Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Malik Herring: Alsidig men måske overflødig brik til den defensive linje

Malik Herring sidder lidt mellem to stole, og selvom det giver noget alsidighed, så sidder man også tilbage og funderer over, hvad hans rolle skal være i NFL, og hvorvidt sådan en mand er nødvendig på et moderne NFL-roster.

Malik Herring er født og opvokset i Forsyth i det centrale Georgia. Han var et 4-stjernet college-talent med tilbud fra en lang række store skoler som Notre Dame, LSU, Miami og Alabama. Han valgte dog at blive i hjemstaten Georgia.

Hos Georgia var han backup i 2017 og spillede ikke meget. I 2018 voksede hans rolle lidt, men var stadig kun en rotationsspiller. I 2019 og 2020 var han starter i de fleste kampe, men han var stadig kun en rotationsspiller, der kun spillede omkring eller under halvdelen af snaps pr. kamp. Han lavede 3,5 sacks i hele sin college-karriere i denne rotationsrolle.

Alder ved draften: Ukendt (9. november ukendt år)
Højde: 6ft 3 in. (191cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 283 lbs (128kg) (Ved Senior Bowl)

Malik Herring Scouting Reports

Styrker

  • Teknisk er Malik Herring ganske habil, og mod løbet bruger han sine hænder ret fornuftigt. Arbejder med udmærket pad level mod løbet, og han skyder sine hænder fint ind i brystkassen på den offensive linjemand. Viser evne til at stacke og shedde blokeringer, omend hans shed-timing kan forbedres. Sætter en fin, stærk EDGE mod løbet.
  • Som pass rusher viser han ligeledes glimrende hand usage, og han har egentlig et fint arsenal af pass rush moves. Viser noget variation og kan sammensætte mere end et moves med rimelig regelmæssighed.
  • Der er god fight i Herring, og hans motor kører godt. Han nægter at lade sig blokere i længere tid, og han arbejder altid mod bolden med en god iver. Dejlig attitude på banen.
  • Han har et lidt særpræget build, men han den giver ham også evnen til at hjælpe til over hele linjen. Han linede meget op som 4-tech hos Georgia, en rolle der er sjældent benyttet i NFL, men han har en del erfaring både som EDGE og som indvendig spiller.

Svagheder

  • Herring mangler en del eksplosivitet, og han har ikke rigtigt farten til at true defensive linjefolk med sine atletiske evner. Dette er især tydeligt, når han bruges udvendigt, hvor han mangler fart til true hjørnet. Heller ikke indvendigt virker han eksplosiv nok til at gøre en forskel.
  • Han har proportionelt rimelig lange ben og en kort overkrop, ser det ud til. Det ser ud til at give noget manglende fleksibilitet i underkroppen. Man savner noget bend, når han rusher, og han skifter bare ikke retning ret elegant. Lidt lang- og stivbenet.
  • Som EDGE-rusher kan han godt sætte en fin EDGE, men de gange han spillede indvendigt mod løbet, virkede han lidt let for let og til at mangle styrke. Ikke umiddelbart oplagt indvendigt lige nu.
  • Det store spørgsmål er nok, hvad Herrings rolle er. Han er lidt for stor og ikke eksplosiv nok til at være effektiv som EDGE-rusher, men man ser heller ikke kvaliteter, der kunne gøre ham til en every down indvendig defensiv linjemand. Han sidder lidt mellem to stole, hvor ingen af dem giver mening fuld tid.
  • Til sidst er det værd at nævne, at Herring rev sit korsbånd over til Senior Bowl-træningerne i januar, og det selvfølgelig gør ham tvivlsom til starten af 2021-sæsonen.

Opsummering

Jeg kan egentlig godt lide Malik Herring og den måde, han spiller football på. Han arbejder hårdt, og han ved, hvordan han skal bruge sine hænder. Jeg ved dog ikke rigtigt, hvordan han kommer på banen i nutidens NFL. I gamle dage kunne han være en early down EDGE-sætter i base personnel, men den rolle er ret lille i nutidens NFL. Hans bedste chance vil jeg næsten tro er indvendigt, hvor han skal lære at blive stærk nok til at stå imod, eller blive en dygtig nok rusher til, at han kan bruges situationally. Det er dog ikke oplagt i nogle af tilfældene, og derfor snakker vi også om et rimelig sent dag 3-valg, tror jeg.

NFL Comparison: Jason Strowbridge

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button