Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Luke Farrell: Ohio States blokerende tight end

Luke Farrell gjorde sig på Ohio States stærke mandskab som en blokerende tight end. Det vil også være hans vej til succes i NFL, men hans manglende fart og dynamik kan let ende med at blive for uinspirerende.

Luke Farrell er født og opvokset i Perry, Ohio. Han var et 4-stjernet talent ud af high school med tilbud fra mange store skoler som Michigan og Ohio State. Han valgte dog Ohio State University i hjemstaten.

Som freshman i 2016 redshirtede han sæsonen, inden han i 2017 spillede sparsomt og greb to bolde for 17 yards. I 2018 fik han sit gennembrud som starter og havde sin mest produktive receiving-sæson med 20 catches for 205 yards. I 2019 blev det til syv catches for 119 yards, inden han i 2020 mest var blokeringsspiller og kun greb fem bolde for 37 yards

Alder ved draften: 23 år (14. oktober 1997)
Højde: 6ft 5in. (196cm)
Vægt: 251 lbs (114kg)

Luke Farrell Scouting Reports

Styrker

  • Farrell har noget ganske udmærket agility, når han bevæger sig. Ikke stiv at se på og kan skifte retning ganske udmærket. Fin short area quickness som blocker.
  • Hænderne er umiddelbart solide hos Farrell. I de kampe, jeg så, greb han dét, han skulle udene videre kvaler. Ret pålidelig til at få plukket bolden og gemt den væk hurtigt.
  • Blokeringsspillet hos Farrell er udmærket, selvom han ikke er en tung og stærk tight end som sådan. Vinklerne til blokeringerne er glimrende, og hans tyndepunkt som blocker er solidt. Får placeret sine hænder og sutstainer blokeringer bedre end mange andre college tight ends.

Svagheder

  • Selvom der er lidt short area quickness, så mangler Farrell en hel del fart. Han er ganske enkelt for langsom til rigtigt at true linebackere og safeties som receiver. Forsvarsspillerne sidder bare på ham uden problemer.
  • Lidt på grund af den manglende fart er Farrell bare ikke en særlig spændende ruteløber. Der mangler dog også noget feel for at løbe sig fri. Der er ingen fakes på toppen af ruterne, og hans momentum dør, når folk får hænderne på ham.
  • Overordnet vil jeg bare slutte af med at sige, at Farrell bare er en utroligt ligegyldig fyldspiller, der bare giver meget lidt dynamik. Han er langsom, ikke særlig spændende som ruteløber og skaber ikke noget efter catchet. Det er kedeligt.

Opsummering

Luke Farrell har spillet hos Ohio State, og hos dem var han en glimrende rotations tight end, der kunne blokere lidt for dem og ellers være et par hænder, der kunne agere nødløsning for Justin Fields. På NFL-niveau skal der bare mere til i min optik. Han er simpelthen og for udynamisk i sit spil til at kunne bidrage med ret meget, og så er han trods alt ikke så stort et blokeringsbæst, at han kun kan leve på det. Jeg er ikke sikker på, han bliver draftet, og det ville ikke være super uretfærdigt i så fald.

NFL Comparison: Nick Vannett

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button