RunningbacksScouting Reports 2021

Kylin Hill: Quickness, power og gode hænder, men…

I tre kampe fik Kylin Hill i den grad lov til at vise sine evner som receiver i Mike Leach’s Air Raid system, før han optede ud af sæsonen. Derfor skal Hills 2019-tape være nok til at overbevise hold om, at hans kombination af quickness og power også fungerer i NFL.

Kylin Hill er født i Columbus, Mississippi, hvor han spillede high school football på Columbus High School. Efter kortvarigt at have forladt football-programmet efter sin sophomore-sæson, vendte Hill tilbage og gik amok som junior og senior. Over de to sæsoner blev det til mere end 3.500 rushing yards og 45 touchdowns, hvilket tjente ham bevågenhed som et 4-stjernet recruit og den sjette bedste runningback i rekrutteringsklassen. Her valgte han at blive i staten og committe til Mississippi State.

Allerede som true freshman fandt Hill vej til banen og producerede 393 yards på 78 løb. Som starter året efter fordoblede Hill næsten det antal, da han på 117 carries løb for 734 yards og 4 touchdowns. Igen i 2019 var Hill starter og havde flest rushing attempts i SEC. Her blev det til 242 løb for 1.350 yards og 10 touchdowns. I 2020 kom Mike Leach til som HC fra Washington State, og at Leach ELSKER at kaste bolden kom også til at smitte af på Kylin Hills produktion. Her blev det på tre kampe til kun 15 løb mod 23 grebne bolde, før Hill på grund af sygdom i familien valgte at trække sig fra resten af sæsonen.

Alder ved draften: 22 år (18. august 1998)
Højde: 5 ft. 11 in. (180 cm)
Vægt: 215 lbs (98 kg)

Kylin Hill Scouting Reports

Styrker

 • Med sine 5'11, 214 lbs er Kylin Hill bygget glimrende til positionen, og han ligner absolut en NFL-running back.
 • Generelt har Hill et solidt, alsidigt skill-set til positionen, og der er som sådan ingen traits han falder igennem på.
 • Hill har bevist sig selv som runner henover sine første tre sæsoner hos Mississippi State, hvor han på 437 carries snittede fine 5,7 yards pr. carry, og han imponerede især i 2019 med 1350 yards og ti touchdowns på 242 carries.
 • I 2020 blev det blot til 15 carries i tre kampe, men han samlede til gengæld 23 catches sammen og viste pludselig stærke evner i denne del af spillet. Kombineret med hvad han har vist som runner inden da, står han altså tilbage som en spiller, der nu har vist at han kan fungere på alle downs.

Svagheder

 • Selvom Hill har vist at han kan fungere på alle downs, og generelt gør rigtig mange ting rigtig godt, kan jeg ikke se mig fri for at sidde med en følelse af at han "bare" er en jack of all trades, master of none. Jeg ser som sådan ingen definerende traits hos ham, der for alvor beviser for mig at han bliver noget specielt i NFL
 • Jeg savner lidt atletisk upside hos Hill. Han er ikke overvældende væver, og selvom han er hurtig ud af startblokken, er hans topfart ikke superimponerende. Han kan godt begå sig, men han er ikke typen, der finder et ekstra gear når han er ved at blive indhentet.
 • Spilforståelsen og evnen til at lave de rigtige reads er et punkt hvor jeg også gerne vil se lidt forbedring fra Hill. Igen, som med så meget andet; han er ikke dårlig til det - det er bare ikke noget han gør supergodt.

Opsummering

Det er på en eller anden måde en lidt kedelig report at skrive det her, for selvom jeg sådan set sagtens kan se nogle spændende ting ved Kylin Hill, så er der ikke mange ting fra hans tape, der for alvor formåede at springe i øjnene hos mig. At han har vist evnen til at begå sig på alle downs kan sagtens hjælpe ham foran nogle andre kandidater til mellemrundevalgene, men omvendt kan dét at han ikke har et stærkt, definerende trait, også komme til at koste ham - især i et NFL, der gerne gør brug af rotation på running back-positionen, og meget vel kan foretrække at have nogle få spillere, der hver især er virkelig dygtige til få ting, fremfor at tilføje en spiller, der bare gør mange ting ganske godt. Hill skal nok blive valgt, han skal nok få spilletid og jeg kan også sagtens se ham gøre nogle gode ting, men jeg ser også nogle klare begrænsninger på hans potentiale.

NFL Comparison: Ahmad Bradshaw

Opdateret 20/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Kylin Hill har eftersigende lignet en NFL-spiller siden high school, og det er tydeligt at se, at hans krop er mere end pro ready. Er listed til 5'11, 215 lbs, og godt nok er hans overkrop en smule aflang og smal, men hans arme er som mejslet i granit, og der er masser af power i hans underkrop.
 • Nyder virkelig Hills short area quickness og change of direction. Har super quickness, burst og lateral agility for sin størrelse, hvilket giver ham evnen til at eksplodere gennem gaps. Det er ikke altid, at hans vision viser ham kreative løsninger, men han tager, hvad systemet giver ham, og er god til at udnytte sine blokeringer. Har tilmed et dødsens farligt dead-leg move, der i et svagt øjeblik får én til at tænke på spillere som Jamaal Charles og Dalvin Cook, når han væver sig igennem tæt trafik.
 • Ligner med sin evne til at komme north/south et perfekt fit i et zone blocking scheme, hvor han har nok quickness og agility til både at kunne køre inside zone og outside zone plays.
 • Viser sig ofte virkelig svær at tackle, og det er måske især her, at hans pro ready frame kommer til sin ret. Løber med utrolig god contact balance og intensitet og kombinerer det fint med evnen til at gøre sig skinny ved linjen, hvilket skaber grobund for chunk plays, når han bryder fri. Forsvar sværmede virkelig omkring Hill, og alligevel er der flere eksempler på, at han sænker tyngdepunktet, pumper benene og falder forover. På short-yardage situationer er han ikke nogen pile-driver, men han har alligevel en evne til at komme lavt, finde et hul og falde forover.
 • De fleste blev nok en smule overrasket, da SEC's leading rusher fra 2019 pludselig var en glorificeret scatback i Mike Leach's Air Raid offense i 2020. Det betød, at Hill kun løb bolden 15 gange for 58 yards i hele 2020, men til gengæld greb han på bare 3 kampe 23 bolde for 237 yards og 1 TD. Her viste Hill gode hænder, evner til at gribe bolden udenfor kroppen og en fornuftig forståelse for at løbe ruter, hvilket kun giver ham ekstra appel på draftday.

Svagheder

 • Selvom jeg godt kan lide Kylin Hills eksplosivitet og change og direction, så er det ret tydeligt, at han ikke for alvor har evnen til at variere sin fart. Når hurtigt og aggressivt sin topfart, men mangler evnen til at skubbe den et gear op, når det er nødvendigt. Der er flere spil, hvor han bliver løbet ned bagfra eller får afskåret en vinkel ned ad banen, selvom han egentlig laver det umiddelbare træk væk fra forsvaret med sin burst og acceleration. Kan selvfølgelig godt holde hele vejen til huset, men er ikke nødvendigvis en homerun hitter.
 • Hill skåner bestemt ikke sig selv. Og mens han frame er godt fyldt ud, så løber han engang imellem, som var han en 240 lbs back. Jeg er en smule bekymret for, om det bliver straffet i NFL. Prøver engang imellem med et spinmove, hvor hans pads rejser sig og efterlader en større strike zone og færdiggør tit løb helt uden ved sidelinjen ved at sænke skuldrene. Kan godt spille "smartere".
 • Kylin Hills vision er umiddelbart ok, men der er også en tendens til, at han har brug for gode blokeringer og et godt flow, før han skaber store spil. Jeg ved ikke, om han nødvendigvis er specielt god til at sætte linebackers op på 2nd level, allerede før han rammer sit gap, hvilket kunne maksimere hans produktion. Er lidt en see it-get it-type engang imellem, og jeg elsker ikke hans vision.
 • Der er faktisk nogle gode sekvenser på tape, hvor han viser evnerne til både at cutblocke og mirror blitzere, når de kommer fra kanten. Men jeg synes godt, at jeg ville se endnu bedre beslutsomhed og awareness, når de kommer op gennem midten. Jeg har umiddelbart noteret flere gode blitz pick ups end dårlige, men har alligevel fornemmelsen af, at jeg ikke helt ville stole på Hill i pass protection.

Opsummering

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg faktisk synes, at Kylin Hill er en svær evaluering. Hans beskedne 2020-tape, før han optede ud, kan stort set kun bruges til at få bekræftet, at han har solid upside som pass catcher både ud af backfielden og mere kreativt på reelle ruter. På hans 2019-tape, hvor han fik en workhorse-rolle, viser han en god kombination af power, intensitet og god quickness til at komme nord/syd. Engang imellem viser han endda super lateral agility, dead leg moves og change of direction, mens han nægter at gå ned ved første kontakt. Alligevel fornemmer jeg ikke, at Kylin Hill skaber specielt meget udenfor strukturen, og jeg vil nok betegne hans vision som servicable, men ikke mere. Derudover mangler ham simpelthen noget fart til at trække fra, når han bryder fri, og jeg får lidt fornemmelsen af, at alle de ting, som Hill har gjort på et højt niveau i college - styrke, change of direction, quickness osv. - kommer til at se ret middelmådigt ud i NFL. Det kan dog sagtens være nok til en komplimentær rolle i et NFL offense - enten i en rotation eller på 3rd down på grund af hans evner som receiver.

NFL Comparison: Ronald Jones II

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button