Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Josh Palmer: Dårlig produktion men glimrende spil

Canadiske Josh Palmer har aldrig grebet over 500 yards eller fem touchdowns i en college-sæson, men spillet på banen giver forhåbninger om, at det mere var et resultat af omstændighederne end noget andet.

Josh Palmer er født og opvokset i lidt uden for Toronto i delstaten Ontario, Canada. Her spillede han football, basketball og løb på atletikbanen. Efter at have været på football camp i USA brugte han de sidste to år af sin high school tid på den velrenommerede St. Aquinas High School i Miami, Florida.

Herefter var han et tre-stjernet talent, der i første omgang valgte Syracuse som sit college, men i sidste ende ændrede holdning og valgte Tennessee i SEC-konferencen.

Hos Tennessee spillede han sparsomt i sin første sæson og greb ni bolde for 98 yards. Herefter steg hans rolle, og han greb i 2018-2020 mellem 450 og 500 yards i alle sæsonerne. Samlet greb han syv touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (22. september 1999)
Højde: 6ft 1 in. (185 cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 210 lbs (95 kg) (Ved Senior Bowl)

Josh Palmer Scouting Reports

Styrker

  • Fysisk kommer Josh Palmer med en rigtig god pakke. Han har over middel styrke med fin muskulatur og styrke i sit build. Det kombinerer han med noget acceptabel fart, der kan true lidt dybt. Han løb cirka 4.50 til hans pro day, hvilket er rigtig flot for en lidt større af receiver. God fart/størrelse-kombination.
  • Jeg kan godt lide Palmers burst og styrke af linjen. Hans eksplosivitet på de første meter er god, og han kommer hurtigt op i fart. Derudover lader han sig ikke slå ud af kurs ved kontakt, og hans styrke er rigtig fin på ruterne.
  • Han er dygtig til konsekvent at stacke cornerbacks, når han har fået et par meter. Det vil sige, at han god til at skære ind foran cornerbacken og gøre det svært for cornerbacken at komme tilbage. Samtidig giver det god plads til quarterbacken, når han skal kaste den dybe bold.
  • Palmer viser strålende kropskontrol og en stor catch radius. Han havde mange spil, hvor han går op og henter bolden på det højeste punkt og ellers justerer godt til bolden for at maksimere chancen for at nå den.
  • Han viser stærke hænder og griber regelmæssigt bolden under hårdt pres. Han er meget dygtig til at skærme forsvarsspillerne fra catch punktet og griber en del bolde, man ikke forventer, han griber så konsekvent, som han gør.
  • Jeg bliver nødt til at nævne, at Palmer fik tæt på nul hjælp fra sin quarterback og Tennessee system. Simpelthen et forfærdeligt kasteangreb. Halvdelen af gangene, hvor Palmer var klar til at få en bold, kunne han se tilbage på en quarterback, der havde gang i alt muligt andet. Meget ringe servicering af Palmer.

Svagheder

  • Jeg er lidt usikker på, hvor dygtig Palmer er i hans evne til at skifte retning. Kan han på højt nok niveau sænke hofterne og eksplodere ind og ud af breakes? Det vil være nødvendigt, hvis han skal blive andet en bare en dyb trussel med fin kropskontrol.
  • Selvom han har fin fart og styrke på hans releases, så mangler jeg lidt teknisk polering. Hans hand fighting kan godt blive endnu bedre, og det vil gøre ham godt med lidt nuancer i hans fodarbejde. Her tænker jeg på noget variation i hans footwork af linjen, hvor han lige nu ofte bare arbejder med en speed release.
  • Som ruteløber savner man også lidt bedre fornemmelse for de tekniske detaljer. Især den første del af hans ruter, ville de klæde ham, hvis han var bedre til at angribe cornerbackens tyngdepunkt og positionering. De såkaldte route stems skal være farligere.
  • Palmer har ikke ret god produktion i college, og selvom betingelserne var elendige hos Tennessee, så er det aldrig rart, når en receiver aldrig har grebet for over 500 yards i college.

Opsummering

Mellem 400 og 500 yards i 2018, 2019 og 2020 skaber nogle spørgsmålstegn til Palmer om, hvorfor han ikke har produceret mere i college. Når man dog tænder for videoen, så synes jeg, man ser et spændende skill set. Han har størrelse og rimelig fart, og han viser rigtig fine ball skills og styrke i contestede situationer. Så selvom han mangler lidt tekniske nuancer hist og her, så føles han manglende produktion mest af alt som en følgevirkning af knap så optimale forhold hos Tennessee. Jeg synes i hvert fald, at Palmer er chancen værd, når vi kommer ned i tredje runde.

NFL Comparison: Michael Gallup

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button