CornerbacksScouting Reports 2021

Marco Wilson: Bevæger sig som en drøm – men er hovedet med ham?

Marco Wilson er et af de største talenter i årets cornerback-årgang. I hvert fald hvis man kigger på potentiale. NFL-holdet, der vælger ham, skal dog finde en måde, at tænde den øverste etage, hvis potentialet skal forløses.

Marco Wilson er født og opvokset i Fort Lauderdale, Florida. Han spillede i high school på hold med spillere som Patrick Surtain II, Tyson Campbell og Anthony Schwartz, der alle er at finde i årets draft. Han missede en sæson med et overrevet korsbånd. Udover at spille football var han sprinter på atletikbanen. Wilson var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra alle de store skoler i hele landet. Han valgte at blive hos Florida i hjemstaten, hvor også hans bror Quincy Wilson (valgt som nr. 46 i 2017-draften) spillede.

Hos Florida så han banen allerede som true freshman i 2017. Han startede 11 kampe og slog imponerende 10 kast ned. I 2018 spillede han kun to kampe, inden han rev det andet korsbånd over. I 2019 var ha ntilbage som fast starter og slog fem kast ned og lavede tre interceptions. I 2020 startede han ni kampe og lavede 33 tacklinger og slog fire kast ned.

Marco Wilson blev også kendt i 2020 for kaste en modstanders sko i en afgørende situation ved stillingen 38-38 mod LSU. Florida endte med at tabe kampen på et LSU field goal i de døende sekunder.

Alder ved draften: 22 år (3. marts 1999)
Højde: 5ft 11in. (180cm)
Vægt: 191 lbs (86kg)

Marco Wilson Scouting Reports

Styrker

  • Marco Wilson har effortless fart, og han ligner ofte en mand, der ikke engang prøver at løbe igennem, når han følger receivere. Han har derudover den ekstra fart, så han kan lukke et hul, hvis han lige er faldet en meter bagud. Effortless og true recovery-speed.
  • Udover at fart ikke er et problem, så er Wilson bare ufatteligt smooth at se på. Hofterne er som smurt i olie, og der er masser af foot quickness i ham. Der er få cornerbacks i årets draft, eller i de sidste tre drafts, der bevæger sig på niveau med Wilson. Bare en drøm at se på.
  • Jeg synes, hans evner i press coverage er ganske udmærkede. Han spiller med fin tålmodighed, og han stoler tydeligvis 100% på sine atletiske evner, så han bare sidder i sin backpedal og venter på receiverens udfald. En del press-potentiale.
  • Wilson er faktisk ikke bange for at spille fysisk, og han tackler ganske rimeligt. Vil gerne kaste sig selv ind i tacklinger i run support, og han arbejder som oftest på at komme af blokeringer.

Svagheder

  • Wilson er ikke den mest disciplineret spiller. Han har nogle stupide straffe, der har kostet Florida dyrt i nogle kampe. Derudover undervurderer han bare nogle situationer, hvor man savner at han lige strammer ballerne og giver de sidste fem procents fokus, så han løber igennem og ikke lader receiveren få to meter, så han skal forsøge at redde tingene til sidst. Den der sense of urgency, man gerne vil have, er ikke pålidelig.
  • Der mangler også en evne til at læse spillet hos Wilson. Det er ikke alle spil, hvor han virker til at være til stede mentalt. En del spil hvor man sidder med fornemmelse af, at han bare løber rundt og leger atlet i stedet for at fokusere på at dække receiveren tæt. Anticipation, route recognition og koncentration er alle bekymringer.
  • Det var imponerende ofte, hvor Wilson egentlig var i glimrende position, men stadig ikke formåede at spille bolden ret godt. Hans timing og styrke ved catch point var ikke ret imponerende, og han skal være en meget bedre finisher.
  • Selvom han ikke er bange for tackle og spille fysisk, så skal han teknisk blive en bedre tackler. Han forlader fødderne ofte i stedet for at tackle i kontrol og med vægt bag.

Opsummering

Marco Wilson er en af de mest talentfulde cornerbacks i årets draft. Det kan der slet ikke være tvivl om. Hans potentiale er tårnhøjt. Hans spil hos Florida var dog ikke på et niveau, hvor man kan tage ham i de første par runder. Der var alt for mange mentale svipsere og generelt en manglende koncentration og sense of urgency over hans spil. Det er dog svært at overbevise sig selv om ikke at tage chancen på ham, hvis han er der i bunden af tredje runde eller i fjerde runde. Kan man tilslutte forbindelsen til den øverste etage, kan han blive virkelig god.

NFL Comparison: Fabian Moreau

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button