Safeties 2021Scouting Reports 2021

James Wiggins: Weak freak?

James Wiggins var en af lederne på et imponerende Cincinnati-hold, der har spillet langt over evne de senere år. Kan han overføre successen til NFL?

Wiggins’ vej til Cincinnati var anderledes, end de fleste recruiting-historier. Wiggins er fra Florida, og var oprindeligt committed til Miami og havde offers fra flere andre skoler i Florida. I stedet valgte Wiggins efter et besøg hos Cincinnati at uncommitte Miami og i stedet skrive sig op hos Cincinnati. På den måde at se en spiller vælge en markant “dårligere” footballskole, fremfor et tidligere football powerhouse var meget usædvanligt.

Wiggins tid hos Cincinnati Bearcats har været fyldt med high highs og low lows. Wiggins måtte sidde 2019 ude med en knæskade, efter han havde overrevet sit ledbånd i knæet. Da han endelig var ved at være færdig med at rehabbe ledbåndet, falder han på en trappe og får ødelagt menisken. Han ender derfor med at sidde hele sæsonen ud. I 2020 kommer han tilbage til en magisk sæson for Bearcats, hvor deres underdog hold, med i gennemsnit meget dårligere rangerede spillere, ender med at gå næsten undefeated – men må dog se sig slået af Georgia i en tæt kamp, som Wiggins sidder ude.

Højde: 6ft (183 cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 205 lbs (93 kg) (Ved Senior Bowl)

James Wiggins Scouting Reports

Styrker

 • Langt, smal frame med rigtig god længde. Listet 6’ ligeud, men ser klart højere ud.
 • Har optrådt på Bruce Feldman’s freaks list flere gange og har efter sigende et elektronisk timet 40 yard dash på 4.43 og et 37” vertical jump.
 • Instinktiv i coverage og forstår positionering. Tålmodig i sine bevægelsesmønstre og lader sig ikke påvirke af fakes i ret høj grad. Holder øjnene på quarterbacken og justerer sin position derefter.
 • Umiddelbart en fin matchup-spiller, der kan bruges i en variation af forskellige roller fra klassisk cover 2 til en moderne overhang, big nickel defender.
 • Har en del erfaring i at dække både små og store spillere fra slotten.
 • Hans lange arme gør ham til en relativt sikker tackler, hvor han virkelig kan wrappe op og sikre sig tacklingen. Mangler dog vægten og fysikken til at være en elite tackler.

Svagheder

 • Smalle hofter og smalle skuldre giver et indtryk af, at han ikke har meget power i kroppen.
 • Spiller lige op i luften. Ingen knee bend what so ever.
 • Jeg savner mere urgency i hans spil. Han er alt for ofte bag ball carrier i situationer, hvor han skal have taget en bedre vinkel og være i position til at lave en tackling.
 • Har ikke speed og range til at spille single high.
 • Hans frame ligner ikke noget, man gerne vil have oppe i boksen. Højt tyngdepunkt og selvom han godt kan lægge et godt hit, så er han ikke glad for kontakt med større spillere.
 • Jeg savner fysik i hans spil! Han har muligheden for at lægge nogle seriøse hits, men nøjes med at hægte sig på modstanderen og enten lade ham falde forover, eller tage et par ekstra skridt.

Opsummering

Hvis ikke for James Wiggins’ relativt gode atletiske egenskaber, der er blevet bredt kendt pga. Bruce Feldman’s freaks list, så er jeg ikke sikker på, man rigtig ville kende meget til ham. Hans tape er desværre rimelig neutralt, selvom der bestemt er dele af hans spil, som er interessant. Wiggins' største styrker er, at han er atletisk og en smooth mover, hvilket især fungerer for ham i coverage. Hans baggrund som cornerback fra high school er tydeligt i hans spil, på godt og ondt. Jeg savner til gengæld noget umph i hans spil, og det er sjældent, han for alvor rigtig får mig op af stolen. Wiggins er med hans skillset formentlig begrænset til et cover 2 scheme, hvor han spiller lidt væk fra LOS og kan blive holdt nogenlunde fri af blockers. Bliver han bedt om at tage imod blocks, så bliver han desværre ofte hængende på dem, med mindre det er mod små receivers. Alt i alt får man i Wiggins en atlet med masser af udviklingspotentiale, men som pt. er langt fra at realisere det. Man bør måske spekulere i, om Wiggins potentielt i visse schemes ville have bedre af at spille cornerback.

NFL Comparison: Tre Flowers

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button