Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Jaylen Twyman: Produktion i college, men er der styrke til NFL?

Efter en produktiv 2019-sæson valgte defensive tackle Jaylen Twyman noget overraskende at sidde over i 2020 for at fokusere på 2021-draften. Det kan vise sig at være en skidt beslutning, da han stadig har rigtig mange ting at lære.

Jaylen Twyman er født og opvokset i et af de svære miljøer i Washington D.C. Han har mistet adskillige familiemedlemmer og venner i skyderier, og har lovet sig selv og sin nære familie at få dem ud af det hårde miljø.

Ud af high school var han et 4-stjernet talent, og han havde egentlig tilbud fra større skoler end Pittsburgh, men valgte alligevel stålbyen som sin college-hjemby.

Efter et redshirt år blev han i 2018 rotationsspiller på Pittsburghs defensive linje. I 2019 overtog han som starter, og han kvitterede med flotte 10,5 sacks på en talentfuld defensiv linje. Derfor valgte han forud for 2020-sæsonen i college at sidde ude og fokusere på forberedelserne til NFL-draften.

Alder: 21 år (19. juli 1999)
Højde: 6ft. 2in. (188cm)
Vægt: 290 lbs. (132kg)

Jaylen Twyman Scouting Reports

Styrker:

  • Jaylen Twyman er en undersized tackle, der skal vinde på quickness fremfor styrke. Twymans first step er også over middel, og han viser noget over middel short area quickness tidligt i snaps.
  • Hænderne er aktive hos Twyman, og der er klare forsøg på at bruge forskellige pass rush-moves. Hans favorit moves er klart hans push pull og swim moves lige nu, hvilket er moves, der også er effektive i NFL. De to moves og de aktiv hænder er en fin base at bygge videre på i NFL.

Svagheder:

  • Twyman er en undersized tackle, og det er desværre virkelig tydeligt. Han mangler meget styrke i sit spil, og han skal blive tungere og eller stærkere, hvis han skal klare sig i NFL. Derudover er Twyman også en lidt kortere tackle, og hans manglende længde er tydelig.
  • Den manglende længde betyder, at Twyman har meget svært ved at spille med ordentlig extension og holde defensive linjefolk væk fra hans bryst. Han bliver derfor låst meget, hvis han ikke vinder meget tidligt i snappet. Den manglende extension og styrke betyder, at Twyman selv på college niveau var tæt på en liability mod løbet. Det vil kun blive værre i NFL.
  • Selvom Twyman har et par moves, så skal han blive en mere raffineret pass rusher med bedre variation og præcision i sin hand usage. Der er mange ineffektive moves, og han har lige ikke vist nogle reelle counters.
  • Selvom Twyman er en lidt over middel atlet, så mangler han lidt fleksibilitet i underkroppen, og det får ham til at spille for højt på mange snaps. Derudover mangler han i forlængelse af det noget bend, når han kommer på kant af offensive linjemænd.

Opsummering:

Twyman producerede flot 10,5 sacks i sin redshirt sophomore-sæson i 2019, og det fik ham til at fravælge 2020-sæsonen og i stedet tilmelde sig draften. Som jeg ser det var det en stor fejl, da hans 2019-tape ikke i min optik får ham valgt i de første to-tre runder af draften. Twyman mangler i meget høj grad styrke og længde, og selvom han har lidt quickness, så er han ikke en god nok atlet til, at det er en reel win condition, han udelukkende kan vinde på i NFL. Hans store problemer mod løbet vil gøre ham til i bedste fald en rotationel pass rusher, tror jeg.

NFL Comparison: R.J. McIntosh

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button