EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Jonathon Cooper: God fight og teknik i fysisk uimponerende krop

Jonathon Cooper kommmer ikke med spændende atletiske evner eller størrelse. Til gengæld er han en fighter, der har et udmærket teknisk pass rush-arsenal.

Jonathon Cooper er født og opvokset i Grahanna lidt udenfor Columbus, Ohio. Han var et 4-stjernet talent rangeret i top 100 i sin årgang, og han valgte Ohio State som sit college over skoler som Michigan og Notre Dame.

Hos Ohio State kom Cooper allerede på banen i sin første sæson i 2016, hvor han spillede seks kampe og lavede et sack. I 2017 var han rotationsspiller og lavede to sacks. I 2018 startede han alle 13 kampe for holdet og lavede 2,5 sacks. I 2019 blev han skadet efter fire kampe, hvorefter han redshirtede året. I 2020 lavede han 3,5 sacks i holdets otte kampe.

Alder ved draften: 23 år (8. januar 1998)
Højde: 6ft 2½in. (188cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 254 lbs (115kg) (ved Senior Bowl)

Jonathan Cooper Scouting Reports

Styrker

  • Jonathon Cooper besidder et rigtig fint pass rush-arsenal, og hans brug af sine hænder er klart hans bedste våben. Glimrende til at slå tacklens hænder væk med variationer af chop, club og swipes, og har legit teknisk formåen til at slå den offensive tackle.
  • Det er tydeligt, at Cooper har glimrende erfaring på højeste college-niveau. Hans disciplin er rigtig god, og han læser spillet hurtigere end en del andre EDGEs i årgangen. Ikke meget tøven i sit spil.
  • Der er en god fighter i Cooper, og der er en opmærksomhed, urgency og effort i hans spil. Jagter hele tiden bolden, og han tager ikke fri på nogen spil overhovedet.

Svagheder

  • Cooper er lidt til den mindre side, og han har det svært mod større tackles, og når han ikke vinder med sine hænder, dør hans rushes meget hurtigt. Den manglende længde begrænser ham lidt.
  • Eksplosiviteten er rimelig for Cooper, uden det dog er en klar styrke, men jeg synes, at Cooper mangler noget bend rundt om hjørnet. Han har svært ved rigtigt at arbejde lavt, og det gør det nogle gange svært for ham at holde momentum hele vejen rundt udvendigt.
  • Det kommer lidt med størrelsen, men Cooper er ikke noget power house, og som rusher har han ikke noget power-element, mens han mod løbet også kan komme til kort som point of attack-forsvarer.

Opsummering

Jonathan Cooper kommer med en glimrende teknik og et reelt pass rush-arsenal. Han er også en relativt klog spiller, der er pålidelig og disciplineret i sit spil. Det er som udgangspunkt en rigtig fin base for at bide sig fast i ligaen, men hvor meget han kan drive det til, kan jeg godt være lidt i tvivl om. Han er nemlig hverken stor, stærk eller særlig atletisk, og han føles mest som en type, der vil agere backup i en årrække.

NFL Comparison: Bradlee Anae

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button