EDGE RushersScouting Reports 2021

Jordan Smith: Er der potential til mere end pass rush-specialist?

Jordan Smith har haft en turbulent college-karriere, men han fandt sine fødder hos UAB, hvor han hurtigt blev en giftig pass rusher, og netop hans pass rush-evner gør ham interessant for NFL-holdene.

Jordan Smith er født og opvokset i Lithonia, Georgia, og han var et 4-stjernet talent ud af high school. Han havde tilbud fra adskillige store hold og efter først at have valgt South Carolina, ombestemte han sig og tog til University of Florida.

Hos Florida redshirtede han sin første sæson, og kom derefter i uføre med loven. Ham og otte andre spillere blev anklaget for et større kreditkortssvindelnummer, og han blev derfor suspenderet af holdet. Han valgte derfor at skifte skole, og han tog i 2018 en tur på et Junior College.

Her trak han overskrifter, og han endte med interesse fra flere mindre FBS-hold, hvor UAB løb med hans evner. Hos UAB blev han hurtigt i 2019 en stor trussel, og han endte med 10 sacks i sæsonen. I 2020 fortsatte han som en profil, og han levede 4,5 sacks i ni kampe.

Alder ved draften: 23 år (10. april 1998)
Højde: 6ft 6 in. (198cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 255 lbs (116kg) (Ved Senior Bowl)

Jordan Smith Scouting Reports

Styrker

  • Jordan Smith er en ret høj EDGE rusher, og han har fin længde og et build, der hurtigt kan blive ideelt, hvis han lægger lidt muskler på. Meget alsidigt build, hvor han kropsmæssigt ikke har begrænsninger på, hvordan han kan vinde som rusher.
  • Eksplosiviteten hos Smith er rigtig fin, og man kan se, hvordan han hurtigt kommer up field og truer offensive tackles udvendigt. Derudover er hans closing speed rigtig fin.
  • Smith har et overraskende avanceret pass rush repertoire. Han bruger sine hænder ret fint, og han viser en stribe forskellige moves så som cross-chop, dip, inside spin og long arm. Allerede teknisk en habil rusher.
  • Der er et godt fighterhjerte i Smith, der ikke løber rundt og er ligeglad. Hans motor er god, og han jagter spillene, indtil de er ovre. Løb flere spil ned fra backside, og som rusher viser han god effort.

Svagheder

  • Som jeg også indikerede i det øverste punkt i styrker, så mangler der lidt muskler på Jordan Smith, før hans build er helt ideelt. Han er lidt ranglet nu her, og han bliver skubbet rundt mere end ønsket lige nu.
  • I forlængelse af ovenstående punkt, så mangler der helt overordnet et power element i hans spil. Mod kastet savner man noget speed to power, mens han mod løbet skal vise bedre upper body strength til at stacke og shedde blokeringer.
  • Der er en del stivhed i Jordan Smiths rushes, og mange af hans rushes dør på toppen af hjørnet, da han ikke kan arbejde lavt nok til at runde tacklen effektivt. Selv når han har et skridt, kan han sjældent bøje hofter og ankler, så han kan nå ind til quarterbacken.
  • Jeg kan godt blive i tvivl, om Smith har de nødvendige redskaber til at blive en effektiv spiller mod løbet. Han spiller lidt oprejst pga. manglende fleksibilitet i underkroppen, og det giver ham problemer med at stå fast og ikke tabe terræn mod løbet. Hvis han ikke kan blive bedre mod løbet, ligner han en rotationel pass rusher i bedste fald.

Opsummering

Jordan Smith har en ganske spændende pass rush-pakke med god længde, god eksplosivitet og bedre hand usage end mange andre college-spillere. Han har et reelt pass rush repertoire, hvilket er virkelig lækkert at se. Jeg savner dog virkelig noget mere bend og fleksibilitet, så han bedre kan runde hjørnet, og da han heller ikke har så meget power lige nu, tror jeg, han kan få svært ved at blive en consistent rusher. Og lige nu har han ikke helt styrken og pad level til at være så effektiv mod løbet. Derfor ligner han både nu og i fremtiden en udmærket rotationsrusher, der måske mangler det sidste for at blive en fast starter.

NFL Comparison: Leonard Floyd light

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button