EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Malcolm Koonce: Føles som tidlig succes eller tidligt bust

Malcolm Koonce har allerede et glimrende arsenal af pass rush moves, og hans atletiske evner er over middel. Spørgsmålet er bare, om han mangler størrelse og styrke til at bryde igennem. Hvis han virker i NFL, bør vi kunne se det tidligt.

Malcolm Koonce er født og opvokset i Hudson Valley i den østlige del af staten New York. Han var et nul-stjernet talent ud af high school og tog et år på prep school for at forbedre sine karakterer og sit spil. Her gjorde han det godt og var et 2-stjernet prep school-talent, der valgte Bufallo som sit college.

I 2017 og 2018 spillede han som rotationsspiller for Buffalo og lavede 4 sacks over de to sæsoner. I 2019 blev han fast starter og lavede 11 sacks i 13 kampe. I 2020 fortsatte han i samme spor med fem sacks i seks kampe.

Alder ved draften: 22 år (6. juni 1998)
Højde: 6ft 2in. (188cm)
Vægt: 249 lbs (113kg)

Malcolm Koonce Scouting Reports

Styrker

  • Malcolm Koonce her glimrend eksplosivitet og generelt over middel atletisk evner. Hans first step er måske kun lidt over middel, men han bygger egentlig glimrende fart op i løbet af sine første tre-fire skridt og øger farten kontinuerligt rundt om hjørnet. Han har også glimrende fleksibilitet i underkroppen og viser en evne til at runde hjørnet med et lavt tyngdepunkt.
  • Koonce leger rigtig fint med farten på sine rushes, og han giver hele tiden tacklen en ny timing at forholde sig til. God evne til at lurepasse sine rushes og lade tacklen lave en fejl, inden han slår til.
  • Teknisk har Koonce også glimrende hand usage, og han er dygtig til at slå tacklens hænder væk med et varieret arsenal af chops, clubs og swipes. Har derudover et long arm-move, der giver en snert af variation.
  • Jeg kan godt lide Koonces sense of urgency, og han spiller ret opmærksomt med en god arbejdsradius, der hele tiden jagter quarterbacken eller boldholderen. God effort i hans spil.

Svagheder

  • Malcolm Koonce er i den mindre afdeling for EDGEs, og hans klejne statur gør, at han godt kan blive opslugt af de store offensive tackles. Spørgsmålet er, hvor stor en begrænsning hans størrelse vil være.
  • Netop den lidt klejne statur kan måske give nogle problemer ved point of attack i løbespillet. Spørgsmålet er, om han er stærk nok og solid nok til at stå fast og ikke blive skubbet rundt. Det gik udmærket på lavere MAC-niveau, men går det i NFL?
  • Som pass rusher er hans hand usage udmærket, men der mangler måske noget alsidighed. Han mangler nogle indvendige counters til at supplere hans udvendige rushes, og man ville også ønske, at hans power game var lidt stærkere, selvom han flasher et long arm-move fra tid til anden. Er det nok bare at true lidt udvendigt?

Opsummering

Jeg kan godt lide mange af de ting, som Malcolm Koonce kommer med, og var han lidt større og stærkere var han en mand, der kunne gå ganske højt i draften. Men med hans nuværende størrelse bliver man lidt nervøs for, om han kan bide sig fast som en fuldtidsspiller i NFL. Jeg sidder med fornemmelsen af, at han enten virker med det samme og bliver starter måske allerede som rookie, eller så har han ikke styrken og alsidigheden, og så kan vi næsten afskrive det efter et år eller halvandet, fordi der ikke er så meget mere, han kan lægge på. Når man tager og opvejer både evner, potentiale og risici, ender vi med en spiller, som jeg ville overveje i fjerde runde. Men han er ganske spændende og kan hurtigt blive til et steal pga. glimrende atletiske evner og noget teknik.

NFL Comparison: Alex Highsmith

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button