CornerbacksScouting Reports 2021

Kelvin Joseph: Bossman Fat må ikke undervurderes

Efter en overraskende tilmelding til årets draft har det taget lidt tid for draftverdenen at få øjnene op for Kelvin Joseph, eller Bossman Fat, som er hans rappernavn, men Joseph er bestemt en talentfuld cornerback, man ikke skal undervurdere.

Kelvin Joseph er født og opvokset i Baton Rouge, Louisiana. Som 7-årig mistede han en lillebror i en drukneulykke. Joseph har haft kælenavnet Fat hele sit liv, da han vejede næsten 5kg ved sin fødsel. Joseph har udgivet flere rapsange under rappernavnet Bossman Fat, hvilket også er hans brugernavn på Twitter.

I high school var Joseph en stor stjerne både i football og basketball. Han var et 4-stjernet cornerback-talent, der var rangeret i top 5 på positionen i hele landet hos ESPN – top 35 på alle positioner.

Han valgte i 2018 at starte sin college-karriere hos LSU i hjembyen Baton Rouge, men efter en første sæson som backup, fik han karantæne i LSU’s bowl kamp grundet brud på holdreglerne. Sommeren efter valgte han at skifte college, og han valgte her Kentucky.

Grundet reglerne for skift af college sad han derfor ude i hele 2019. I 2020 måtte han spille igen, og her var han fast mand for Kentucky på deres forsvar. I alt blev det til ni kampe med 25 tacklinger og fire interceptions til følge. Efter sæsonen valgte han at tilmelde sig draften.

Alder ved draften: 21 år (11. november 1999)
Højde: 6 ft. 1 in. (185 cm)
Vægt: 192 lbs (87 kg)

Kelvin Joseph Scouting Reports

Styrker

 • Joseph er et high-upside prospect, der i én sæson hos Kentucky har vist mange lovende takter, der bør få ham på radaren hos NFL-mandskaber.
 • Han har god størrelse og længde, er i besiddelse af gode atletiske egenskaber, og spiller med en energi, man ikke kan lade være med at sætte pris på.
 • Skill-settet er generelt ret alsidigt og på den lange bane er der ikke umiddelbart nogen type opdækning jeg ser ham ikke kunne spille med stor succes.
 • Hvor mange topcornerbacks kan virke lidt modvillige i run support er det ikke et issue med Joseph, der jævnligt er at finde omkring bolden når modstanderne løber.
 • Man kommer ikke uden om at Joseph kommer med nogle bekymringer, men der er ret beset ingen af dem jeg ikke kan se blive fikset af et NFL-mandskab - ikke at det kommer til at ske, men det er stort set udelukkende "fixable" issues jeg har med ham.

Svagheder

 • Hans ene år som starter hos Kentucky var imponerende, og han fik mulighed for at vise sig frem mod bl.a. både Alabama og Florida, der har pass catchers (i flertal, i begge tilfælde) i spil til første runde, men det er stadig kun ét års startererfaring. Det havde været rart med mere historik at basere evalueringen på.
 • Joseph har nogle udfald i hans evne til at læse spillet, formentlig en konsekvens af den begrænsede erfaring.
 • Teknisk er der plads til at adressere nogle ting hos Joseph for det hold, der måtte vælge ham. Det gælder både når han skal tackle og når han bevæger sig rundt i opdækning. Hvor mange lovende ting der end er at spore i hans tape, er det også tydeligt at han ikke helt er hvor han skal være endnu.

Opsummering

One-year wonder eller var 2020 et tegn på things to come? Med tanke på hvad Joseph præsterede overfor bl.a. Alabamas fremragende receiverkorps, er det i hvert fald svært ikke at hælde mod det sidste, selvom det første ikke totalt kan afvises. Joseph er et uhyre spændende prospect, der stadig er lidt rå og skal have finpudset nogle tekniske detaljer og udvikle sig lidt mentalt, men hvis det går op i en højere enhed for ham, er der fantastisk upside.

NFL Comparison: Noah Igbinoghene

Opdateret: 13/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Kelvin Joseph er twitchy. Han har hurtige fødder og rigtig fin eksplosivitet i sine bevægelser. Glidende hofter og ingen problemer med at skifte retning.
 • Selvom jeg manglede lidt all22 til rigtigt at vurdere hans arbejde ned ad banen, så virker fart ikke til at være et problem for Joseph. Jeg ved ikke, om han er lynhurtig, men farten ser ud til at være over middel. Nok eksplosivitet og fart til at kunne komme tilbage i spil, hvor han ellers kommer på bagfoden.
 • Der er en dejlig aggressivitet i Josephs press coverage, hvor han ofte får landet sit jam på receiverne og forstyrrer deres release. Derudover har han nok quickness til at mirror folk - en del potentiale i press coverage.
 • Han viser fin quicknes og burst ind og ud af breakes både i zone og man-coverage til at mirror receivere. Derudover glimrende fysik på ruterne og føler receiverne godt uden at blive for grabby.
 • Han havde fire interceptions i 2020, og han virker til at have gode øjne i zone samt en evne til at få vendt hovedet, når han har ryggen til bolden. God kropskontrol på interception mod Georgia og god burst på interception mod Tennessee. Ball skills virker til at over middel.
 • Der er en dejlig sense of urgency i Josephs spil. Han er villig til at hjælpe til mod løbet, og han forbliver ikke blokeret af wide receivere længe. Tackler over middel, og han spiller bare med god effort.

Svagheder

 • I press coverage kan han godt forbedre sin tålmodighed fra tid til anden. Har det med at cheate lidt i sine hip turns, så han åbner lidt tidligt. Skal forblive disciplineret og tålmodig på alle spil i press.
 • Det er svært at vurdere uden all22 video, men han ser ud til at mangle lidt modenhed og erfaring, når det kommer til at læse og anticipere spillet nogle gange. Det er på ingen måde et stort problem, men jeg synes, man kan se, at han kun har startet én sæson i college.
 • Lidt i forlængelse af ovenstående punkt, så bed han nogle gange, når receiverne smed en fake, et double move eller et hesitation move efter ham på toppen af ruterne. Igen lidt med erfaring og føling at gøre.

Opsummering

Der er rigtig meget at kunne lide ved Joseph. Han bevæger sig godt med god eksplosivitet og en evne til at skifte retning. Alt dette foregår i en ideel og alsidig cornerback-krop og med en herlig indsats og mentalitet på banen. Han har kun startet én sæson i college, og det kan godt ses på nogle tekniske og mentale områder, hvor han ikke er så poleret, som nogle af de andre topcornerbacks i årets draft. Til gengæld viser han også masser af spil med mange lovende takter og generelt virker potentialet ganske stort. Jeg har ikke haft mulighed for at se all22, hvilket gør nogle af områderne i min vurdering lidt usikre, men baseret på, hvad jeg har set, så ligner Joseph en spiller, der god kan komme i spil i top 50 af draften.

NFL Comparison: Kyle Fuller

Senest opdateret 09/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button