Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Jaelon Darden: Får folk til at misse tacklinger, som han børster tænder – hver dag

Når Jaelon Darden selv skal beskrive sine evner til at få folk til at misse tacklinger, sammenligner han det med at stå op om morgenen og børste tænder. Hvis man skal tage det for gode varer, må Darden have ekstremt hvide tænder – for han gør det godt og grundigt.

Jaelon Darden kommer oprindeligt fra millionbyen Houston i football-gale Texas. Her gik Darden på Eisenhower High School, før han valgte at committe til University of North Texas “Mean Green” for at spille college football.

For Darden blev til det fire sæsoner hos North Texas og i løbet af de fire sæsoner (2017-2020) har han nået at sætte skolerekord med 230 receptions for 2.782 yards og hele 38 touchdowns. Særligt i hans senior sæson har han domineret for Mean Green og grebet 74 bolde for 1.190 yards og 19 touchdowns, hvilket gjorde ham til både semifinalist til den prestigefulde Biletnikoff-pris som nationens bedste WR og til MVP i konferencen. Derudover blev han som bare den anden spiller nogensinde fra UNT kåret til All-American-holdet.

Alder ved draften: N/A
Højde: 5 ft. 9 in. (175 cm)
Vægt: 174 lbs (79 kg)

Jaelon Darden Scouting Reports

Styrker

 • Vi kommer til den kedelige del om lidt, men selvom Jaelon Darden kun er 5'9, 174 lbs, så ser han ikke hverken specielt spinkel eller skrøbelig ud. Godt nok er han lidt lav og smal af statur, men han har udmærket muskeldefinition i både lår og på armene og ligner ikke en spiller, der er lige ved at gå i stykker. Antallet af receivers under 5'11, der allerede har succes i NFL, vidner også om, at der er plads til Darden.
 • Desværre er der ikke ret meget film på relativt upåagtede North Texas. Men man skal heldigvis ikke se ret mange minutter, før det står klart, at Darden er den bedste atlet og største playmaker på banen hele tiden. Bevæger sig ekstremt eksplosivt og uden det mindste "lag" fra tanke til handling. Er definitionen af quick twitched og får konsekvent den første forsvarsspiller til at misse tacklingen med fantastisk lateral agility, change of direction og instant acceleration. Har så stort et fartoverskud, at det nærmest virker unfair engang imellem.
 • På grund af Dardens fart, kan han også operere på flere niveauer af banen. Er blevet hjulpet en del af North Texas' offense, der inkorporerer en del spread looks, hvor enten Darden kan få frie releases fra slotten eller være stacked med andre receivers på ydersiden, men viser en god evne til at angribe corners og udnytte deres leverage mod dem.
 • Har umiddelbart en god forståelse for vertikale ruter og sætter horisontale ruter op med sit eksplosive get-off af linjen og truslen om de dybe skud. Kommer ikke nødvendigvis altid fladt ud af sine ruter, men bevarer masser af momentum ud af ruterne og kan ofte gribe bolden in stride.
 • Er et våben og en trussel til at tage bolden til huset på stort set alle spil. Har fremragende elusiveness og fart med bolden i hænderne og skal bruge de mindste creases for at komme op i banen. Super eksplosive YAC-evner.

Svagheder

 • Darden kommer formentlig aldrig til at vinde på sin størrelse, og der er konturer af, at han kan få det svært på contested catches, hvor corners kommer ind på toppen af hans break og spiller fysisk. Darden lever utrolig meget af sine evner i space både vertikalt og med bolden i hænderne, så det vil være en bonus, hvis ikke Darden udelukkende skal spille et small receiver game.
 • Det skal nævnes, at Darden ikke har spillet mod top-talent hver uge, og engang imellem har han haft virkelig gunstige betingelser mod linebackers, single high safeties eller slot corners uden hjælp. Det ville nok være klogt at lægge en lille dæmper på forventningerne, når han tager skridtet til NFL.
 • Darden viser faktisk ret gode evner i forhold til at plukke bolden uden for sin frame, men engang imellem sniger der sig nogle koncentrationsdrops ind, ser det ud til. Dog er der også nogle fremragende highlights imellem, hvor Darden tracker bolden godt og får vredet kroppen rundt i sidste øjeblik.
 • Dardens release har brug for en kærlig hånd, hvis han vil vinde konsekvent i NFL. Det er ret tydeligt, at hvis han ikke skematisk får hjælp til at komme ned ad banen, så falder han tit tilbage på de samme inside/outside releases fra ydersiden, hvor han forsøger at bruge sin exceptionelle quickness til at komme forbi cornerbacken. Det er også fint nok at spille til sine styrker, men hans plan går ofte en smule i stykker, når corners får hænder på ham og matcher ham fysisk på de første meter. Bliver nødt til at udvikle en effektiv plan C, D og E, hvis han ikke vil begrænses til slotten.

Opsummering

Man skal ikke bruge lang tid med næsen i Jaelon Dardens film for at blive fuldstændig forelsket i hans elektriske bevægelser og fuldstændig uvirkelige evne til at få forsvarsspillere til at ligne trafikkegler. Dog er det tydeligt, at Darden simpelthen har været sine modstandere atletisk overlegne og derudover har fået god hjælp af North Texas' offensive system, hvor der er skabt gode muligheder for at komme ned ad banen og få bolden i hænderne på Darden. Ret skal dog være ret, og Darden har kvitteret med en fuldstændig vanvittig dominator rating på 61% af holdets offensive produktion. Ud fra mit relativt beskedne filmstudie skal Darden dog arbejde lidt på sine releases, hvis han ikke skal være begrænset til slotten og/eller en situationsbaseret rolle i NFL, men det er tydeligt, at Darden er en eksplosiv dyb trussel og playmaker med bolden i hænderne på screens, quick outs, slants, skinny posts etc. Der er hold, der skematisk forstår at designe space til sine playmakers, og hvis et hold som KC, GB eller LAR får fingrene i Darden på tredjedagen, kan det blive rigtig spændende. Kan arbejde sig vej til flere touches ved hjælp af gode præstationer på special teams, hvor han har erfaring særligt som punt returner.

NFL Comparison: Keke Coutee

Styrker

 • Jaelon Darden er endnu en af de her små, hurtige slotreceiver-typer. Han spillede egentlig både udvendigt og indvendigt hos North Texas, og uanset hvor han linede op, var han hurtigere end modstanderne. Darden lignede en mand, der har en udmærket chance for at løbe under 4.40 på en 40 yard dash.
 • Udover Dardens fart er det også let at værdsætte hans quickness og skarpe retningsskift. Han kan virkelig stoppe og vende på en femøre, og det var til tider komisk, hvor meget hurtigere og atletisk han var sammenlignet med modstanderne.
 • Pga. den her virkelig lækre quickness skabte Darden også regelmæssig separation på ruterne, og der er nogle rigtig fine takter som ruteløber. Der er også noget timing og noget skarphed på cuts, han kan arbejde på, men hans quickness skal nok få ham fri også i NFL.
 • Darden fik vist flere prøver på ganske god kropskontrol i de kampe, jeg så. Han justerede fint til bolden på dybe kast, og han virkede også komfortabel med at gribe bolde, der lå lidt lavt/højt.
 • Dardens quickness kommer igen i spil, når vi ser på hans evner til at skabe yards med bolden i hænderne. Han er virkelig svær at fange og få regelmæssigt forsvarsspillere til at misse yards i det åbne. Glimrende YAC-våben.

Svagheder

 • Som nævnt i første punkt i styrkerne, så er Darden en af de her små, hurtige slotreceivere. Selvom fart er en styrke, så er hans størrelse ikke en styrke. Han er ret langt under middel for NFL-receivere, og det vil begrænse ham, at han nok altid kun kan vinde på fart og ikke har så mange kort at spille på.
 • I forlængelse af det første punkt, så afføder størrelsen nogle problemer, når det kommer til play strength. Når han skal af line of scrimmage, bliver han for ofte re-routet for meget af fysiske corners, der lander deres jam. I NFL vil han formentlig være begrænset til en slotreceiver-rolle langt det meste af tiden af denne grund.
 • Størrelsen arbejder også imod ham, når cornerbacks er i position til at udfordre catchet. Han greb ikke ret mange contestede bolde, og hans styrke og evne til at angribe bolden i luften og vinde bolden i direkte kamp mod cornerbacken var ikke imponerende.
 • Jeg synes egentlig ikke, at hænderne var som sådan et problem, men der var et par koncentrationsdrop, og man kan godt stille spørgsmålstegn ved, om hænderne er stærke nok, hvis han skal til at arbejde NFL-små vinduer henover midten.

Opsummering

Hvis du kan lide små, hurtige og dynamiske wide receivere, er du heldig i år. Der er et hav af dem, og Jaelon Darden er et ganske fint eksemplar. Han er hurtig med super skarpe retningsskift, som kan vinde både dybt og med bolden i hænderne. Der er nogle begrænsninger i hans spil, fordi han er lidt lille, og der vil måske være noget tilvænning, fordi han spillede for et hold, der meget sjældent mødte NFL-kaliber cornerbacks. Men jeg er helt komfortabel med at tage Darden i bunden af tredje runde eller først på tredjedagen.

NFL Comparison: Mecole Hardman

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button