Indvendig defensiv linje 2021Scouting Reports 2021

Jay Tufele: Gode hænder mod løbet, dårlige hænder mod kastet

Når man ser en atletisk defensiv tackle, så tænker man straks en pass rusher. Jay Tufele er dog anderledes. Den eksplosive defensive tackle viser gode og kraftfulde hænder mod løbet, men mod kastet er han stadig ikke ret poleret. Men det kan han måske blive?

Jay Tufele er født og opvokset i Salt Lake City, Utah. Han har polynesiske rødder og har spillet rugby, da han voksede op. I college var han et 4-stjernet talent, der var rangeret i top 40 i hele nationen i sin årgang. Med tilbud fra hele landet valgte han at blive ude vestpå hos USC.

Hos USC redshirtede han sin første sæson i 2017, inden han i 2018 var en vigtig rotationsspiller, der også startede en lille håndfuld kampe. I 2019 var han fast starter og kvitterede med 42 tacklinger og 4,5 sacks. Da PAC-12 henover sommeren valgte at aflyse deres sæson, valgte Tufele at fokusere på 2021-draften. Han valgte ikke at vende tilbage til USC, da PAC-12 fortrød og alligevel spillede en kort sæson.

Alder: 21 år (25. juli 1999)
Højde: 6ft. 3in. (191cm)
Vægt: 315 lbs. (143kg)

Jay Tufele Scouting Reports

Styrker

  • Jay Tufele har noget rigtig fin eksplosivitet og fart. Hans first step og quickness tidligt i snaps er mere end god nok til at give offensive linjemænd problemer.
  • Et andet atletiske kendetegn ved Tufele er hans balance. Han er meget sjældent på jorden, men er derimod meget ofte i god kontrol over sine bevægelser og sit tyngdepunkt.
  • Jeg er imponeret over det pop, han har i sine hænder. Hans punch er kraftfuldt, og han spiller med rigtig god extension i løbespillet. Meget dygtig til at holde sit bryst fri af blokeringer
  • For at tilføje til ovenstående punkt, så er han også meget dygtig til at stacke blokeringer, så han er i kontrol til at kunne time, hvornår han skal komme af blokeringer. Generelt teknisk en meget dygtig spiller mod løbet.
  • God til at arbejde horisontalt, mens han bearbejder blokeringer. God på udvendige løb pga. dette og hans generelle atletiske evner.
  • Som pass rusher har han et udmærket swim move, som viser, hvordan han også kan bidrage mod kastet, når han får kombineret teknik med sin eksplosivitet.

Svagheder

  • Tufele er eksplosiv, men jeg savner noget fleksiblitet i underkroppen hos ham. Han er lidt en lineær atlet, der mangler noget bend til rigtigt at arbejde rundt om de offensive linjefolk i kastespillet.
  • Som pass rusher mangler han også et bedre pass rush arsenal samt en meget bedre pass rush-plan. Lige nu er han teknisk ikke skarp som pass rusher, og han er en del bedre mod løbet overordnet.
  • Spilforståelsen var en ting, der var ret forskellig fra kamp til kamp. Nogle kampe var dt ikke et problem, mens han i andre kampe havde store problemer med at reagerer tids nok på spil. Generelt skal der lidt mere stabilitet til at håndtere spil med misdirection.
  • Tufeles primære svaghed i løbespillet er, at han nogle gange kan spille lidt oprejst. Grundet hans lidt stive underkrop, mangler han måske fleksibilitet til rigtigt at arbejde nede i knæene.

Opsummering

Tufele var en mand, som jeg ikke var ret begejstret for i de første par kampe, jeg så. Han er lidt uinspirerende som pass rusher, og den mentale side af spillet er lidt ustabil. Men som jeg så flere og flere kampe, blev det også tydeligt, at han virkelig kommer med noget i løbespillet lige nu. Hans hænder er kraftfulde, og han håndterer blokeringer rigtig godt. Hans eksplosivitet giver også noget håb til, at han i kastespillet kan blive en større faktor, hvis han får nogle pass rush-moves i arsenalet.

NFL Comparison: Kenny Clark

Senest opdateret 20/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button