Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Kadarius Toney: Receiver, multi tool eller bare en atlet?

Vi elsker alle et fantastisk highlight reel! Football er jo underholdning, og det er derfor, de fleste af os lægger så meget tid og energi i sporten. Men når det kommer til at scoute football spillere, hvor meget vægt skal der så lægges på highlight plays, og hvor stor en vægt skal der lægges på ”rugbrødsspillene”, der vel i virkeligheden er det, NFL langt ad vejen består allermest af?

Kadarius Toney blev rekrutteret til Florida som en 3 star athlete, og har sin baggrund som dual threat quarterback fra Mobile, Alabama. Han blev i processen op til hans beslutning om valg af universitet også tilbudt at spille for skoler som Alabama og Auburn, begge byer i Alabama, men valget faldt altså på Florida Gators, hvor han på baggrund af stærk konkurrence på quarterback-positionen bliver flyttet til wide receiver.

Alder: 21 år (27. januar 1999)
Højde: 6ft. (183cm)
Vægt: 194 lbs. (88kg)

Kadarius Toney scouting reports

Styrker

 • Kompakt frame. Er næsten bygget som en running back med relativt brede hofter. Hans størrelse er afgørende for hans spillestil – både med bolden i hænderne og uden. Har evnen til at bryde tacklinger med bolden i hænderne, og er ikke bange for at sænke skuldrene. Max effort blocker, og møder gerne modstanderen med lave pads, udstrakte arme og et pop ved impact.
 • Exceptionel acceleration. Det er tydeligt, at han en af de hurtigste spillere på banen, når han har bolden i hænderne, og det er især tydeligt på returns. Løber som kørte han på skinner med lynhurtig acceleration, en relativt god top speed og super hurtige og præcise justeringer af retning. Han ligner en trussel til at tage den til huset, hver gang han har bolden i hænderne. Truslen af Toneys acceleration gør ham til en relativt stor trussel på digs, curls, hitches, comebacks, etc.
 • Med Toneys fysik, acceleration og speed in mente, så vil Toney formentlig fra dag et kunne bruges som et våben på forskellige typer af screens, shallow crosses, jets, reverses, etc., hvilket naturligvis må give ham noget værdi for en række NFL-hold.

Svagheder

 • Toney er en rå tekniker, både på releases, ruter og ift. at gribe bolden. Både på releases og ude på ruten løber Toney med et for højt tyngdepunkt til, at han kan prale af top tier lateral agility, der kan hjælpe ham med at skabe separation tidligt. Samtidig har Toney en tendens til at løbe med armene for langt ude fra kroppen, som yderligere skader hans balance og evne til at gøre sig lille, så han hurtigere kan eksplodere ind og ud af cuts. Toney sætter derfor sig selv nærmest konsekvent i en dårlig situation ift. at skabe separation mod de bedre coverage defenders. Toney har en relativt lille catch radius, hvilket ret tydeligt påvirker hans spil. Endvidere kan man godt fornemme, at han har baggrund som quarterback, da han ikke virker specielt erfaren ift. at tracke bolden i luften.
 • I forlængelse af ovenstående, så spiller Toney med et for højt tyngdepunkt. På grund af hans fysik er dette ikke et stort problem ift. at møde modstandere med power og bryde tacklinger, men problemerne opstår derimod, når han for alvor skal sætte sig selv i scene med laterale bevægelser. Toney er ikke en decideret dårlig atlet lateralt, men på dette område lever hans atletiske evner ikke op til det niveau, hans evner som linær atlet måske kunne indikere. Som allerede nævnt, så giver dette ham udfordringer som route runner.
 • Schemet produktion. Toney er lige nu en spiller, der skal schemes til produktion. Størstedelen af Toneys collegeproduktion lader til at være kommet på spil, hvor han er desginet til at få bolden i hænderne tidligt. Dette reflekterer selvfølgelig hans skillset, og de begrænsinger de medfører.

Opsummering
Toney er en spændende atlet med en dejligt kompakt frame, som ikke er bange for kontakt. Highlight reel-spiller, som er en trussel til at tage bolden til huset, hver gang han har bolden i hænderne. Han mestrer desværre slet ikke det tekniske aspekt af spillet og lader til at have lang vej på det område, før han vil kunne være en stabilt producerende wide receiver i NFL. Historien siger os, at han formentlig aldrig bliver en specielt god tekniker på positionen, men kan han forbedre sig nok til, at han kan blive en serviceable tekniker og en fantastisk playmaker?

NFL Comparison: Cordarrelle Patterson

Styrker

 • Toney har været en kæmpe playmaker for Florida, og kan man få bolden i hænderne på ham er han et human highlight reel. Han er dynamisk med glimrende COD-skills, og kombinerer det med god power til også at bryde tacklinger, så det ikke ”bare” handler om at undvige modstandere.
 • Han eksploderer af line of scrimmage i sine ruter, og har forrygende acceleration. Som ruteløber viser han nogle gode finter, og der er flere tilfælde hvor han allerede i sit stem får juket en defensive back ud af skoene.
 • De atletiske evner er glimrende, og han har god fart og overraskende god fysik for en spiller på sin størrelse.
 • Foruden sine evner som receiver, kan Toney bidrage som returner. Han havde i 2020 11 punt returns og 7 kick returns for Florida og snittede hhv. 12,6 og 22,1 yards pr. return på disse – med et punt return touchdown.

Svagheder

 • Kan man få bolden i hænderne på Toney, kan der ske masser af gode ting. Problemet er bare at det hold, der vælger ham meget vel kan være nødt til at scheme en meget stor andel af de touches han får.
 • Teknisk lader Toney meget tilbage at ønske, og det gælder både som ruteløber og pass catcher. Man kan finde masser af klip hvor han finter sig fri ved line of scrimmage i one-on-ones, men på en ikke uvæsentlig del af de klip bruger han så lang tid på at komme af linjen at det aldrig vil kunne bruges til noget på NFL-niveau. Han er heller ikke en naturlig hands catcher, og tracker ikke bolden på det niveau man ville forvente af et muligt førsterundevalg.
 • I contested situationer tilbyder Toney skuffende lidt med tanke på hvilken fysik han spiller med når han har bolden i hænderne. Der er alt for få sejre på tape når han skal forsøge at vinde med en modstander i tæt opdækning.
 • Jeg ser Toney begrænset til slotten og en gadget-rolle på NFL-niveau. Det har også værdi for hold – vel nok mere end nogensinde (tak for det, Chiefs...) – men ain’t no way jeg bruger et førsterundevalg på det.

Opsummering

Toney har trukket masser af hype, men jeg køber slet ikke ind på den. Han gør helt bestemt nogle ting rigtig godt, men det er bare ikke de ting, der gør ham til en pålidelig pass catcher snap efter snap. En god offensiv koordinator skal nok kunne finde ud af at gøre brug af ham, men skal jeg bakke op om at tage en receiver i første runde, så skal han altså også kunne vinde som receiver – og det gør Toney ganske enkelt bare ikke ofte nok. Han er for begrænset teknisk og i virkeligheden nok også i forhold til sin spilforståelse, og der er behov for at scheme for meget for at få det bedste ud af ham. Det har en værdi, men det er ikke værdi til første runde.

NFL Comparison: Pharoh Cooper

Opdateret 17/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker 

 • Det er tydeligt, at Toney har noget fart og eksplosivitet at gøre med. Han er virkelig hurtig på de første meter og rammer hurtigt topfarten. Topfarten er solidt over middel og god nok til at true dybt.
 • Hans foot speed er rigtig god, og han har en hel del short area quickness til at give noget wiggle, når han løber.
 • Toneys store kendetegn og styrke er hans evne til at skabe noget med bolden i hænderne. Han er ret kompakt bygget, så han kan tage noget kontakt og holder stadig balancen godt. Kombinationen af hans fart, quickness og contact balance gør det til et reelt våben.
 • Som ruteløber er Toney klart bedst, når han får lov til bruge sin quickness til at være kreativ på pivot og option-ruter. Her kan han bruge sin acceleration ude på selve ruterne, og det er stærkt våben.
 • Toneys hænder virker pålidelige. Han viser nok styrke til at gribe bolden også i halvpressede situatioener, og han virker komfortabel med at gribe bolden væk fra hans krop.

Svagheder

 • Selvom Toney er en hurtig og atletisk spiller, så savner man noget fleksibilitet og smoothness i underkroppen. Lidt stiv ind og ud af sine breakes, og man savner lidt evnen til rigtig at arbejde nede i knæene.
 • Som ruteløber savner jeg i høj grad en fornemmelse for nuancerne. Han danser alt for meget rundt og er for lang tid om at komme til sine breakes. Han sælger derudover ikke sine breakes ret godt, næsten fordi han prøver at oversælge dem og se fiks ud i stedet for at angribe forsvarsspillerens positionering og teknik. Han løber bare rundt og er hurtig/quick uden fornemmelse for kunsten at løbe gode ruter.
 • Jeg savner noget sense og urgency i hans spil. Løber lidt rundt i sin egen verden på mange ruter. Virker ikke altid klar på at få bolden, når han bør være det. Mangler lidt awareness.
 • Han har kun vundet og spillet i slotten hos Florida, og han er næsten helt utestet mod press coverage eller i andre roller. Han ligner umiddelbart kun en slotreceiver.

Opsummering

Kadarius Toney bibringer et spændende pakker og en masse sjove højdepunkter. Han er en eksplosiv spiller, der i høj grad er giftig med bolden i hænderne. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke ser en komplet receiver, som jeg tror kan blive en consistent og pålidelig trussel. Der mangler jeg simpelthen for meget som ruteløber og i hans approach til den tekniske og mentale side af spillet. Derfor tager jeg heller ikke Toney i top 50, som andre måske gør. Men Toney kan blive en rigtig fin brik og en komplementerende receiver på et angreb. Han er bare ikke en mand, der skal være et af de to primære våben.

NFL Comparison: Randall Cobb

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button