Scouting Reports 2021Tight EndsTopnavn 2021

Kyle Pitts: Den næste tight end til at terrorisere seamen

Atletiske tight ends er næsten blevet normen, og nogle af de atletiske tight ends – f.eks. Jimmy Graham – var/er næsten mere receiver end tight end. Den næste sådanne spiller i NFL kan meget vel blive Kyle Pitts, der har atletiske evner til at give defensive koordinatorer hovedbrud.

Kyle Pitts er oprindeligt fra den lille by Warminster beliggende lidt nord for Philadelphia. Pitts var et 4-stjernet talent ud af High School og valgte Florida i kamp med Georgia og især Virginia Tech. Første sæson i 2018 bød kun på 3 grebne bolde, men i 2019 brød han for alvor igennem som tight end, selvom Floridas angreb havde 3-5 skill-position-spillere, der alle kan ende i NFL.

I 2020 har Pitts så bare bygget ovenpå, og endte med at gribe for 770 yards og 12 touchdowns

Alder ved draften: 20 år (6. oktober 2000)
Højde: 6ft. 6in. (198cm)
Vægt: 246 lbs. (111kg)

Kyle Pitts Scouting Report

Styrker

 • Freak. Kyle Pitts er et regulært monster som pass catcher på tight end-positionen. Han besidder en fremragende kombination af størrelse, atletiske egenskaber og catch radius, der tillader ham at kunne slå praktisk talt hvem som helst han måtte stå over for. Han er for stor til defensive backs og for hurtig til linebackers.
 • Pitts har linet op både in-line, i slotten og på ydersiden hos Florida, og har fundet succes alle steder.
 • Som ruteløber viser Pitts også rigtig fine evner. Hans atletiske formåen tillader ham at lave cuts uden at miste nævneværdig fart, og han er derudover virkelig dygtig til at skabe separation allerede ved sit release.
 • Pitts' hænder er dejligt bløde, så udover at han kan nå frem til bolde i anden sals højde, har han altså også hænderne til at hive dem ind uden større besvær. Han kombinerer det med en fremragende kropskontrol.
 • I løbet af sin tid hos Florida har Pitts når han har linet op i slotten eller på ydersiden stået over for flere potentielle topnavne på cornerback - bl.a. Alabamas Patrick Surtain II - og slået dem.
 • Pitts' alder er endnu et stort plus og han er én af de yngste spillere i årets draft - og i hvert fald én af de alleryngste blandt topnavnene (Penei Sewell er tre dage yngre). Han kan nå at blive endnu mere dominerende.

Svagheder

 • Som blocker er Pitts ikke helt uden evner, men det er det oplagte punkt at adressere, når man skal se på hvor han har nogle mangler. Han har størrelse og fysik nok til at kunne blokere bedre end han gør, så der er plads til at bygge på hér, selvom det nok aldrig bliver hans største force.
 • Pass catcheren Pitts er endnu ikke et helt færdigudviklet våben - hvor skræmmende det end er at taste de ord. Vi er nede i småtingsafdelingen, men der er stadig nogle små nuancer han kan udvikle. Jeg vil gerne se ham dominere endnu mere i contested situationer, og jeg kunne også godt tænke mig at se ham lægge endnu mere på i sine ruter og sin spilforståelse.

Opsummering

Kyle Pitts er i lange stræk en uhyre enkel evaluering. Han er virkelig virkelig virkelig god. Ja, man kan ønske sig lidt mere af ham som blocker, men let's not kid ourselves: Han bliver aldrig en George Kittle-type. Og det er også helt fint. Til gengæld er han uden sammenligning den mest dominerende pass catcher jeg har scoutet på positionen i de 10+ år jeg har gjort det her. T.J. Hockenson kom relativt tæt på samme grade jeg har på Pitts, men han var også den komplette tight end, der kunne dominere som blocker. Når det bare handler om kastespillet er Pitts second to none. Nu handler det så bare om også at bevise det på NFL-niveau. Potentialet er gigantisk for den endnu blot 20-årige spiller, og nu er spørgsmålet så bare om han også kan blive den tidligst valgte spiller på positionen nogensinde (rekorden er #5). Det vil ikke være talentet, der afholder ham fra det. Med forbehold for hvordan grades kan ændre sig når vi får alle measurables ind på årgangen, er Pitts - uden hensyntagen til positionel værdi - min #1 i årgangen.

NFL Comparison: Darren Waller

Opdateret: 01/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Det første, man lægger mærke til, når man ser Pitts, er hans exceptionelle bevægelsesevner. Selvom han er næsten to meter høj og vejer over 110kg, har han super eksplosivitet, fart og quickness. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis han løber tæt på 4.40 på 40 yard dashen, og når han samtidig ingen problemer har med at sænke hofterne og skifte retnings med quickness og eksplosivitet, så har vi med en topatlet at gøre.
 • Pitts viser gode evner som ruteløber allerede, og han har allerede arbejdet adskillige fakes ind i sit spil. Derudover varierer han dygtigt farten på sine ruter, så han kan tilpasse timingen i sine ruter. Han viser også evne til at spille fysisk på toppen af ruterne, omend dette kan blive endnu bedre. Rutemæssigt skal han bare blive ved med at polere og udvikle mange af de ting, han allerede gør.
 • Selvom Pitts ikke er den stærkeste tight end, viser han imponerende evne til at vinde contestede catch situationer. Hans timing og evne til at skærme defensive backs ved catch point er god, og generelt er hans ball skills rigtig gode. Viser også en strålende evne til at gribe bolden uden for hans frame, og det giver en stor catch radius at arbejde med for QBs.
 • Pitts fart gør han også til et våben efter catchet, hvor han kan løbe fra næsten alle safeties og linebackers. Generelt kan Pitts vinde på næsten alle måder og fra næsten alle udgangspunkter i formationen.

Svagheder

 • Pitts er lige nu mest en wide receiver i en tight ends krop, og han ser lidt spinkel ud. Han kan godt bygge flere muskler på sin krop, så han bliver lidt stærkere. Det vil hjælpe ham på line of scrimmage i hans releases, og det vil hjælpe ham med at skabe separation på toppen af ruterne.
 • Den lidt spinkle kropsbygning betyder også, at han ikke er en stor blokeringsspiller. Det er dog ikke viljen, der mangler. Han har intet problem med at kaste sig ind i blokeringsspillet med iver og fysik. Han mangler bare noget teknik og styrke. Det er ikke utænkeligt, at han kan blive en rimelig blokeringsspiller.

Opsummering

Kyle Pitts er det største tight end-talent, jeg har set i de år, jeg har kigget på drafttalenter. Hans exceptionelle atletiske evner kombineret med fine evner som ruteløber og en evne til også at vinde contestede catches gør, at han både kan vinde i det åbne og i redzone og både som traditionel tight end og stillet op som en wide receiver. Han er for atletisk for safeties og linebackers, og han er for stor for cornerbacks. At han mangler lidt styrke og evner i blokeringsspillet lige nu, betyder ikke meget for mig, og jeg tror egentlig, at han kan lægge muskler på og blive en rimelig blokeringsspiller.

NFL Comparison: Darren Waller

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button