EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Jayson Oweh: Kun fem års football-erfaring men enormt potentiale

Det var først i Jayson Owehs næstsidste high school-år, at han begyndte at spille football, men det blev hurtigt klart, at hans potentiale var enormt. Især Owehs atletiske evner er imponerende, og det kan få ham valgt rigtig højt i årets draft.

Jayson Oweh er født New York-området af forældre med Nigeriansk afstamning. Han begyndte først at spille football i sit tredje af fire år i high school, men talentet blev hurtigt klart for alle. Han endte med at være et 4-stjernet talent ud af college med tilbud fra skoler over det meste af landet. Her valgte han Penn State over blandt andet Ohio State og Alabama.

Hos Penn State spillede Oweh begrænset i sin første sæson, og han endte med at redshirte. I 2019 spillede han en større rolle og lavede 5 sacks i en rolle som rotationsspiller. I 2020 blev han udnævnt som starter, og selvom han lavede 38 tacklinger på syv kampe og havde flere kampe med mange pressures, formåede Oweh ikke at laveste en eneste sack. Efter 2020 tilmeldte han sig 2021-draften. Kun fem år siden, han startede sin football-karriere.

Alder: 22 år (15. december 1998)
Højde: 6ft. 5 in. (196cm)
Vægt: 253 lbs. (115 kg)

Jayson Oweh Scouting Reports

Styrker

 • Det er åbenlyst, at Jayson Oweh har et enormt atletisk potentiale. Han er virkelig eksplosiv og besidder en masse fart. Rygterne går på, at han kan løbe 4.40 eller under til combine og stadig teste godt i agility-øvelserne. Sandsynligvis årets mest freaky atlet blandt EDGE-rusherne.
 • Hvad der gør Owehs fart og eskplosivitet freaky er dog lige så meget, at han er en ret høj EDGE, der har en masse fin længde, som hjælper ham til at holde sig fri af tackles lange arme.
 • Oweh har forbedret sig en del mod løbet fra 2019 til 2020. I 2020 spiller han med bedre extension og angriber offensive linjefolks bryst bedre. Han viser derudover nogle shed moves og noget styrke på kant, som betyder, at han laver en del flere spil mod løbet end i 2019.
 • Hans lange arme giver ham en del range op og ned ad linjen, og hans tackleteknik er ret god, da han wrapper godt og går ind i tacklingerne med et fint tyngdepunkt. God tackler
 • Jeg synes generelt, at Owehs spilforståelse er over middel, og han spiller med en god opmærksomhed. Arbejder konstant mod bolden og virker ikke forvirret ved screens, misdirection eller play fakes.
 • Owehs effort er over middel, og han er ikke bare et atlet, der stopper, når spillet ikke lige kommer hans vej. Han jagter hele tiden bolden og har flere spil, hvor han hustler langt i jagt på boldholderen.

Svagheder

 • Owehs teknik som pass rusher er stadig i høj grad under udvikling. Han arbejder med nogle spændende ting som et bull rush og et euro step-swipe/club-rib, men de ting er stadig upolerede, og han mangler noget variation og et større arsenal af moves og countere. Man kan se, at han arbejder med nogle moves, men der er stadig et stykke vej.
 • Med hans atletiske evner, ville jeg også gerne se ham være bedre til at vinde som ren speed rusher. Hans snap anticipation og første skridt kan godt optimere, synes jeg. Kan godt skyde endnu lavere ud af sin stance og være mere relentless i sin eksplosivitet.
 • Ovenstående punkt hænger måske sammen med, at Oweh stadig virker til at være ved at lære, hvordan man spiller i absolut højeste fart. Han er så atletisk, at der er en del spil, hvor han virker til at skulle skrue farten 5% ned for, at han kan følge med. Med mere erfaring og træning kan han forhåbentligt spille endnu hurtigere, så hans atletiske evner bliver fuldstændigt ustyrlige.
 • Selvom han i 2020 viser flere lovende takter mod løbet, og jeg generelt synes, han er hæderlig, så kan han godt være lidt mere consistent med sit pad level. Der er nogle snaps, hvor han rejser sig for meget, og så bliver han viftet væk.
 • Oweh er en ung gut, og jeg tror godt, at han fysisk kan lægge mere på, så han fylder sine 196cm endnu bedre ud. En 5-10 pund i muskler ville hjælpe på hans styrke, så den aktiveres endnu bedre.

Opsummering

Jayson Oweh vil formentlig være en af de spillere i hele draften, der har størst potentiale. En 196cm høj EDGE, der formentlig vil smadre combine, er et utrolig stærkt udgangspunkt for at blive en top pass rusher i ligaen. Man må dog også anerkende, at Oweh ikke har produceret fantastiske tal i college, fordi han er stadig er upoleret teknisk på mange områder. Jeg synes dog, at der er mange gode tegn i 2020, som gør, at jeg tror på, at han kan udvikle sig. Det drejer sig om hans arbejde med noget speed to power, hans forbedrede hænder mod løbet og hans generelle attitude og arbejdsindsats på banen. Han virker som en spiller, som allerede ved, hvor han skal forbedre sig, og det er godt skridt på vejen. Måske vil det tage lidt tid for ham i NFL, men det er denne her type spiller, jeg gerne tager chancen på.

NFL Comparison: Danielle Hunter

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button