Safeties 2021Scouting Reports 2021

Jamar Johnson: Opdækningen er lovende, tacklingerne elendige

Jamar Johnson viser flere fine ting i opdækningen, og han kan meget vel udvikle sig til en alsidig dyb safety. Han skal dog lære at tackle, og alt for ofte virker han uinteresseret i de mere fysiske dele af spillet.

Jamar Johnson er født og opvokset i Sarasota i det vestlige Florida. Han var et 3-stjernet talent ud af high school og havde ingen tilbud fra de største skoler. Han valgte Indiana over skoler som Iowa State, Purdue og Virginia Tech.

Hos Indiana brugte han 2018 og 2019 som backup, hvor han dog i 2019 fik lidt spilletid i en rotationsrolle. I 2020 rykkede han ind som starter, og selvom holdet kun spillede otte kampe, gjorde han indtryk med 43 tacklinger og fire interceptions.

Alder ved draften: 21 år (22. november 1999)
Højde: 6ft 2 in. (188 cm)
Vægt: 205 lbs (93 kg)

Jamar Johnson Scouting Reports

Styrker

  • Det skinner tydeligt igennem, at Jamar Johnson har noget rigtig fin forståelse for rutekoncepter og positionering. Hans feel for at opgaverne i opdækningen er bare god, og han virker næsten altid i den rigtige position, mens han også virker på forkant med ruterne, før de udvikler sig.
  • Denne ovennævnte fornemmelse for opdækningsopgaverne gør også, at Jamar Johnson fungerer fint som dyb safety, og han virker til at have nok range til at arbejde som single high, selvom farten er lidt gennemsnitlig.
  • Han fik nogle chancer for at arbejde i slotten mod både tight ends og wide receivere, og hans teknik virkede egentlig ret fornuftig. Kontrolleret i sin backpedal og fin anticipation i sin hip turns. Glimrende til at få hænderne på receiverne og forstyrre dem.

Svagheder

  • Jeg ville have ønsket, at Johnson havde været lidt mere atletisk. Han er ikke en dårlig atlet, men hans topfart er gennemsnitlig, og hans retningsskift kan godt være lidt tunge fra tid til anden. Man kan være bekymret for, om hans retningsskift kan give problemer i NFL, som man kun i nogle tilfælde så i college.
  • Johnsons største problem er dog klart hans vilje til at spille fysisk. Han har absolut ingen interesse i at hjælpe til mod løbet, og han løber nærmest i store cirkler om tacklingerne, hvis han kan slippe afsted med det. Nøj, hvor er hans manglende physicality irriterende at se på.
  • I forlængelse af ovenstående er det værd at nævne, at selve hans tackle-teknik ikke er ret god. Han hopper lidt for meget ind i folk uden at bruge armene og rigtigt bruge sin egen kropsvægt til at skabe noget hitting power, der kan få folk ned. Stikker for ofte bare en skulder frem og håber på, det er nok.

Opsummering

Jamar Johnson er egentlig en ret sort/hvid spiller. Han har tydeligvis en fornemmelse for spillet i opdækningen, hvor han læser og fornemmer spillet godt. Han kan både arbejde i man coverage og arbejde som dyb safety - det eneste der bekymrer i relation til hans opdækningsevner er hans lidt gennemsnitlige atletiske evner, der ikke skriger af en sublim free safety. Mod løbet er han slet ikke en faktor lige nu, og det er også frustrerende, og han skal blive mere pålidelig her, hvis han skal blive en fast NFL-starter. Potentialet er der, og hans fornemmelse for opdækningen gør ham værd at tage i bunden af tredje eller fjerde runde, synes jeg.

NFL Comparison: Ha Ha Clinton-Dix

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button