Scouting Reports 2021Topnavn 2021Wide Receivere 2021

Ja’Marr Chase: Biletnikoff-vinder med Boldin-tendenser

Det var næsten en færdigskrevet konklusion efter sidste sæson, at LSU’s Ja’Marr Chase skulle være den første receiver af brættet i næste års draft. Men har han nu også de atletiske egenskaber og farten til at dominere lige så meget i NFL som i college?

Ja’Marr Chase er født og opvokset i byen Harvey i Louisianna, hvor han spillede sin high school bold på Archbishop Rummel High School lige uden for New Orleans. Chase valgte at blive i staten og committede til LSU.

Allerede som true freshman så Chase banen i 13 kampe – syv af dem som starter – uden dog at producere tilnærmelsesvis de stats, som han gjorde sidste sæson. Her vendte Chase nemlig tilbage som full-time starter med Joe Burrow bag center. Ligesom Justin Jefferson tog Chase’s spil for alvor fart og med 84 grebne bolde for 1780 yards, et average på 20.8 yards pr. catch og 20 touchdowns blev han tildelt Fred Biletnikoff-prisen som den bedste WR i college football.

Det havde været rart at se Chase dominere lige så meget et år mere uden Joe Burrow, Justin Jefferson, Clyde Edwards-Helaire og tre offensive linjemænd valgt i 2019-draften, men på grund af den usikre covid-19-situation besluttede Chase at opte ud af sæsonen, mens hans stock var på sit aller højeste.

Alder: 20 år (1. marts 2000)
Højde: 6ft. 1 in. (185 cm)
Vægt: 200 lbs. (91 kg)

Ja’Marr Chase Scouting Reports

Styrker

 • Chase leverede en forrygende 2019-sæson med Joe Burrow under center hos LSU. 1780 yards og 20 touchdowns blev det til, i en alder af blot 19 år. Imponerende dominans i en så ung alder.
 • Selvom Chase ”kun” er 6’ er han uhyggelig i contested situationer. Hans 208 lbs giver ham et kompakt build og han bruger det effektivt. Han er en regulær bølle ved catch point, og formår gang på gang at omstille 50/50-situationer til 90/10-situationer i hans eget favør.
 • Som ruteløber viser Chase allerede gode evner, selvom der er plads til at blive endnu bedre. Han sætter sine ruter effektivt op og har et pænt arsenal at tage af når han skal forsøge at vinde tidligt.
 • I kraft af at have spillet hos LSU har Chase haft masser af muligheder for at line op overfor nogle top-tier cornerbacks, og han har fundet succes i stort set alle tilfældene.
 • Chase har en god kombination af evne til at tracke bolden og kropskontrol, der tillader ham at få bragt sig i position til at lave catchet.

Svagheder

 • Chase er ikke nogen dårlig atlet, men hans evner i denne henseende lader lidt tilbage at ønske i forhold til nogle af de freaks vi har set blive valgt tidligt i draften. Der mangler lidt fart, change of direction skills og acceleration.
 • Ovenstående er uden tvivl en medvirkende forklaring i at Chase kæmper lidt med kontinuerligt at skabe separation. Skal han slå de bedste NFL-cornerbacks skal han i hvert fald blive endnu bedre som ruteløber for at kunne kompensere for det.
 • NFL har ikke som sådan behov for at en receiver skal ligne Calvin Johnson for at kunne dominere, men man kunne godt have drømt om lidt mere størrelse hos Chase. Nogle af de styrker han har i sit spil er styrker jeg umiddelbart ville kæde sammen med større og/eller tungere receivers.
 • Chase er ikke den helt store YAC-trussel. Han kan sagtens generere nogle yards efter at have grebet bolden, men det er på ingen måde dét han gør bedst.
 • Med beslutningen om at sidde ude i 2020 har Chase kun leveret én sæson på allerhøjeste niveau – i en sæson hvor Joe Burrow også leverede én af de mest dominerende QB-sæsoner i college. Det ville have været rart at se ham i 2020 med en mindre dygtig spiller til at kaste til sig.

Opsummering

Tag ikke fejl: Ja’Marr Chase er en virkelig dygtig receiver, og jeg kan sagtens se ham få stor succes i NFL. Men han er ikke en receiver, der passer ind hos alle hold – eller rettere, ved alle quarterbacks. Hans manglende evne til kontinuerligt at skabe separation gør at han har brug for en quarterback, der er villig til at kaste til ham, selvom han ser ud til at være dækket, og han har ikke det samme atletiske potentiale som de øvrige topnavne på positionen. 2020 ville have kunnet gøre evalueringen meget lettere, for hvor meget af hans dominans i 2019 hang på talentet omkring ham på LSUs angreb, og hvor meget var ham selv? Hvor meget har han udviklet sig som ruteløber siden han var 19-årig, der formåede at dominere? Der er nogle umiddelbart ubesvarede spørgsmål, og det gør at det bliver lidt et leap of faith at slå til på Chase. Men smid ham ind i den rette rolle med den rette quarterback og se ham levere varen.

NFL Comparison: A.J. Brown

Opdateret  13/03/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • På trods af at Chase kun har spillet omtrent halvanden sæsons football i college, er han ekstremt avanceret på mange parametre. Har en masse fine nuancer og detaljer i sit spil, og det virker bare naturligt for ham at spille receiver.
 • Har god foot quickness og forstår at sætte ruter op allerede ved line of scrimmage. Forstår leverage mod defensive backs og er ikke bange for at søge den blinde vinkel eller løbe på cornerbackens tæer. God kropskontrol.
 • ELITE handfighter. Forstår virkelig at bruge sine hænder både ved line of scrimmage til at ødelægge jams og slå press coverage. Hans stærke, kompakte overkrop giver ham klart en fysisk fordel. Ned ad banen bruger han armene perfekt til at holde cornerbacken væk fra kroppen for at give sig selv nok plads til at justere til bolden. Bruger også armen til at skabe late separation på en del ruter, hvilket corners helt sikkert vil skrige på flag over i NFL. Vet move.
 • Svær at tackle med bolden i hænderne. Viser god toughness og evne til at bryde tacklinger. Svær at stoppe, når han først kommer op i fart.
 • Fremragende hænder, tracking og evner i contested situationer. Især på vertikale ruter ender Chase ofte i contested situationer, hvor han kan/skal (læs mere nedenunder) bruge sin kropskontrol og evne til sent at gøre et udfald mod bolden for at vinde den direkte duel. Spektakulært spil waiting to happen.

Svagheder

 • Er på ingen måder et size-speed specimen på positionen. Faktisk ligner han en lidt begrænset atlet forstået på den måde, at han ikke har den bedste short area quickness eller topfart. Til gengæld opvejer hans kropskontrol og fodarbejde en smule for det, men det er klart noget at overveje, når man projekterer ham til NFL.
 • Selvom Chase er en rigtig dygtig ruteløber, så ender han lidt for tit i situationer, hvor cornerbacken har mulighed for at udfordre ham på toppen af ruten - især vertikalt - på grund af manglende deep speed og burst horisontalt. Er lidt for afhængig af at skabe separation sent, men gør det heldigvis rimelig kontinuerligt.
 • Virker ret uinteresseret i at blokere. Der er simpelthen for mange reps, hvor han bare positionerer kroppen og smider et halvhjertet jam afsted. Ikke det vigtigste trait, men stadig lidt irriterende at se gentagende gange på film.

Opsummering

Det er en fornøjelse at se film med Ja'Marr Chase. Det skorter ikke på highlight plays, og det er rart med et gensyn med Burrow, Jefferson og Edwards-Helaire på hans 2019-film. Det er tydeligt, at Chase har en unik føling med receiverpositionen og gør mange små ting rigtigt. Ud over engang imellem at tage lidt for mange skridt på line of scrimmage, så forstår han virkelig at sætte ruter op med sin krop og forståelse. Er ikke den største eller bedste atlet, men satte højt-draftede SEC-corners op på ugentlig basis sidste år, og hvis ikke han kom bag dem, dominerede han dem ved catch point. Jeg kan være en lille smule utryg ved de mange contested situationer, han ender i, men omvendt viser han også evnen til at vinde dem ret kontinuerligt. Der er bare en lidt kedelig historik med fantastiske collegespillere, som havde svært ved at separere, som endte uden den store karriere i NFL. Jeg hverken håber eller tror, at Ja'Marr Chase ender i den kategori, men der vil nok være ekstra fokus på hans combine-præstationer for at få sat nogle mål på hans atletiske formåen. Og han skulle have alle forudsætninger for at præstere godt efter en sæson med fuldt fokus på draftoptakten. Ellers har en spiller som Anquan Boldin jo vist, at det kan være OK at løbe en langsommere 40-yard dash.

NFL Comparison: JuJu Smith-Schuster

Styrker

 • Elegance er et ord, der hurtigt popper op, når man ser Chase. Virkelig en dejlig smooth spiller, der ikke har meget wasted movement eller stivhed i bevægelserne. Glider rundt på banen.
 • Chase besidder nogle rigtig sikre og pålidelige hænder. Plukker bolden problemfrit ud af luften og viser evne til at angribe bolden i luften og gribe den væk fra hans krop.
 • Chase er ikke en dynamisk ruteløber, men han er i høj grad en klog ruteløber. God forståelse for udnytte cornerbacks leverage mod dem selv. Forstår at angribe cornerbacks blind spots, og han er virkelig dygtig til at variere sin fart på ruter, så han kan angribe timings på ruter.
 • Chase er ikke fysisk en "stor" receiver, men han spiller som en stor receiver. Virkelig stærk på sine ruter, og han elsker at fysisk angribe cornerbacks. Stærk på kroppen og dygtig til konstant at indgå i hand fighting. Hjælper ham både på line of scrimmage og til at skabe sen separation med små push offs. Virkelig imponerende flair for spillet af en mand, der var 19 år i 2019.

Svagheder

 • Man savner nogle gange det ekstra gear med Ja'Marr Chase. Jeg tror ikke, at han vil løbe langsomt som sådan, men når han løber ned ad sidelinjen, er der ikke rigtigt topfarten til at trække fra cornerbacks.
 • Selvom Chase er en klog ruteløber, så kan man godt blive i tvivl om, han altid kan skabe separation udvendigt. Hans burst ind og ud af cuts er nok kun gennemsnitlig, og mod klogere og mere disciplinerede cornerbacks kan den manglende burst begrænse.
 • Hos LSU spilled han meget X-receiver, hvor han stod helt oppe på line of scrimmage ofte mod press coverage. Jeg er ikke sikker på, at han har den nødvendige burst af line of scrimmage til rigtig at være en x-receiver. Mod fysiske NFL-corners kan man godt se ham hænge fast for længe.

Opsummering

Hvad Ja'Marr Chase gjorde i en alder af 19 år på LSU's angreb var ganske enkelt unikt. Han dominerede i den bedste konference i landet, og hans naturlige flair for spillet er tydeligt. Han vandt i så ung en alder allerede på teknik, intelligens og styrke. De ting vil også kunne overføres til NFL.

Der mangler lidt dynamik på nogle spil, men jeg vil dog ikke helt udelukke, at han alligevel har noget fart, som han måske ikke havde lært at brug 100% i 2019. Hvis det er tilfældet, så er der måske mere at hente for ham udvendigt, hvor jeg ellers kunne se ham blive flyttet meget mellem slotten og udvendigt for at optimere hans rolle.

NFL Comparison: Chris Godwin

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button