Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Matt Bushman: Missede billetten, da Wilsons hype-tog kørte…

Med tre sæsoner i træk med over 500 yards hos BYU var Matt Bushman helt klar til at få det helt store gennembrud sammen med Zach Wilson i 2020-sæsonen, men en overrevet akillessene satte en stopper for det – og nu kæmper Bushman med både skade og en fremskreden alder.

Matt Bushman er født i Carbondale, Illinois, hvor han kommer fra en decideret sportsfamilie. Moderen spillede volleyball, broren spillede football, søsteren spillede volleyball, mens hans onkler spillede både football hos BYU og basketball hos Utah. Bushman spillede da også både baseball (all state) og football i high school. I løbet af hans senior season på Sabino High School greb Bushman for hele 1.583 yards og 26 touchdowns og tiltrak sig opmærksomhed fra skoler som Utah, Arizona, Colorado og Washington.

Han valgte BYU, men før han begyndte på skolen, tog han to år på mission i Santiago i Chile. I 2017 spillede han i alle 13 kampe som freshman og startede de 8 på vej til en Freshman All-American-udmærkelse. Her førte han alle BYU-receivers med 49 receptions, 520 yards og 3 TD. Det samme gjorde sig gældende som sophomore, hvor han greb 29 bolde for 511 yards i 8 starter. Som junior startede Bushman 11 kampe og førte for tredje år i træk BYU i receiving med 688 yards og 4 TD på 47 receptions, inden en skade satte en stopper for 2020-sæsonen, før den overhovedet var gået i gang. På grund af sin fremskredne alder valgte Bushman at tage springet til NFL sammen med Zach Wilson, Dax Milne og Brady Christensen, selvom han kunne have taget en sæson mere hos Cougars.

Alder ved draften: 25 år* (N/A)
Højde: 6ft 5 in. (195 cm)
Vægt: 245 lbs (111 kg)

Matt Bushman Scouting Reports

Styrker

 • Matt Bushman har stort set prototypisk størrelse for positionen med sine 6'5, 245 lbs. Lange ben og en kortere, kompakt overkrop. Derudover har han et sæt rimelig lange arme, der giver ham en god catch radius.
 • Noget af det grundlæggende positive ved Bushmans spil er hans evne til at spille forskellige positioner. Det er ret tydeligt, at han kan line op flere steder; klassisk in-line, som wing, i slotten og på ydersiden, og han viser alle steder, at han har noget at komme med. På mange måder er ret klassisk TE-prospect, hvis man tænker in-line/outside versatility som idealet.
 • Bevæger sig ret godt for sin størrelse. Løber med et lidt højt tyngdepunkt og ekstremt meget oppe på sine træer/forfod, men det er på en eller anden måde med til at give ham et bounce i hans step, og han har egentlig udmærket både acceleration og straight line speed for en 245 lbs fyr. Har i den grad farten til at true ned gennem seamen med sin fart og viser tilmed, at han forstår at angribe corners og safeties med et vertikalt stem på ydersiden.
 • Det absolut bedste trait ved Matt Bushman er hans evne til altid at være åben, selvom han er dækket. Hans ball skills er super gode, og det ser ud til at falde ham naturligt at plukke bolden uden for kroppen. Tracker og timer sine udfald mod bolden virkelig godt og ser ud til at forstå leverage igennem sine ruter. Viser at han kan spille fysisk og bruge sin størrelse gennem ruteudviklingen, separere sent og bruge sin længde til sin fordel. Løber en glimrende backshoulder fade og spiller stor, når det er nødvendigt - og det er ikke nødvendigvis kun over hovedet. Justerer godt og skærmer bolden godt på lave kast eller med forsvarsspillere klistret til sig.
 • Viser nogle forskellige hesitation moves af linjen og bruger også sine hænder nogenlunde mod man coverage. Finder soft spots i zone coverage fint og viser også evnerne til at skabe nogle ekstra yards med bolden i hænderne. Er ikke specielt elusive, men har et fint antrit og forsvarsspillere har svært ved at tackle ham én mod én, når han først kommer ned ad bakke. Spiller ikke soft, selvom han spiller lidt højt.
 • Jeg sætter pris på hans anstrengelser og effort som blokeringsspiller, og selvom han hverken er en ond drive blocker i løbespillet eller har et specielt godt anker som pass protector, så giver han sig fuldt ud og kan stå i vejen, chippe eller forsinke blockers nok til at være en faktor. Stalk-blocker fint i space og viser også til tider, at han kan bruge sin længde til sin fordel.

Svagheder

 • Selvom Bushman har noget nær prototypisk størrelse, er jeg ikke specielt imponeret over hans muskeldefinition eller masse, når man tænker på, at han er et lidt ældre prospect, og det er derfor også lidt bekymrende, at hans frame ikke er mere defineret. Måske er han maxet ud.
 • Selvom Bushman har linet op på ydersiden, så tror jeg, at han vil være en større trussel ned igennem seamen end mod sidelinjen. Jeg ved ikke, om hans foot quickness er god nok til konsekvent at slå tight coverage lateralt, og der er flere eksempler på, at corners spiller trail, mens der er en safety over toppen, hvilket mere eller mindre neutraliserer ham.
 • Engang imellem ser han ud til at blive en smule for komfortabel i space, hvilket betyder, at han venter en smule på bolden eller drifter lidt for langt op i banen. Det giver defenders en chance for at komme igen på spillet eller udfordre Bushman unødigt ved catch point, og det ville være rart at se ham smide sin hånd i vejret, arbejde tilbage eller mod space og være aggressiv i stedet for at drifte og vente. Det er en lille, men vigtig detalje, som jeg opdagede 2-3 gange på ret begrænset filmmateriale.
 • På trods af hans indsats som blocker, så synes jeg simpelthen ikke, at han er stærk nok ved point of attack. Alt for tit bliver hans pad level rejst op, eller han falder af blokeringerne, fordi modstanderen er mere aktiv lateralt end ham. Det er lidt som om, at hans underkrop og overkrop ikke altid taler sammen, og engang imellem ender han med nærmest at løbe i stedet for at mirrore rushers. Skal virkelig være opmærksom på sit pad level, sine vinkler og på at få hænderne ordentligt på modstanderen - så er der trods at noget upside pga. villigheden og længden.
 • Der er nogle objektive ting, vi ikke kommer udenom. Det er svært at se helt bort fra, at Bushman kommer ind i NFL med en alvorlig skade (overrevet akillessene), hvilket altid godt kan være lidt bekymrende for en stor fyr, der måske i forvejen opererer på grænsen af, om hans atletiske evner og fart er over middel eller bare tilstrækkeligt til at begå sig. Der skal ikke ryge ret mange procenter, før det begynder at være et problem. Derudover er han allerede 25 år, hvilket sætter en naturlig begrænsning for hans udviklingspotentiale. Han er mere eller mindre, hvad han er, rent fysisk.

Opsummering

Matt Bushman er på mange måder en interessant spiller at følge i årets draft. Som så mange andre spillere fra BYU er han noget oppe i alderen (25 år), når han rammer NFL, hvilket skyldes, at han var på to års mission i Chile, og derudover kommer han ind i NFL med en ekstremt uheldig akillessene-skade på cv'et. Det er virkelig en skam, at Bushman ikke fik lov til at være med på Zach Wilsons vilde ride til top-3 i årets draft i den forgangne sæson, og det kunne have været interessant at se hans stock, hvis han havde været Wilsons yndlings-target gennem hele sæsonen. Der er nemlig helt klart en masse klassiske tight end traits at kunne lide ved Bushman - han er stor, har længde, udmærket atletiske evner, god catch radius, spiller gennem ruter og har ekstremt pålidelige hænder. Derudover giver han en god indsats som blocker, og selvom han mangler noget styrke og teknik ved point of attack, så vil det ikke undre mig, hvis et hold tænker, at de kan få en god, servicable #2 TE i Bushman. Hans grade er umiddelbart early day 3, men skade og alder trækker nok lidt ned, når det kommer til stykket.

NFL Comparison: John Carlson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button