Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

Kylen Granson: Undersized move-TE/H-back med appel på tredjedagen

Nogle gange er det lidt en kritik, når man kalder en spiller jack of all trades, master of none, men for SMU’s Kylen Granson er alsidighed formentlig det kort, der giver ham den bedste chance for succes i NFL.

Kyle Granson kommer fra byen Austin i det fuldstændig football-gale Texas. Og faktisk var der ikke ret mange, der havde øjnene rettet mod Granson efter high school. Han var knapt nok rangeret som et af de 500 bedste recruits i staten og var kun rangeret som et 2-stjernet recruit. Han fik dog ét offer fra en FBS-skole, da Rice Owls tilbød ham et scholarship, hvilket han gladeligt tog imod.

Her fik han da også gode chancer for at vise sit værd tidligt. Allerede i sin true freshman-sæson blev han brugt som en stor wide receiver og greb 33 bolde for 381 yards og to touchdowns. Året efter blev dog lidt en brat landing, da det kun blev til 18 grebne bolde for 241 yards og ingen touchdowns. Rice havde en forfærdelig sæson og valgte at fyre træneren og det team, der havde været med til at rekruttere Granson, og derfor valgte han at skifte skole til SMU.

På grund af NCAA’s transferregler måtte Granson dog sidde ude i 2018-sæsonen, men i 2019 blev det til den bedste statistiske sæson i hans karriere. Her spillede han på grund af sin størrelse som en hybrid-TE, og foruden 43 catches for 721 yards og 9 touchdowns, begyndte Granson for alvor at vise sin alsidighed. Også i 2020 var Granson ganske effektiv. Her greb han 35 bolde for 536 yards og 5 touchdowns – og blev udnævnt til All-AAC first team.

Alder ved draften: 23 år (27. marts 1998)
Højde: 6 ft. 2 1/8 in. (188 cm)
Vægt: 242 lbs (109 kg)

Kylen Granson Scouting Reports

Styrker

  • Kylen Granson er lidt af en swiss army-knife på banen. Har erfaring med at line op på en lang række positioner; in-line, som wing, i slotten, på ydersiden, bunched up og endda i backfielden som FB/RB. Den slags alsidighed kommer ham helt sikkert til gode, og jo flere positioner, han kan spille på et acceptabelt niveau, jo større chance er der for at få spilletid på gamedays.
  • Har et udmærket, glidende release af line of scrimmage. Det er ikke altid, at man ser helt samme burst af linjen, som man ser i andre aspekter af hans spil, men kan overordnet godt lide hans acceleration, når man tænker på, at han er omkring 6'2, 240 lbs. Ligner og spiller til tider som en forvokset WR.
  • Har farten til at true seamen og løbe med corners ned ad sidelinjen. Kommer formentlig ikke til at skabe megen separation 1-mod-1 mod atletiske corners, safeties og linebackers, men giver sig selv en chance for at strække banen og lave spil bag forsvaret.
  • Viser en god forståelse for coverages og sætter sig glimrende imellem zoner. Udviser en god forståelse for at præsentere sig selv som et target for quarterbacken, selv når spillet bryder ned i lommen, og det udvikler sig til en slags scramble drill. Arbejder tilbage mod bolden eller søger mod frie områder.
  • Der er et par enkelte spøjse drops på hans tape, men når man ser udover dem, så viser han god fleksibilitet i overkroppen, udmærket tracking og evne til at justere til bolde udenfor sin frame. Mod Memphis laver han et glimrende catch 25-30 yards nede ad banen, hvor han separerer sent med et diskret move, får vendt hofterne og hevet bolden ned i tæt coverage. Kan han fortsætte med den slags, kommer det til at give ham flere looks på gameday.
  • Er ikke den mest atletiske og har ikke topfart som en WR, men jeg kan godt lide hans evne til at accelerere og skabe YAC. Det harmonerer godt sammen med hans evner til at sætte sig mellem zoner, og det er klart en fordel, at han mestrer et "small receiver game", når han er en smule undersized.
  • Kan bruges på mange forskellige måder som blocker og viser evnerne til at skærme godt af i pass-pro. Flytter ikke folk og står mere i vejen, men gør det hæderligt. Finder også sin mand godt i space på screens og outside runs.

Svagheder

  • Med sine knapt 6'2, 240 lbs er Granson hverken den største eller stærkeste TE, og han ligner heller ikke nogen specielt overlegen atlet. Hans funktionelle atletiske evner er dog hæderlige, men han er lidt en tweener, der mangler WR speed/agility og TE-styrke til at spille in-line.
  • Er klart bedre til at udnytte zone-coverage end at slå man-coverage. Gode corners og atletiske linebackers/safeties ser ud til at kunne løbe med ham, og han skaber ikke specielt meget separation på horisontale ruter. Ville gerne se ham udvikle noget mere suddenness ud af sine breaks, og det virker lidt som om, at han faktisk skaber mest separation, hvis der er en smule kontakt på toppen af ruter, som han kan skubbe fra på. Skal også være opmærksom på at være mere aggressiv, så ikke så mange bolde bliver contested.
  • Er bestemt en villig blocker, og det er nærmest forudsætningen for, at han kan fungere som multi-tool. Mangler dog noget længde og styrke til for alvor at flytte folk på linjen og kan engang imellem godt læne sig for meget forover og dukke hovedet. Skal også passe på med ikke at blive for "passiv", når han søger blockers i space.

Opsummering

Mens andre prospects formentlig kommer til at løbe med opmærksomheden på positionen, så er der helt sikkert værdi i Granson på tredjedagen. Således er han udmærket til at finde huller i zoner, har rimelig ball-skills og kan blokere ud af forskellige formationer, hvilket klart giver ham noget appel for NFL-hold. Dog vil nogle formentlig have nogle reservationer omkring hans størrelse, atletiske formåen og dermed også hans fysiske upside. Der er helt sikkert noget at arbejde på teknisk både som route-runner og som blokeringsspiller, men Granson er en interessant spiller i de senere runder, da han kan flyttes rundt på banen og spille både big slot, TE, FB, H-back og special teams, mens han arbejder på at blive stærkere og teknisk mere nuanceret.

NFL Comparison: Trey Burton / Jordan Reed

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button