Cornerbacks 2021Safeties 2021Scouting Reports 2021

Israel Mukuamu: Tårnhøj cornerback med stive hofter

Israel Mukuamu er en tårnhøj cornerback, der velsagtens er bygget mere som safety. Hvad hans rolle i NFL skal være er dog usikker, da stive hofter og manglende spilforståelse bekymrer.

Israel Mukuamu er født og opvokset i Charlotte South Carolina. Hans far emigrerede fra Congo fire år, før Mukuamu blev født, og da han fik nyt job flyttede han familien til Louisiana i Mukuamus sidste år af high school. Her spillede Mukuamu på hold med Terrace Marshall.

Mukuamu var et 3-stjernet safety-talent ud af high school. Han havde oprindeligt valgt Flroida State som sin skole, men da de skiftede træner fortrød han og valgte South Carolina.

Hos South Carolina spillede han som rotationsspiller i sin første sæson i 2018, inden han blev fast starter i 2019. Her lavede han fire interceptions og slog fire kast ned. I 2020 spillede han seks kampe og lavede to interceptions, inden han valgte at fokusere på 2021-draften.

Alder ved draften: 21 år (28. november 1999)
Højde: 6ft 4in. (193cm)
Vægt: 212 lbs (96kg)

Israel Mukuamu Scouting Reports

Styrker

  • Israel Mukuamu kommer med en spændende kropsbygning. Han er et stort skrummel af en cornerback med klart defineret muskelmasse og længde for days. Han har reelt safety-størrelse, hvilket han også spillede en smule hos South Carolina. Alene størrelsen og fysikken bringer noget, man kan arbejde med.
  • I press coverage har han fin størrelse og længde til at få hænderne på sin mand og reroute dem. Han mangler så noget quickness mod wide receiveres, men f.eks. mod tight ends, kunne han godt overleve.
  • Han bruger sine lange arme fornuftigt til at indfange folk og tackle dem. Det er ikke sådan, at han er fysisk og en strålende tackler, men hans larme arme får ofte jobbet gjort.
  • Han havde glimrende interception-produktion i sine to sidste college-år. I 2019 lavede han fire interceptions, mens han i 2020 lavede to interceptions i fem kampe.

Svagheder

  • Mukuamu er stor, og som ofte set før med de store cornerbacks, så mangler han i høj grad movement skills. Han vender som en damptromle, og hans topfart er også mindre ønskværdig.
  • Netop de atletiske evner og hans mangle anticipation på ruterne betyder, at han bare ikke kan spille corner i NFL, efter min mening. Han er simpelthen for langsom ind og ud af breakes, og når han blev isoleret med receivere, røg han i blenderen alt for ofte.
  • Jeg var ikke imponeret over Mukuamus evne til at læse spillet, og han reagerede ofte langsomt på spillene. Især i hans rolle som safety, eller når han arbejde i slotten, var han bare sidste mand, der reagerede på mange spil. Det er bekymrende, hvis man overvejer ham i en safety-rolle.
  • I en af kampene, jeg så, spillede han regulært safety, og det var bekymrende, hvor mange ringe vinkler, han fik taget til bolden. Hans manglende agility betød, at han bare løb i uskønne buer mod bolden.

Opsummering

Israel Mukuamu er en stor og fysisk cornerback/safety, der havde en relativt produktiv college-karriere. Jeg er dog ret nervøs for hans rolle i NFL, da han ikke har de atletiske evner til at spille cornerback, og jeg ikke var imponeret over hans spilforståelse, når der var større krav til det. Hans bedste mulighed for en rolle i NFL er nok, at han kan blive en matchup-spiller, der kan dække tight ends op i mandsopdækning på nogle snaps.

NFL Comparison: En uatletisk Lonnie Johnson

Related Articles

En kommentar

Skriv et svar

Back to top button