Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Marlon Williams: Big-play receiver uden fart i stængerne

Hos UCF Knights har Marlon Williams leveret fremragende produktion og talrige store spil, men en 40-yard tid på 4,62 taler ikke umiddelbart for at de dybe catches bliver noget vi skal vænne os til fra ham på NFL-niveau.

Marlon Williams er født og opvokset i Senior Bowls hjemby, Mobile i Alabama og spillede sin high school-football i hjembyens McGill-Toolen Catholic High School, hvor Falcons’ Ito Smith og Seahawks’ D.J. Fluker tidligere har gået. Her foldede han sig ud både som receiver og Wildcat-quarterback og var med til at nå statsmesterskabet, hvor det dog blev til et nederlag.

Rangeret som et tre-stjernet recruit, committede Williams i første omgang til USC, men ombestemte sig og valgte UCF, trods tilbud fra SEC-hold som LSU, Ole Miss og Tennessee. Hos UCF spillede Williams fra start, men brød for alvor igennem i 2019-sæsonen med 51 catches, 717 yards og seks touchdowns, og fulgte op med 71 catches for 1039 yards og ti touchdowns i blot otte optrædener som senior, inden han optede ud forud for holdets bowl-kamp. 22 gange greb han fra slotten en bold for 15+ yards, noget der kun blev overgået af Amari Rodgers (25) og Kadarius Toney (23), der spillede hhv. fire og tre kampe flere end Williams.

Alder ved draften: 21 år (12. august 1999)
Højde: 5ft 11in (181 cm)
Vægt: 209 lbs (95 kg)

Marlon Williams Scouting Reports

Styrker

  • Produktionen har ikke været til at tage fejl af over de seneste to sæsoner. Han har leveret masser af lange catches fra slotten, og snittede i 2020 næsten 130 yards pr. kamp.
  • Jeg tog mig selv i flere gange at tænke at Williams af statur lidt lignede en running back, og han har da også nogle evner med bolden i hænderne. Selvom han ikke er voldsomt shifty har han skaffet masser af yards efter at have grebet bolden, og viser også nok fysik i sit spil til ikke at gå ned ved første kontakt.
  • Spilforståelsen virker ganske solid, og Williams er effektiv til at finde de bløde zoner i forsvaret og få sig placeret så han kan gribe bolden.
  • Hænderne er ikke perfekte (se nedenfor), men jeg vil som udgangspunkt være nogenlunde komfortabel ved at kaste bolden til ham. Selvom det ikke altid er lige kønt, er det sjældent man har set Williams decideret tabe bolden. På targets 20+ yards ned ad banen har han ifølge PFF aldrig haft et drop.
  • Williams gør det generelt også ganske solidt i contested situationer. Selvom han ikke er den højeste eller tungeste er han kompakt og fysisk nok til at sikre sig et overtag når han er dækket.

Svagheder

  • Lad os bare starte med hænderne: Der er for mange body catches på Williams’ tape, og jeg ville gerne se ham vise lidt mere naturlige evner som pass catcher.
  • De atletiske evner er dog den største bekymring for mig. En 4,62 40-yard tid er ikke just noget der taler for mange store spil på NFL-niveau, og han er i forvejen mere en lineær atlet end noget andet. Jeg savner både noget eksplosivitet og et ekstra gear når han går dybt, og det er svært at se ham skabe nævneværdig separation mod NFL-corners.
  • Ruteløbene mangler også noget finpudsning. Williams kan løbe en god portion ruter, men hans cuts er ikke voldsomt skarpe, og det kan også give ham udfordringer i NFL.
  • Williams’ skill-set peger umiddelbart i retning af en fremtid i slotten i NFL, og selvom det ikke i sig selv er negativt, så er det alt andet lige en begrænsning man skal have for øje. Det bringer ham også tættere på hvor det foregår i løbespillet, hvor man stort set intet har set til ham i college. Han har fysik nok til at jeg egentlig godt tror han kan begå sig nogenlunde, men det vil kræve noget coaching.

Opsummering

Marlon Williams har leveret fremragende produktion hos UCF Knights, men selvom der er nogle klare positive aspekter at tage med fra hans tape, så er det svært at se bort fra de begrænsninger hans tape umiddelbart også highlighter. Han ligner ikke en spiller, der kommer til at gøre nævneværdigt væsen af sig på ydersiden, og de atletiske egenskaber – eller manglen på samme – kan godt sende ham bag i køen når de dynamiske slot receivers begynder at gå af brættet. Det lugter af et halvsent dag 3-valg, og det skal ikke afvises at vejen til et NFL-roster må gå via undrafted free agency.

NFL Comparison: Zach Pascal

Opdateret: 18/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button