Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Kary Vincent Jr.: Hurtig lille slotcorner, men jeg savner ild i håret

Kary Vincent Jr. gjorde det glimrende som slotcorner for LSU i 2019, men er blevet lidt glemt efter, han ikke spillede i 2020. Jeg savner dog også lidt aggressivitet fra hans side, hvis han skal blive en startende slotcorner i NFL.

Kary Vincent Jr. er født i Port Arthur i det østlige Texas, men har boet en del år i Houston med sin mor. Han var en af af de bedste sprintere på 200 meter i sin årgang, men forfulgte football-karrieren som et 4-stjernet talent. Her valgte han at hoppe over grænsen til Louisiana hos LUS, men havde også tilbud fra Alabama, Michigan og Texas.

Han var en del af LSU’s atletikhold som sprinter i sine første to sæsoner, mens han spillede football. Allerede som freshman i 2017 spillede han lidt som slotcorner og startede tre kampe. I 2018 blev han mere fast mand og havde 31 tacklinger og en interception. I 2019 havde han 47 tacklinger og fire interceptions i LSU’s mesterskabssæson. Han valgte ikke at spille i 2020 pga. covid 19.

Alder ved draften: 22 år (27. februar1999)
Højde: 5ft 9in. (175cm)
Vægt: 185 lbs (84kg)

Kary Vincent Jr. Scouting Reports

Styrker

  • Kary Vincent er en hurtig lille fætter, og det skinner igennem uden problemer på banen. Følger effortless receivere ned ad banen.
  • Ikke nok med at Vincent er hurtig, han ved, han er hurtig. Han stoler 100% på sin fart, og det giver egentlig en god ro over hans spil, at han ikke er bange for at ende i løbedueller. Han har også ret fin fart til faktisk at kunne agere free safety, hvis man ønsker det.
  • På korte kast lukker han hurtigt afstanden til receiveren, og hans burst og fart ned ad bakke gør han til en glimrende zone defender, der hurtigt kan angribe bolden.
  • Han virker ret disciplineret og klog i sin football-teori. Ret effortless når receiverne skal fordeles, og han virker til at have godt styr på sine match coverage-regler. Blev også brugt ret alsidigt som slotcorner, slot safety og free safety. Kendte uden tvivl sit forsvar godt.

Svagheder

  • Jeg vil ikke kategorisere hans hofter og generelle fluidity som et stort problem, men han er klart ikke så smooth og twitchy, som han er hurtig. Gode ruteløbere skaber en god portion separation ind og ud af breakes, fordi han ikke er så eksplosiv og glidende i sine retningsskift.
  • Størrelsen er en svaghed som cornerback, og han tabte nogle fysiske dueller mod lidt større receivere. Mangler også lidt længde til at angribe catch pointet lidt bedre.
  • Jeg savner lidt anticipation og feel i coverage. Det kan godt være, at han kender sine regler og er mange af de rigtige steder, men gode ruteløbere rev ham rundt, fordi han ikke virkede forudseende i sit spil. I stedet for at sidde på ruterne, blev han ofte hægtet af ind og ud af cuts.
  • Jeg må indrømme, at jeg savner noget sense of urgency og physicality i hans spil. Han løb bare rundt og spillede nogenlunde solidt. Det var lidt for gråt og hverken eller til min smag. Jeg savnede noget aggressivitet og ild i håret til bare at bide sig fast i receiverne og udfordre dem på alle snaps. Dette kom også lidt til udtryk som tackler, hvor jeg synes, at han var lidt for passiv. Savnede lige 10% mere ild i øjnene.

Opsummering

Kary Vincent er en ret klassisk slotcorner af kropsbygning, men han spillede egentlig en alsidig rolle hos LSU, hvor han ofte agerede noget safety i løbet af en kamp. Han har rigtig god fart, og det er klart hans største styrke. Jeg savnede lidt fluidity og anticipation i hans spil, og det betød, han tillod flere lette kast, end jeg synes godt op. Vigtigt af alt savnede jeg også lidt aggressivitet i hans spil, og det er noget, jeg føler er meget vigtigt hos en slotcornerback. Kan man tænde lidt mere ild i ham og forbedre hans coverage-evner er der dog betydeligt potentiale som slotcorner, og jeg føler, han er solidt valg i femte eller sjette runde

NFL Comparison: Briean Boddy-Calhoun

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button