst fri og så komme af blokeringen og lave tacklingen. Skal dog nok blive endnu for at have samme succes i NFL.
 • Williams har gennemgået en udvikling i college, hvor han har taget en del vægt på for at skifte fra EDGE til defensive tackle, hvilket betyder, at han også har skylle lære en ny position. I det lys er det positivt, at han blev bedre og bedre og peakede ret voldsomt i de sidste fem kampe af 2020-sæsonen. Måske klikkede det endelig for ham?

Svagheder

 • Som jeg nævnte i sidste punkt ved styrkerne, så har Williams måtte lægge noget vægt på sin krop for at kunne spille defensive tackle, og det arbejde skal fortsætte i NFL. Han er stadig i den lette ende, og generelt ligner han en mand, der stadig kan stå lidt skarpere.
 • Jeg mener stadig, at der skal en del udvikling til på i den mentale side af spillet. Han opfatter ofte spillet lidt halvlangsomt, og man savner noget sense of urgency og anticipation i hans spil.
 • Som pass rusher er han eksplosiv, og det var ofte nok til at vinde hos Louisiana Tech, hvor modstanden sjældent var af NFL-lignende kaliber. Teknisk skal han dog lægge meget mere på, og hans pass rush arsenal og plan er klart underudviklet lige nu. Vil tage ham noget tid, før han vil true NFL-spillere regelmæssigt.
 • Selvom han er eksplosiv, så savner jeg noget bend og fleksibilitet i underkroppen. Evnen til at skifte retning lavt er ikke fantastisk, og det gør ham til en lidt lineær atlet.
 • Han har det med at spille lidt for oprejst i både kaste- og løbespillet. I løbespillet betyder det, at han ofte taber sin position og sit gap, hvis han ikke med sin eksplosivitet kan vinde snappet. I kastespillet betyder det, at man ofte savner en evne til at komme på kant af folk og dreje sig rundt om dem.
 • Lidt i forlængelse af ovenstående punkt, så har Williams også lidt balance-problemer, formentlig fordi han spiller lidt smalt og oprejst. Der er lidt for mange snaps, hvor han ender på jorden eller ikke er i kontrol.

Opsummering

Alle leder efter eksplosive defensive tackles, der kan komme efter quarterbacken. Milton Williams har den eksplosivitet, der kan gøre ondt på offensive linjefolk - også i NFL. Der er dog noget vej igen, og han skal blive en del bedre mentalt og teknisk, mens han fortsat udvikler sin fysik. Derfor ville jeg også vente med at tage Williams til dag 3, men når vi kommer derned, er han også en chance værd.

NFL Comparison: Jonathan Bullard

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button