Scouting Reports 2021Tight Ends 2021

John Bates: Et solidt bud på en backup tight end

Det lyder ikke sexet, når man snakker om backup tight ends, men i en svag tight end-årgang, er John Bates et af de mere solide bud på en tight end, der kan bide sig fast som en dybdespiller på et hold.

John Bates er født i Nyssa Oregon, hvor han også boede indtil de sidste to år af high school, hvor han flyttede til vestkysten af Oregon. Han var et 3-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra Oregon State, men valgte at slutte sig til Boise State.

Hos Boise State redshirtede han sin første sæson i 2016, inden han var backup i 2017. I 2018 blev han starter og spillede i 13 kampe og greb 10 bolde for 155 yards. I 2019 var han ligeledes fast starter og greb 22 bolde for 273 yards. I 2020 spillede Boise State blot fem kampe, og her greb Bates 12 bolde for 117 yards.

Alder ved draften: 23 år (6. november 1997)
Højde: 6ft 5in. (196cm)
Vægt: 250 lbs (113kg)

John Bates Scouting Reports

Styrker

  • John Bates har en god størrelse med sine lidt over 6 fod 5 inches (196cm), der tilbyder et godt stor mål for en quarterback. Viser evne til at bruge den størrelse til at arbejde med en fin stor catch radius.
  • Jeg kan godt lide Bates' evne til at komme ud på ruterne. Han viser glimrende evne til at arbejde gennem lidt kontakt ved brug af sine hænder, og hans styrke på ruterne er egentlig acceptabel. Bliver ikke re-routet så voldsomt.
  • Hænderne er bundsolide, og jeg så ikke rigtig nogle drops i de kampe, jeg så. Han greb, det han skulle, og han viste derudover et par catches i halvpressede situationer. Pålideligt.
  • Som blokeringsspiller gør Bates det rimeligt med god effort, solide vinkler og et godt lavt tyngdepunkt. Der mangler lidt styrke, men teknikken og viljen er rimelig, og han bør kunne bidrage som blocker i NFL.

Svagheder

  • John Bates største mangel er noget fart og dynamik i hans bevægelser. Han mangler simpelthen den fart, der skal til for rigtigt at strække forsvaret og skabe store mismatch-problemer for forsvaret.
  • Bates er en stor dreng, og han kan godt bærer lidt flere muskler, synes jeg. Han styrke er gennemsnitlig, og der er plads til, at han kan blive en spiller, der kan vinde lidt mere på power. Det vil også give ham et våben i kastespillet, hvor fart alligevel ikke er hans trumfkort.
  • Han er ikke nogen haj som ruteløber, og han sætter sjældent folk af og skaber en masse separation. Noget af dette hører selvfølgelig også sammen med hans lidt manglende fart.
  • Kombinationen af lidt manglende fart og gennemsnitlig styrke gør ham ikke til den store trussel med bolden i hænderne. Måske dette kan blive bedre, hvis han får lagt lidt muskler på og bliver stærkere.

Opsummering

John Bates har det samme problem, som mange af de andre tight ends sent i draften. Han er lidt for langsom. Til gengæld kan jeg godt lide nogle af Bates' andre evner, og jeg synes, han har et skill set, der måske kan agere en pålidelige anden tight end på et hold. Han blokerer rimeligt, har en god størrelse og sikre hænder. Med lidt flere muskler kører bussen, tror jeg. Han er stadig klart en dag 3-spiller, men han er bedre end så mange af de andre tvivlsomme tight ends i år, synes jeg.

NFL Comparison: Tommy Sweeney

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button