EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Joseph Ossai: Der findes kun højeste gear

Teknik og atletiske evner er vigtige egenskaber som pass rusher, og selvom Texas’ Joseph Ossai bestemt ikke er ueffen på de ting, så er Ossais trumfkort hans maniske intensitet og indstilling på banen. For Ossai findes der kun ét gear, og det er det allerhøjeste.

Joseph Ossai er født i Nigeria, hvor han boede de første ni år af sit liv, inden hans familie fik tildelt visa via det amerikanske visa-lotteri. Familien kom derefter til Texas, hvor Ossai gik på high school og spillede basketball og football.

Ud af high school var han et 4-stjernet talent og valgte at blive i staten ved at vælge University of Texas. I sin første sæson i college var han rotationsspiller, inden han i sin sophomore-sæson blev starter. Her lavede han fem sacks i 13 kampe i en hybrid linebacker/EDGE-rolle. En sacktotal som han i 2020 matchede på ni kampe, hvor han var mere fuldtids EDGE. Herefter valgte Ossai at fravælge sin senior-sæson og i stedet tilmelde sig 2021-draftne.

Alder: 21 (12. april 2000)
Højde: 6ft. 4 in. (193cm)
Vægt: 253 lbs. (115 kg)

Joseph Ossai Scouting Reports

Styrker

  • Fysisk har Ossai en fin overall pakke. Ser ud til at have lange arme, og har et muskuløst build, der ser NFL-klar ud.
  • Atletisk har Ossai noget over middel til god eksplosivitet, og jeg er især glad for hans closing speed. Der er noget tydelig burst og fart, som han kan vinde på som rusher.
  • Ossais store trumfkort er hans næsten maniske tilgang til spillet. Han tonser rundt i fuld sprint på nærmest alle snaps. Den fantastiske effort er utroligt appellerende og er en ting, han ofte vinder på sent i snappet.
  • Lige nu er Ossai egentlig bedre mod løbet end kastet. Han ser ud til at have lange arme og bruge dem rigtig godt til at stacke blokeringeer og holde sit bryst frit. Kombineret med et godt lavt tyngdepunkt står han godt imod mod løbet samt får sig selv i position til at komme af blokeringer rigtig ofte.
  • Ossai har erfaring med at spille lidt off ball-linebacker, og han har droppede også flere gange tilbage i coverage fra line of scrimmage. Den erfaring vil nogle hold sætte pris på.

Svagheder

  • Selvom Ossai har noget god eksplosivitet og generelt bevæger sig fint, så er han lidt en lineær atlet, de mangler lidt fleksibilitet og bend rundt om hjørnet. Det begrænser ham lidt som pass rusher.
  • Som pass rusher skal han også blive bedre teknisk. Der mangler ofte præcision og variation i hans pass rush-moves, og det betyder, at han faktisk ofte vinder sent i snappet på effort. Han skal blive bedre til at vinde tidligt, så han mere consistently kan have impact som pass rusher.
  • Selvom Ossai er dygtig til at komme af blokeringer og generelt være omkring bolden i mange, så misser han lidt for mange tacklinger. Han skal måske lære at spille lidt mere i kontrol.

Opsummering

Joseph Ossai er på mange måder en fornøjelse at se spille. Han er en solid atlet, der har god play strength, og ikke mindst kæmper røven ud af bukserne. Jeg synes, han er en dygtig spiller mod løbet lige nu, og det gør ham til en spiller, jeg tror kan blive en rigtig solid all round starter i NFL. Hvor god han bliver afhænger af, hvor meget han kan udvikle sig teknisk som pass rusher, men uanset hvad føles han som en mand, som altid vil lave spil og være omkring bolden på grund af hans utrolige arbejdsindsats. Det er muligt, at nogle hold vil se Ossai som værende en weak side linebacker, men jeg mener, han er en EDGE-rusher i NFL. Jeg tror, han vil have størst appel hos hold, der foretrækker at have deres rushere arbejdende ud af en two-point stance og stadig ønsker at droppe deres EDGEs tilbage i opdækningen nogle gange.

NFL Comparison: Matthew Judon

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button