EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Joshua Kaindoh: Hips don’t lie – potentialet er tydeligt

Joshua Kaindoh var et kæmpe talent ud af high school, og det er tydeligt at se, at hans fysisk potentiale er enormt. Han har ganske enkel god eksplosivitet og hel unik fleksibilitet i hofter og ankler. Der er dog solide tekniske og mentale huller i Kaindohs spil.

Joshua Kaindoh er født i Baltimore, Maryland, men spillede sine sidste high school-år på det kendte IMG Academy i Florida. Han var et 5-stjernet talent ud af high school og var rangeret som et top 20-talent i 2017-årgangen. Han havde tilbud fra en lang række store skoler, men valgte Florida State over Georgia, Penn State og Alabama.

Hos Florida State spillede han en del som rotationsspiller allerede i sin første sæson og lavede tre sacks. I 2018 fortsatte han som rotationsspiller og lavede 4,5 sacks. I 2019 nåede han kun tre kampe, inden han pådrog sin en alvorlig benskade, der kostede han resten af sæsonen. I 2020 spillede han otte kampe som starter, men lavede ikke en eneste sack, omend han af Pro Football Focus får kredit for fem skabte sacks.

Alder ved draften: 23 år (27. december 1998)
Højde: 6ft 5 in. (203 cm)
Vægt: 260 lbs (118 kg)

Joshua Kaindoh Scouting Reports

Styrker

  • Kaindoh er en rimelig høj EDGE rusher, men han har rigeligt med eksplosivitet. Han har en effortless get off, og det føles som, han truer offensive tackles udvendigt selv, når han kun rusher 90%. Virkelig atletisk.
  • Det mest freaky ved Kaindoh er hans fleksibilitet. For så høj en mand giver det tæt på nul mening, hvor lavt han kan arbejde. Han har virkelig nogle lækre smidige hofter og ankler, som gør, at hans retningsskift og bevægelser generelt er smooth. Hans balance selv med et lavt tyngdepunkt er bare meget unik.
  • Alt i hans spil emmer bare af potentiale, og man kan se, at når han får brugt sine hænder eller får timet et bull rush, så har de offensive linjefolk utroligt svært ved at holde ham
  • Nogle af de har upolerede atleter har også en lidt tvivlsom arbejdsindsats på banen, men det synes jeg ikke gælder Kaindoh. Han kommer egentlig med en glimrende motor, der ikke går død tidligt, og han jagter også nogle spil ned bag fra. Han er ikke en Clay Matthews, men det er over middel, synes jeg.

Svagheder

  • Der mangler noget sense of urgency i Kaindohs spil. Man savner noget mere voldelighed og vildskab. Det er næsten for smooth og glidende, hvad han laver, og man savner, at det hele klikker og han bare river sig løs og gør vildere ting.
  • Noget af det ovenstående punkt kommer formentlig af, at han ikke læser spillet super godt. Han er lidt langsom i opfattelsen, og hans disciplin i løbespillet kan svigte. Han skal tænke og agere hurtigere, hvis han skal blive en succes i NFL.
  • For en mand med god størrelse, så savner man lidt power hos Kaindoh. Han ligner en mand, der godt kan blive lidt mere muskuløs, og som tidligere nævnt ville lidt voldelighed i hænderne hjælpe ham. Med hans fysiske forudsætninger er der ingen grund til at være en rendyrket finessespiller.
  • Som pass rusher skal han blive bedre med sine hænder. Det kommer næppe som en overraskelse, når man ser Kaindohs manglende produktion. Han har lidt moves rundt om hjørnet hist og her, men jeg savner måske især nogle counters og en evne til at lave et 2nd move, hvis det første ikke virker.

Opsummering

Få pass rushere i årets årgang har lige så spændende en fysisk pakke som Joshua Kaindoh. Han er stor, eksplosiv, og så har han helt uvirkelig god fleksibilitet og bend for en stor mand. Hvis han kan lære at bruge sine hænder og spiller hurtigere med mere styrke og voldelighed, så kan han blive en top top pass rusher i ligaen. Spørgsmålet er bare, om et NFL-hold kan få ham derhen. Men når vi kommer ned i tredje og fjerde runde, så er det svært ikke at blive fristet til at tage Kaindoh og arbejde med ham.

NFL Comparison: Terrell Lewis

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button