Safeties 2021Scouting Reports 2021

Jacoby Stevens: Dejlig fysik men skal lære at dække op

Jacoby Stevens kommer med rigtig god fysik og nogle egenskaber mod løbet, men lige nu kommer han ikke med meget i opdækningen, og det skal lægges på, hvis han skal blive en NFL-starter.

Jacoby Stevens er født og opvokset i Murfreesboro, Tennessee. Han var et top 30-talent i 2017-årgangen. Han havde tilbud fra næsten samtlige store skoler i landet, men valgte at tage turen til Louisiana hos LSU.

Hos LSU spillede han både wide receiver og safety i sit første år og greb to bolde for 32 yards. Efter den første sæson flyttede han til safety fuld tid, og her blev han rotationsspiller i 2018 og lavede 35 tacklinger. I 2019 var han fast starter på LSU-mesterskabshold og lavede 92 tacklinger og tre interceptions. I 10 kampe i 2020 var han ligeledes fast starter og lavede 63 tacklinger.

Alder ved draften: 22 år (19. juli 1998)
Højde: 6ft 1 in. (185cm) (Ved Senior Bowl)
Vægt: 216 lbs (98kg) (Ved Senior Bowl)

Jacoby Stevens Scouting Reports

Styrker

  • Jacoby Stevens er en stor og tæt bygget safety, der tydeligvis har en del muskler på overkroppen og er mere bredskuldret end de fleste. Han har virkelig en solid play strength, og når han rammer, kan det mærkes. Han bliver ikke bare skubbet rundt, når han arbejder i boksen.
  • Mod løbet har han nogle rigtig fin run fits, og han kommer godt ind og fylder sit gap med god closing speed og noget solid appel. Hurtigt reagerende i boksen og finder hurtigt boldholderen gennem trafikken.
  • Der er en dejlig physicality i Stevens' spil, og han tackler bundsolidt med god styrke og teknik. Wrapper rigtig fint og ser, hvad han rammer, og så kommer han bare med noget ordentlig vægt og vilje bag tacklingerne. Spiller en fysisk form for football.
  • I kastespillet viser han rigtig god eksplosivitet og closing speed på korte kast. Generelt rigtig fornuftig på ting foran sig, hvor han kan komme ned ad bakke med eksplosivitet og styrke.

Svagheder

  • Han gør som regel sit job fornuftigt, men jeg savner lidt nogle instinkter. Der mangler de spil, hvor han læser tingene lidt hurtigere end de andre, og bare kommer blæsende og øderlægger det hele. Det bliver meget reaktivt, uden at han dog læser spillet dårligt.
  • Som dyb safety giver han virkelig ikke meget. Hans range som single high eller two high safety er ikke imponerende, og han fylder bare ikke ret meget i opdækningen dybt.
  • Jeg er i tvivl, om han kan spille man coverage mod tight ends. Han havde ikke den rolle meget, og han virker ikke ret komfortabel med at bevæge sig baglæns. Jeg så ikke umiddelbart nogen fantastisk evne til at mirror folk.
  • Jeg ved ikke helt, hvor man placerer Stevens. Han giver ikke ret meget i opdækningen lige nu, og det peger på en rolle som en form for dime-linebacker, men der er han også i den mindre afdeling, og jeg er også i tvivl, om han har instinkterne til at kunne agere en form for linebacker. Jeg har lidt svært ved at finde en rolle til ham, hvis han ikke bliver markant bedre i opdækningen.

Opsummering

Det er let at værdsætte en type som Jacoby Stevens, og hvad han kommer med. Han er en old school football spiller, der kommer med styrke og fysik og fylder noget i boksen. Klart en over middel run defender som bokssafety. Problemet for ham er, at han kommer med så lidt i opdækningen lige nu, at man ikke rigtig kan bruge ham som rigtig starter, før det bliver bedre. Jeg tror, han kommer til at være en special teamer, indtil han forhåbentligt kan lære at dække tight ends fornuftigt op i mandsopdækningen, og det ville give ham en billet til at finde banen som bokssafety eller dime-safety/linebacker.

NFL Comparison: Lidt større Khaleke Hudson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button