LinebackersScouting Reports 2021

Jamin Davis: Ingen grund til at stå i skyggen længere

Jamin Davis har kælenavnet Shadow, men efter præstationerne i 2020-sæsonen er Davis klar til at træde ud af skyggen og ind i rampelyset i NFL. Davis har i hvert fald alle de redskaber, man ønsker sig i en moderne linebacker.

Jamin Davis er født på Hawaii, hvor hans far var udstationeret i militærsammenhæng. Han voksede dog op i det sydøstlige Georgia, hvor han ud af high school var et 3-stjernet talent. Han væltede ikke i tilbud, men valgte University of Kentucky over skoler som Louisville, N.C. State og Georgia Tech.

Hos Kentucky redshirtede han sin første sæson i 2017, inden han i 2018 spillede begrænset og lavede 10 tacklinger. I 2019 voksede hans rolle, selvom han stadig kun startede én kamp. I alt blev det til 32 tacklinger. I 2020 fik han endelig rollen som fast starter, og her imponerede han stort med 102 tacklinger, 1,5 sacks og 3 interceptions på 10 kampe.

Alder ved draften: ukendt (12. december ukendt år)
Højde: 6ft 4 in. (193 cm)
Vægt: 234 lbs (106 kg)

Jamin Davis Scouting Report

Styrker

  • Jamin Davis har en virkelig spændende kropsbygning med masser af højde, lange arme og god fleksibilitet i underkroppen. Kan sagtens arbejde lavt, selvom han er høj. Der er endda plads til at fylde rammen mere ud med muskler.
  • Hvad angår de atletiske evner, viser Davis virkelig gode ting. Han er eksplosiv med klart over middel fart. Han kan arbejde fra sidelinje til sidelinje, og hans evne til at skifte retnings og hans generelle smoothness er rigtig fin. Klart over middel atlet.
  • I løbespillet er jeg fan af hans downhill trigger. Han tøver ikke med at komme ned ad bakke, og han har gode instinkter, når det kommer til at lukke afstanden til runningbacken. Fylder sit gap med appel og autoritet.
  • Selvom Davis er høj, arbejder han med et herligt tyngdepunkt i løbespillet, og han er rigtig dygtig til væve sig igennem trafikken i boksen og finde en optimal vej til boldholderen. Han har også længden til at holde sig fra af blokeringer, omend han skal bruge hænderne bedre til at holde sit bryst fri.
  • I opdækningen er han ikke super erfaring i svære mandsopdækningsopgaver, men han droppede en del tilbage i zoner, og jeg kan godt lide hans opmærksomhed på tingene omkring sig, og hans generelle fornemmelse for sin opgave. Viser også god click and close-fart på kast foran ham. Fylder godt i opdækningen.
  • Med sine lange arme, dejlige sense of urgency og fine short area quickness er Davis en rigtig solid tackler. Han kommer ind og får viklet de lange arme rundt om modstanderen rigtig godt. Jeg så ikke mange missede tacklinger over de kampe, jeg så.

Svagheder

  • Davis har en virkelig spændende kropsbygning, men han er ikke en færdigudviklet spiller fysisk set, synes jeg. Jeg synes, der mangler lidt muskler på overkroppen for at forbedre hans styrke. Selvom han møder runningbacks med autoritet, så er det ofte ham, som bliver skubbet en smule tilbage. Der kunne lidt ekstra tyngde hjælpe.
  • Mod løbet er der stadig nogle svingende vinkler, når han arbejder ned ad bakke. Han får både overløbet og underløbet nogle vinkler fra tid til anden, og det virker mest af alt til, at han bare skal blive lidt mere stabil i nogle af de reads han laver. Har kun startet 11 kampe, og det kan ses nogle gange, hvor processen skal være lidt skarpere mentalt.
  • Som jeg også indikerede i et af styrke-punkterne, så er Davis dygtig til at komme rundt om blokeringer, men han kan stadig arbejde på at stacke og shedde blokeringer. Med hans lange arme burde han have forudsætningerne for at komme ind og få fat i den offensive linjemand og kaste ham væk eller klemme gaps lidt bedre.

Opsummering

Der er masser af gode ting i Jamin Davis' spil, og jeg er ganske begejstret for hans kombination af længde, atletiske evner og allerede fine fysik og instinkter mod løbet. Derudover viser han også ganske gode takter mod kastet, og han har alle forudsætninger for at blive en moderne linebacker, der kan gøre det hele. Der er selvfølgelig nogle ting, han skal arbejde på, og han er nok ikke en spiller til første runde, men personligt ville jeg havde det ganske fint med at tage Davis i anden runde.

NFL Comparison: Demario Davis

Senest opdateret 24/02/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button