EDGE RushersScouting Reports 2021

Janarius Robinson: Alverdens atletiske potentiale, men hvor er resten?

Janarius Robinson har alverdens atletiske potentiale med lange arme, styrke og eksplosivitet. Men hvad med alt det andet? Hvor er spilforståelsen og teknikken? Robinson er et klassisk upside-projekt, der skal bruge lidt tid.

Janarius Robinson er født og opvokset i Panama City i det nordvestlige Florida. Han var et 4-stjernet talent ud af high school med en lange række tilbud fra blandt andet Auburn og Clemson. Han valgte dog den lokale skole Florida State tæt på hans hjemby.

Hos Florida State redshirtede han sin første sæson i 2016, inden han i 2017 spillede meget sparsomt. I 2018 spillede han 12 kampe og startede otte, hvor det blev til 27 tacklinger og et sack. I 2019 lavede han tre sacks i ni kampe som starter, inden han i 2020 gentog med tre sacks i ni kampe.

Alder ved draften: 22 år (4. maj 1998)
Højde: 6ft 5 in. (196cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 266 lbs ( 121kg) (Ved Senior Bowl)

Janarius Robinson Scouting Reports

Styrker

  • Janarius Robinson kommer med en virkelig imponerende fysisk statur. Han har godt højde med utroligt lange arme og masser af veldefineret muskulatur. Han står bare skåret i granit og ligner prototypen på en powerfull og eksplosiv EDGE rusher.
  • Atletisk matcher Robinson sit udseende. Han ikke kun ser eksplosiv ud, han er også eksplosiv, når han først giver los. Han er ikke som sådan en speed rusher, men der er rigeligt med eksplosivitet til at skabe problemer for offensive tackles.
  • For en rimelig høj spiller, så er Robinson ikke som sådan stiv i sine bevægelser. Kan godt skifte retning og har noget rimelig fleksibilitet i underkroppen. Overordnet bare en god atlet med et optimalt build.
  • Som nævnt er han skåret i granit, og hele hans frame skriger bare af power. Den power ser man også i glimt, når han en gang imellem får timet sine hænder ordentligt eller sænker sit pad level og tager imod pullers. Der er noget seriøst power i ham, hvis man kan få ham til at kanalisere det oftere.

Svagheder

  • Robinsons største problemer er det tekniske og det mentale. Hvis vi starter med det tekniske, så skal han i høj grad lære at bruge sine hænder i alle facetter af spillet. Hans hand usage som pass rusher er slet ikke udviklet, og han mangler virkelig nogle rush moves.
  • Lige nu er Robinson voldsomt udisciplineret mod løbet. Han holder slet ikke contain, og bliver alt for ofte fanget på den forkerte side af en blokeringer eller i en mærkelig position. Virker til at have ret dårlig forståelse af, hvad hans opgave egentlig er. Ret upålidelige lige nu.
  • Som pass rusher savner jeg noget sense of urgency og effort. Hans motor er ikke ret god, og han går bare i stå, hvis det ikke lige lykkes indenfor det første sekund eller halvandet. Det gjorde også, at han ofte end ikke var tæt på at få nogle clean up sacks, fordi han ikke jagtede spiller ofte nok.
  • Lidt i forlængelse af hans dårlige hand usage, så skal han lære at bruge sin længde. Lige nu skinner den slet ikke igennem, selvom han har fantastisk lange arme. Han spiller for højt og oprejst, og han skyder slet ikke sine hænder, så han kan komme ind i brystet på de offensive linjefolk.

Opsummering

Det er let at blive fascineret og interesseret i Janarius Robinson. Han har et fantastisk build med power og virkelig lange arme. Han er eksplosiv og ret atletisk, og han har kort sagt alle de fysiske forudsætninger for at blive en god pass rusher. Problemet er mere, at han ikke er ret dygtig teknisk lige nu, og værst af alt, så synes jeg ikke, at han forstår, hvad der sker omkring ham. Hans effort er også alt for uinspirerende til min smag. Han ender nok med at gå i top 125, men jeg tager ham tidligst i femte runde.

NFL Comparison: Justin Hollins

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button