EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021Topnavn 2021

Gregory Rousseau: Football-versionen af The Shadow Monster

Det er sjældent man ser en spiller med de fysiske mål, som Gregory Rousseau besidder. Rousseaus helt absurde lange lemmer gør ham til en unik pass rusher, men spørgsmålet er, om han kan lære at bruge dem.

Gregory Rousseau er født og opvokset i Miami-området. I high school-spiller spillede han både defensive end, safety og wide receiver, hvilket blot viser noget om hans lidt unikke alsidighed. Rousseau blev skadet efter blot et par kampe af 2018-sæsonen og redshirtede derefter.

I 2019 startede han sæsonen som backup og rotationsspiller, men bed sig fast som starter i løbet af året. Han sluttede 2019 med 15,5 sacks, hvilket var næstflest i college-football kun overgået af Chase Young. Han fravalgte at spille 2020-sæsonen pga. covid-19 relaterede bekymringer.

Alder: 20 år (5. april 2000)
Højde: 6ft. 7 in. (201cm)
Vægt: 265 lbs. (120 kg)

Gregory Rousseau Scouting Reports

Styrker

  • Slår du ordene "freaky build" op i en NFL-ordbog, vil et billede af Gregory Rousseau snart forekomme. Rousseau er usædvanligt høj og har udsædvanligt lange arme og ben, og det føles nogle gange som at se the Shadow Monster fra Stranger Things forsøge at spille football.
  • Rousseaus lang arme og utroligt lange skridt gør, at han dækker et ret stort område op og ned ad line of scrimmage. Han kan strække sig virkelig langt efter spil og får bare let fanget spillere i situationer, hvor alle andre spillere ville skulle være tættere på boldholderen.
  • Hans længde gør også, at han er svær at komme ind på kroppen af, og han er dygtig til at bruge sin længde i løbespillet. Rousseau spiller med fin extension i sine arme, og det gør, at de offensive linjefolk har svært ved at komme ind på og få fat i Rousseau. Det gør, at det generelt er svært for offensive linjefolk at fastholde deres blokeringer, og Rousseau har let ved at vifte folk væk og komme af blokeringer. Samtidig spiller Rousseau generelt med fin effort, og det gør det svært at holde ham i længere tid. Mange af hans sacks i 2019 var coverage sacks, hvor han på effort sent i spillet får fanget quarterbacken.

Svagheder

  • En så høj mand som Rousseau vil have nogle udfordringer med at spille med et lavt tyngdepunkt. Han har ikke vist bend og cornering-evner til at dykke lavt rundt om hjørnet og slå tackles udvendigt. Rousseau skal altså vinde på teknik, styrke og længde fremfor fart og bend rundt om hjørnet.
  • Rousseau er et unikt fysisk eksemplar af et menneske, men han er også kun 20 år gammel, og han virker stadig som en spiller, der til tider skal lære at styre de lange lemmer. Han har en del wasted movement, og han skal lære at bevæge sig mere koncist. Derudover kan han sagtens lægge flere muskler på sin krop, der i 2019 var lidt til den spinkle side.
  • Teknisk som pass rusher skal han blive meget bedre. Selvom han havde 15,5 sacks i 2019, har han ikke et reelt pass rush-arsenal lige nu. Han prøver lidt chops hist og her, men det virkede for det mest planløst, og han havde intet modsvar, hvis ikke han bare kunne mose på og vinde på, at college-tackles generelt havde svært ved hans længde. Det går ikke i NFL, hvis man ikke har nogle pass rush-moves.
  • Jeg vil ikke sige, at Rousseau læser spillet dårligt, eller at han bliver snydt af playfakes og lignende, men han ligner stadig en spiller, der tænker lidt for meget i mange situationer. Man savner lige den sidste evne til at diagnosticere og forudsige spillene, så han rigtigt kan spille hurtigt.

Opsummering

Rousseau vil formentlig være et af de mest omdiskuterede talenter i årets draft. Hans helt vanvittige længde er et kæmp trumfkort, der kan gøre ham til en helt unik og giftig pass rusher. Omvendt er Rousseau også en meget upoleret spiller, der både teknisk, fysisk og mentalt skal udvikle sig en del som spiller, så han kan lære at bruge sin unikke fysik på bedst mulig vis. Jeg havde håbet, at Rousseau havde spillet i 2020, så vi kunne få en bedre idé om, hvordan hans udvikling ville have set ud efter hans første fulde college-sæson. Nu går vi i stedet ind til draften med mange spørgsmål, og jeg forventer, at Rousseau bliver en af de mest polarisende spillere i draften. Opdatering: Rousseau skuffede fælt til pro day, hvor hantestede som en ganske dårlig atlet. Det er svært for mig at forsvare ham i top 75 længere.

NFL Comparison: Michael Johnson

Senest opdateret 29/03/2021
Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button