Offensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Josh Ball: Spændende fysisk pakke med grim historik

Josh Ball er høj med lange arme og gode atletiske evner. På mange måder er han et spændende projekt som offensiv tackle. Desværre er han også et andenrangsmenneske, der slår på kvinder.

Josh Ball er født og opvokset i Fredericksburg, Virginia, lidt syd for Washington D.C. Han var et 4-stjernet talent ud af high school med tilbud op og ned ad østkysten. Her valgte han Florida State University som sit college.

Han redshirtede sin første sæson hos Florida State i 2016, inden han allerede som redshirt-freshman fandt vej til banen. I alt blev det til ni starter i 2017 for Ball.

Mellem 2017 og 2018-sæsonen blev han anklaget for vold mod sin daværende kæreste af flere omgange – blandt andet fordi hun ikke svarede hurtigt nok på en SMS… Selvom Florida State en overgang overvejede at bringe ham tilbage, da sagen ikke fik et retsligt efterspil, endte Ball med at måtte transfer til Butler Community college.

Her spillede han 2018-sæsonen, inden han skiftede til Marshall university for den resterende af sin college-tid. Hos Marshall spillede han i alle 13 kampe i 2019, hvor han i en tackle-rotation spillede 440 snaps. I 2020 var han starter og spillede 506 snaps i Marshalls tackle-rotation.

Alder ved draften: 22 år (15. maj 1998)
Højde: 6ft 7in. (201cm)
Vægt: 308 lbs (140kg)

Josh Ball Scouting Reports

Styrker

  • Josh Ball er en høj tackle med utroligt lang arme. De fleste tackles har arme på 33 inches eller over. Josh Balls arme er 35 inches. Den længde og højde gør ham bare til en stor mand, der skal rundes.
  • Den størrelse kombinerer Ball med glimrende atletiske evner. Der er fin eksplosivitet og foot speed hos Ball. Har ingen problemer med at opnå dybde i sine pass sets, og han er glimrende til at komme ud i det åbne eller op på 2nd level. Gode movement skills.
  • I pass pro har han mirror-evnerne til at arbejde begge veje til at i pass pro. Han skal passe på ikke at oversette, men når han ikk gør det, har han typisk de atletiske evne til at forblive foran rusheren.

Svagheder

  • For så høj en mand er Ball i den lette ende, og der er flere situationer, hvor man godt kunne savne lidt mere styrke i overkroppen og bedre core strength. Ligner en mand, der ville have godt af at ramme vægtrummet og bygge lidt flere muskler på. Både for kunne kontrollere forsvarsspillere bedre og for ikke selv at blive slået ud af kurs.
  • Ball er desværre en af de tackles, der bøjer meget i hofterne. Det koster på vægtfordelingen, hvor han ofte er for langt ude over tæerne, fordi han bøjer sig forover for at få fat i folk. Det koster også i pass protection, hvor hans længde ikke bliver udnyttet, og det hele bliver meget hit or miss.
  • I forlængelse af ovenstående punkt er hans hand usage i pass protection ganske ringe. Hans timing og placement er simpelthen ringe, og jeg synes ofte, at han er early og lader sine hænder hænge ude foran rusheren. Det gør det alt for let at slå hans hænder væk, og når han er lænet sig forover samtidig, så kan han ikke komme tilbage.
  • Når man læner sig for meget over i løbespillet, koster det på balancen som tidligere nævnt. Men det skader også hans muligheder for at holde blokeringerne, fordi han får sværere ved at lave de nødvendige justeringer i de små rum.
  • Josh Ball endte med at transfer væk fra Florida State, fordi universitetet vurderede, at han havde været ansvarlig for vold mod sin daværende kæreste ved flere lejligheder. Ball fik ikke nogen anden straf, men er formentlig et kæmpe røvhul, uanset om han har retsligt papir på det eller ej.

Opsummering

Josh Ball har sublim størrelse og længde, og kombineret med de atletiske evner bringer han en meget spændende fysisk pakke, der stinker af noget NFL-hold vil arbejde med. Det er dog også nede i projekt afdelingen, da der teknisk og styrkemæssigt er nogle ting, der skal lægges på, ellers vil han blive spist mod større og teknisk mere raffinererede NFL-spillere. Derudover vil Ball formentlig være af mange holds board, fordi han er et røvhul, der slår på kvinder.

NFL Comparison: Julie'n Davenport

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button