RunningbacksScouting Reports 2021

Michael Carter: Et lille kompakt våben, med cuts du kan skære dig på

Michael Carter var den ene halvdel af RB-duoen Carter & Williams hos North Carolina, og begge er klare kandidater til at gå på andendagen i draften. Hvor Williams var torden, så var elektriske Carter i den grad lynet.

Michael Carter er født og opvokset i Navarre, Florida, hvor han spillede High School football på Navarre High School. I sin junior-sæson blev Carter ramt af en skade, der gjorde en ende på hans sæson tidligt, men som senior løb Carter for hele 2.536 yards og 3.345 all purpose yards, mens han scorede 45 touchdowns. Det gjorde ham til USA Today’s Florida Offensive Player of the Year, og Carter besluttede sig at spille collegebold hos North Carolina over tilbud fra skoler som Florida, Louisville, Mississippi State og Tennessee.

Allerede som true freshman fandt Carter vej til banen hos Tar Heels og løb for 559 yards og 8 touchdowns i sin første sæson. Som sophomore var tallene næsten identiske med 84 rushes for 597 yards, dog kun med to touchdowns. Den jævne produktion fik dog et ordentligt nøk opad i Carters junior season, hvor han løb bolden 177 gange for 1.003 yards og 3 touchdowns. Carter valgte at tage sin senior season med, og det var nok meget klogt, da han lagde yderligere på og løb for 1.245 yards og 9 touchdowns på 156 carries. Samtidig præsterede han sin bedste sæson i kastespillet med 267 yards og 2 TD på 25 grebne bolde. Særligt University of Miami ligger nok stadig søvnløse over mødet med Carter, Williams og North Carolinas offense. Her løb Carter alene for 308 yards og 2 touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (7. maj 1999)
Højde: 5 ft. 8 in. (173 cm)
Vægt: 202 lbs. (92 kg)

Michael Carter Scouting Reports

Styrker

 • Carter er lille og quick. Han har hurtige fødder og laver nogle fine cuts, der hurtigt kan sætte en forsvarsspiller af.
 • Han er på sit bedste når han er fri af trafik og bevæger sig i åbent rum, og viser også fin forståelse for at arbejde sig på ydersiden. Bouncer effektivt af tacklinger, mens han arbejder sig sideværts til open field.
 • Som runner udviser Carter god vision. Han følger sine blokeringer effektivt og forstår hvornår han skal lave dét cut, der giver ham mulighed for at skaffe yards.
 • Der er noget klar upside som pass catcher. Rotationen hos North Carolina med Javonte Williams – der er en forrygende pass protector – har frataget ham muligheden for nogle catches, men når endelig muligheden har budt sig, har Carter også grebet den, og han er blevet mere produktiv i dén rolle med tiden. I 2020 snittede han 10,7 yards pr. catch på sine 25 receptions. Jeg kan dog sagtens se ham vise sig endnu bedre på NFL-niveau i den del af spillet.

Svagheder

 • Med sine lige under 5’8 (5’7 7/8) er Carter uomtvisteligt til den lille side, og selvom han viser fin nok styrke for sin størrelse, kommer han med nogle klare begrænsninger. Man kan se det når han skal blokere – han er absolut villig, og forstår som sådan også hvordan han skal gøre, men til tider bliver han ganske enkelt sat på røven af større og stærkere forsvarsspillere.
 • De hurtige fødder vil næppe kaste en exceptionel hurtig 40-yard tid af sig – dertil er benene ganske enkelt for korte. Han lever dog som sådan heller ikke på at skulle være hurtig, så meget som på at være væver, og dét er han.
 • Som inside runner har Carter også sine begrænsninger. Så længe han kan følge blokeringerne går det fint, og jeg så også nogle eksempler på tape hvor han kunne improvisere og skaffe noget ekstra, men han bliver bragt ned lidt for let når han tager sine carries op gennem midten.

Opsummering

Det er svært ikke at se Carter og kunne lide hvad han har at bidrage med. Hans skill-set er ret klart defineret, om end med noget fortsat upside i kastespillet, og det er ret tydeligt at han bør være en del af en RB-committee. Kan Carter håndtere et stort workload hvis makkeren går ned med skade? Jo, det skal han nok kunne, men det er ikke dér jeg ser et hold få det meste ud af ham. Han er en lille, væver back, der skal ud i åbent rum, og fremtvinge missede tacklinger med sine hurtige fødder. Sådan en type skulle det være ret overkommeligt at finde en plads til i dagens NFL.

NFL Comparison: Større Darren Sproles

Opdateret 21/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Ja ja, der kommer også til at stå noget negativt længere nede omkring Michael Carters størrelse. Med sine knapt 5'8, 202 lbs er Carter ikke den største runningback, men hans build giver ham alligevel et naturligt lavt tyngdepunkt og en nærmest pinball-agtigt effekt. Læg dertil, at han har en ret kraftfuld underkrop, ekstremt god quickness og effektivt footwork, hvilket giver en ret eksplosiv lille pakke.
 • Er ekstremt imponeret over Carters kombination af tålmodighed, vision og evne til at eksplodere gennem små gaps. Er ikke bange for at lade spil udvikle sig, men ved samtidig præcis, hvornår han skal accelerere for enten at nå til kanten af tackleboksen eller gennem et gap. Har et ekstremt afmålt og koncist fodarbejde og spilder nærmest ingen skridt eller bevægelser. Ser bare vildt smooth og effektiv ud.
 • Har evnen til nærmest at forsvinde bag den offensive linje for så pludselig at dukke op på 2nd level og give linebackers en tur i blenderen. Har en unik evne til at ødelægge vinkler for linebackers og har klart over-middel lateral agility, hvilket giver ham muligheden for at bounce til ydersiden på alle spil. Har til tider en lille smule af den der human joystik-fornemmelse, som man også forbinder med spillere som Tarik Cohen etc. Dog er han langt mere poleret og danser ikke så meget. Ekstremt opmærksom på cutback-lanes, og forsvarsspillere kan ikke tillade sig at overpursue.
 • Er ikke den største eller stærkeste runningback og kommer ikke til at løbe igennem nogen 300 lbs DT. Det behøver han dog heller ikke, da han ofte bruger en god kombination af sin quickness, lave tyngdepunkt og små, geniale fodskifter til at ødelægge forsvarsspilleres timing. Derfor glider de ofte af tacklingerne eller ender med næsen i gruset, mens Carter suser videre. Har god contact balance for sin størrelse, men skal ikke nødvendigvis forveksles med en power back.
 • Viser, at han bestemt ikke er ueffen i kastespillet, hvor han viser en god evne til at gribe bolde ud af backfielden. Viser tilmed en god forståelse for at angribe bagved zoner og angribe med sin route stems, og det åbner klart en mulighed for, at han kunne bruges mere kreativt i kastespillet. Samtidig viser han god villighed og forståelse som blocker på trods af hans relativt lave statur.

Svagheder

 • På en god dag måler Carter omkring 1.72 centimer, hvilket helt naturligt vil få nogle til at stille spørgsmålstegn ved hans rolle. Alligevel vejer Carter over 90 kg og ser ikke specielt spinkel ud. Det eneste tidspunkt, hans størrelse kommer til udtryk, er, når han er nede i fart og løber ind i armtacklinger ved linjen - så er der ikke meget momentum at komme med.
 • Engang imellem bliver han straffet lidt for sin tålmodighed, og det er ikke nødvendigvis en kritik af Carter, der generelt ikke er hverken ubeslutsom eller langsom fra tanke til handling. Sommetider er spillet der bare ikke, og i de situationer kan Carter godt blive revet hårdt ned bagfra. Det betyder også, at han nogle gange bliver tacklet højt, hvor man sidder og frygter for, at han får hovedet revet af.
 • Det er meget muligt, at Carter er quicker than fast. Med det menes ikke, at Carter ikke kan holde hjem, hvis han først slipper fri, men der er eksempler på, at han bliver løbet ned bagfra. Jeg tror på ingen måde, at det er noget stort problem, og han viser kontinuerligt, at han kan vinde footraces mod pylon, til ydersiden eller slå vinkler i secondariet.
 • Jeg ved ikke, om jeg ville stole helt på Carter i pass protection alene på grund af hans størrelse. Har et naturligt leverage, men frygter, at han simpelthen kan blive spist eller mangle længde til at recover i NFL, hvor defenders både har mere længde, fart og timing end i college.

Opsummering

Michael Carter er en ekstremt sjov kombination af eksplosivitet, præcist footwork og elusiveness. Med sine bare 5'8, 202 nærmest svæver Carter henover jorden og ser altid ud til at være klar til at lave sit næste cut. Er som en flue i en flaske - på den fede måde - og viser virkelig en imponerende evne til at navigere i trafik og hurtigt komme ned ad banen, hvor han kan være farlig med sine cuts mod linebackers og corners. Carters størrelse giver ham en naturlig begrænsning mod forsvarsspillere head on, men det er relativt sjældent på tape, at Carter ikke finder en vinkel, der kan få ham til at fremstå slippery og i god balance. Dét hold, der tager Carter, får samtidig en spiller, der kan bidrage i kastespillet og som viser nogle ting i forhold til at forstå at sætte kortere ruter op, som nogle runningbacks bare ikke evner, og som bør være højt på listen over ønskede traits for en moderne runningback. Skid hul i størrelsen - Carter er FUN!

NFL Comparison: Gio Bernard

Styrker

 • Michael Carter kommer i en lille kompakt og eksplosiv pakke. Han er ikke så stor, men er bygget kompakt med en god portion muskelmasse. Han kommer hurtigt op i fart og hans stop and go-eksplosivitet er super - varierer og ændrer fart let og elegant.
 • Carter har fænomenal agility. Han skifter retning elegant og eksplosivt med hurtige fødder, glidende hofter og eksplosive jump cuts. Som nævnt er hans stop and go evner måske den bedste i årgangen.
 • Eksplosiviteten og hans evne til effektivt at skifte retning giver ham god elusiveness, og det er klart hans store force, at han er svær at få fingrene i. Hvis du har ham en mod en in space, er han svær at holde styr på.
 • Der er en god beslutsomhed i hans løbestil. Når han ser et hul eller noget grønt græs, har han en lynhurtig trigger til at eksplodere mod det åbne og få det maksimale ud af det. Ingen unødvendig tøven i sit spil.
 • Kastespillet får et lille plus fra min side. Han har stadig ting at arbejde på både i ruterne og med sine hænder, men overordnet set kan han godt bidrage i kastespillet, så som tingene står, er det et lille plus.

Svagheder

 • Eksplosiviteten er der, men hans topfart er nok kun gennemsnitlig. Ser ud til at være quicken than fast, og han er ikke en homerun hitter som sådan.
 • Selvom Michael Carter er kompakt bygget, så er han en mindre runningback, og hans styrke vil ikke være noget, han decideret vinder på i NFL. Han er ikke en mand helt uden power, men jeg tror ikke, han kan vinde på sin styrke snap efter snap i NFL. Der gør man bedre brug af ham ved at iscenesætte ham på lidt mere horisontale løb.
 • Carter er som sagt beslutsom, når han bliver præsenteret for en mulighed, men når der ikke er et oplagt hul, så synes jeg ikke, at han er den mest kreative og opfindsomme runner. Hans balance er gennemsnitlig og styken lige så, så han har ikke så mange kort at spille ud for at skabe noget. Skal nok leve meget på hans elusiveness, og den kan ikke få ham ud af alle situationer.
 • Der er en herlig villighed til at hjælpe i pass protection, og det er selvfølgelig et plus. Jeg synes dog stadig, at der mangler lidt styrke til, at jeg rigtig stoler på, at han også vil være en super pass protector i NFL.

Opsummering

Der er en skøn smoothness i Michael Carters bevægelser. Hans eksplosivitet, stop and go-evne og generelle evne til at skifte retning og lave lateral moves er ganske underholdene og et stærkt våben, der også vil gøre gode ting i NFL. Når det er sagt, så er der nogle begrænsninger i form af styrke, topfart og lidt average balance. Det gør, at jeg tror, han er bedst i en situation, hvor han ikke skal bære hele læsset, men hvor han er en del af en duo, hvor den anden mand kan give lidt mere mellem tackles, og Carter kan give lidt mere in space. Men Carter har bestemt evner til at blive en solid bidragyder på et NFL-angreb.

NFL Comparison: Ahmad Bradshaw

Senest opdateret 12/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button