Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Jaycee Horn: “Hollywood” Horns søn klar til at stjæle rampelyset

Jaycee Horns far, Joe “Hollywood” Horn, var kendt for farverige jubelscener, og nu er sønnike klar til overtage rampelyset. Jaycee Horn vil dog, modsat sin far, forsøge at gøre indtryk på forsvaret, og han har alle de redskaber man ønsker i en moderne NFL-cornerback.

Jaycee Horn er født, mens faderen Joe “Hollywood” Horn spillede for Kansas City Chiefs, og han flyttede rundt med faderen, da “Hollywood” senere kom til New Orleans Saints og Atlanta Falcons. Hos Saints blev Joe Horn valgt til fire pro bowls og senere holdets Hall of Fame, mens han blandt andet blev legendarisk med sin telefon-jubelscene.

Nu er sønnike Jaycee Horn klar til at gå i faderens fodspor efter en succesfuld karriere hos South Carolina. Horn havde ellers muligheder for at vælge de allerstørste colleges som Alabama og Georgia, men valgte South Carolina pga. et godt forhold til den defensive koordinator.

Hos South Carolina kom han i aktion fra første fløjt og startede 10 af 11 kampe i sin første collegesæson. Han fortsatte som fast mand i 2019, hvor han udviklede sig til en profil på forsvaret. I 2020 spillede han de første syv kampe, inden han fravalgte resten af sæsonen, efter holdets cheftræner var blevet fyret. I stedet valgte han at fokusere på forberedelserne til 2021-draftne.

Alder: 21 år (26. november 1999)
Højde: 6ft. 1 in. (185cm)
Vægt: 205 lbs. (93kg)

Jaycee Horn Scouting Reports

Styrker

 • Ligesom topnavnet på positionen i dette års draft, Caleb Farley, er Jaycee Horn en fysisk man cover corner, der formår at gøre livet surt for sine modstandere med sin aggressive spillestil.
 • Horn er et ret veludviklet prospect, der udviser fin forståelse for spillet - the bloodlines don't lie - og spiller med gode instinkter og er disciplineret i sin teknik. Han forstår at bevæge sig rundt på banen og holde sig i position til at lave et spil.
 • De 23 forsvarede kast henover tre sæsoner hos South Carolina er ikke et tilfælde. Horn er dygtig til at få en hånd på bolden ved catch point og forhindre receiveren i at lave et spil.
 • Gamecocks har tilladt Horn at følge receivers, så han har erfaring både fra ydersiden og slotten, og begår sig glimrende begge steder.

Svagheder

 • Den aggressive spillestil er både godt og skidt for Horn. Han formår at lave mange spil på bolden, men den disciplin han generelt har i sin teknik, skal han også overføre lidt til sin spillestil. Han er for grabby ned ad banen, og hans kommende mandskab skal finde en måde at få ham til at tone det lidt ned, så han undgår at trække for mange straffe - uden dog at tone det så meget ned at de fratager ham den spillemæssige kvalitet det også er.
 • Horns 23 forsvarede kast er desværre kun kombineret med to interceptions på tre sæsoner - og de kom endda i samme kamp i den forgangne sæson. Det bør være muligt at få udviklet hans måde at angribe bolden på, så han kan omsætte sin PBU-produktion til flere interceptions, men for nu er han en pass disrupter, ikke en pass catcher på positionen.
 • Ligesom Caleb Farley har Horn også lidt udfordringer når han liner op i off coverage og vil være bedst tjent med bare at line op direkte overfor sin mand og få til opgave at følge ham.
 • Horn gør mange ting rigtig godt, men jeg savner lidt et elite trait. Man kan kun sætte pris på hvor feisty han er på banen, og at han ikke giver op uden kamp, men han har ikke den soleklare spidskompetence, der skiller ham ud fra mængden.

Opsummering

Der er virkelig mange ting at kunne lide ved Horn, der ret beset har alle værktøjerne til at kunne blive en succes i NFL. Han er stadig ung med plads til at udvikle sig, og med bedre ball skills og mere disciplin i forhold til penalties, vil han allerede have gjort sig selv en stor tjeneste. De atletiske evner er gode, han er solid mod løbet og viser anstændige ting når han skal tackle - selvom der er plads til at udvikle det og også se lidt mere villighed til det - men jeg mangler for nu lige det allersidste for at være helt oppe at køre over Horn. Jeg forventer et valg i første runde og jeg mener også at han hører til i diskussionen til at skulle tages deroppe, men jeg synes springet fra Farley og Surtain til Horn er større end jeg umiddelbart forventer deres draft status kommer til at indikere.

NFL Comparison: Aqib Talib

Opdateret: 13/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Med 6 fod og 1 tomme rager Jaycee Horn godt op i vejret for en cornerback, og han har på mange måder et ideelt build med højde, længde og et robust build, hvor han ikke ser spinkel ud.
 • Den fysik kombinerer Horn med ret gode atletiske evner, og for en større cornerback bevæger han sig rigtig godt. Hans topfart ser ud til at være over middel, mens han bevæger sig flydende med gode hofter og god foot speed. Intet problem med at komme op i fart eller skifte retning.
 • Horn ved, at han er en større cornerback, og han er ikke bange for at bruge det. Hvis han kan komme til det, tager han den fysiske duel med receiverne på alle ruter. Har styrken til ikke at blive viftet væk.
 • I 2019 var hans fodarbejde og generelle teknik i press ikke super poleret, men han har udviklet sig en del i 2020 på det punkt, og det er nu en styrke for ham. Han er meget mere tålmodig og i kontrol, og det gør, at han virkelig kan aktivere sin styrke og længde til at forstyrre receiverne på line of scrimmage.
 • Fordi han er så fysisk re-router han receiverne godt, og han bruger sidelinjen effektivt til sin hjælp.
 • Hans aggressive stil fortsætter, når bolden er i luften, hvor han er rigtig dygtig til at få øjnene på bolden og angribe den i luften. Når man kombinerer det med hans længde, får du en spiller, der næsten altid har styrke og længde til at få en hånd på bolden. 15 kast slået ned over de sidste to år.

Svagheder

 • Horn bliver sjældent stået stort på line of scrimmage, men han kan godt blive lidt bedre til at anticipere breakes på toppen af ruterne. Virker til lidt for ofte at gætte en smule, så han kan være i en position til at lave et spil. Skal finde en balance med den aggressive stil.
 • Selvom det overvejende er en kvalitet, at han er så fysisk på ruterne, så er han lige nu FOR fysisk. Allerede i college trak han en del flag, og det vil kun blive værre i NFL. Det var bedre i 2020 end i 2019, men han skal i NFL fortsætte med at stole mere på sin teknik i stedet for at søge kontakten så meget.
 • Der er situationer, hvor Horns øjne er lidt for udisciplinerede. Man kan fange ham i situationer, hvor han i man coverage kigger tilbage mod quarterback eller bolden for tidligt, hvorefter han taber følelsen med receiveren.

Opsummering

Jaycee Horn har rigtig mange af de kvaliteter man ønsker i en startende NFL-cornerback. Han er stor, atletisk og spiller dejlig fysisk. Ingen receivere får gratis receptions, og han har derudover evner til at spille bolden, når den er i luften. Hans teknik er derudover voldsomt forbedret i 2020 sammenlignet med 2019, så det tyder på, at han kan lægge endnu mere på i NFL. Hans svagheder er alle ting, som han kan korrigere, når han kommer i NFL og får fundet den rette balance med sin teknik, fysik og aggressivitet.

NFL Comparison: James Bradberry

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button