EDGE RushersScouting Reports 2021Topnavn 2021

Kwity Paye: Fra flygtningelejr til første runde?

Atletiske pass rushere bør være fast inventar på alle NFL-forsvar, og Kwity Paye ligner et godt bud på sådan en. Paye har taget store skridt i sin senior-sæson, og han er måske landets mest talentfulde senior.

Kwity Paye blev født i en flygtningelejr i Guinea i 1998 efter hans familie måtte flygte fra den første Liberiske borgerkrig. Hans familie emigrede til USA, da Kwity Paye var seks måneder gammel og han spillede high school-football i Rhode Island. Han valgte University of Michigan over det mere lokale Boston College.

Alder: 22 år (19. November 1998)
Højde: 6ft. 4 in. (193cm)
Vægt: 272 lbs. (123kg)

Kwity Paye Scouting Reports

Styrker

  • Jeg har set tape på Paye både fra 2019 og 2020, og det var hurtigt tydeligt, at vi har gøre med en spændende atlet. Paye er tæt bygget med en thick underkrop og muskuløs overkrop. Det kombinerer han med god eksplosivitet og fart, og rygterne går på, at han måske ikke kun har "gode" atletiske evner, men at han er en decideret freak, der kan smadre combine. Hans lateral quickness er sublim for en mand på 270 pund.
  • I 2019 var hans store mangel, at han ikke brugte sine hænder godt nok som pass rusher. Han havde for sjældent en plan, og han havde slet ikke nok variation i sine pass rush-moves. Her har han udviklet sig helt vildt i 2020, og nu viser han, hvor dominerende han kan være. Han har tilført adskillige swipes og cross chops, som gør ham i stand til at vinde udvendigt i en grad, som man slet ikke så i 2019. Dermed kan Paye både vinde på fart og finesse udvendigt, mens han også viser speed to power og indvendige counters, som han primært vandt på i 2019.
  • Paye er dog ikke kun en rendyrket pass rusher, og hans solide vægt giver ham nogle fine redskaber til at gøre at ham en over middel run defender. Hans pad level er godt, og han har styrke og teknik til at holde point of attack og komme af blokeringer.

Svagheder

  • Nu hvor Paye har udviklet sin teknik som pass rusher, så var det primære irritationsmoment i Payes spil, at han kan tabe fornemmelsen for runningbacken nogle gange. Det gør, at han fra tid til anden kommer for sent af blokeringen eller ikke får klemt sit gap lille nok. Det bør være relativt let at rette, men der er muligvis noget mentalt i løbespillet, som vil tage lidt tid i NFL.
  • Nogle hold vil måske synes, at hans længde er lidt under middel, og selvom jeg ikke synes, han har problemer med at komme af blokeringer i college, kan det godt være tilfældet i NFL.
  • Selvom Paye er atletisk med quickness og eksplosivitet, så er han umiddelbart ikke den mest fleksible rusher, og han har nok kun gennemsnitlig bend, når han skal runde hjørnet.
  • Han kan godt lægge endnu flere pass rush moves på, og måske lidt mere voldelige hænder og nogle flere power pass rush-moves som push pull eller hump moves ville klæde hans spil.

Opsummering

Alle hold leder efter atletiske pass rushere, og Kwity Paye er prototypen på sådan en. Han har alle de fysiske redskaber, man kunne ønske sig, og selvom han ikke er den mest bendy type, så er der stadig nok eksplosivitet og fleksibiltet til at vinde udvendigt. Nu hvor han også har tilført reelle pass rush-moves i 2020, kan han reelt vinde både udvendigt og indvendigt, på power, eksplosivitet og finesse, og han har dermed evnerne til at blive en ret komplet pass rusher, selvom han ikke har Von Miller-agtig bend. Hvis han har en god combine, kan han være den første pass rusher valgt i 2021-draften.

NFL Comparison: Frank Clark

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button