Cornerbacks 2021Scouting Reports 2021

Greg Newsome II: Ikke meget at stille spørgsmålstegn ved

Greg Newsome var i Northwesterns gode forsvar en sand hjørnesten. Hans disciplinerede stil, fysik og ball skills var tydelige i 2020. Han imponerede også til sin pro day, og det er nu svært at finde åbenlyse mangler.

Greg Newsome er født og opvokset nær Chicago, Illinois. Han valgte dog at tage sit sidste år af high school på IMG Academy i Florida. IMG Academy er en form for kostskole, hvor mange store sportstalenter kommer til og bruger et år af deres college-tid for at blive en del af deres avancerede træningsprogram.

Newsome var ud af high school anset som safety, og var et 3-stjernet talent uden tilbud fra de allerstørste skoler. Derfor valgte han også Northwestern i hjemstaten Illinois.

Hos Northwestern blev han flyttet til cornerback, og han optrådte allerede i sin første sæson i 2018 i seks kampe. I 2019 blev han fast starter – han missede et par kampe med skader – og nåede otte starter. I 2020 løftede han sit spil yderligere og i seks kampe imponerede han for Norhtwestern. Han fik blandt andet sin første interception i college-karrieren i 2020. Efter sæsonen valgte han at tilmelde sig 2021-draften.

Alder ved draften: 20 år (18. maj 2000)
Højde: 6 ft. 1 in. (185 cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Greg Newsome Scouting Reports

Styrker

 • Newsome er en intelligent spiller, der læser spillet godt, og udviser glimrende forståelse for rutekombinationer og evnen til at placere sig rigtigt.
 • Hans styrke ligger i zoneopdækning, hvor hans spacing er en fornøjelse at se, og hvor han ligeledes er dygtig til at angribe bolden når den er ved at nå frem, så han kan slå bolden ned.
 • Han udnytter han på fin vis sin gode længde til at få en hånd på bolden i de situationer, og den længde – og størrelse generelt – han er i besiddelse af, passer meget fint til at spille på ydersiden i NFL.
 • Newsome spiller med god fysik, og holder ikke igen hverken i opdækning eller mod løbet. Han er villig til at bidrage når modstanderne løber, og han er absolut også i stand til det.

Svagheder

 • Newsome har spillet tre sæsoner hos Northwestern, men skader har plaget ham hver eneste sæson, så den samlede kamperfaring matcher ikke helt de år han har været på universitetet. I 2020 endte en skade i lysken med at holde ham ude af Bowl-kampen mod Auburn. Det har ikke umiddelbart været alvorlige skader, men missede kampe hvert år er en bekymring.
 • Long speed er ikke Newsomes force, men det er alligevel sjældent man ser ham blive slået dybt – bl.a. fordi han er dygtig og disciplineret i sin placeringsevne på banen. At han ikke tillader så mange dybe catches er dog også en konsekvens af at han kan blive lidt grabby nedad banen, og vælger at trække en straf frem for at tillade et catch.
 • Jeg fornemmer noget potentiale i press i Newsomes spil, men det er ikke noget han har stor erfaring med, så selvom der er nogle gode reps, så er der noget teknik at træne op hos ham.
 • 20 forsvarede kast på tre sæsoner er fint, men når kun det er blevet omsat til én interception, så skaber det lidt tvivl om Newsomes evner på den front. Det ville være rart at se mere fra ham hér.

Opsummering

Fra et atletisk synspunkt lader Greg Newsome II lidt tilbage at ønske i forhold til mange af de andre topnavne på positionen i årets draft. Det betyder dog ikke at man skal være alt for meget nede på Newsomes potentiale. Hans spilforståelse er i den bedre ende af årgangen, og han er dygtig i zone coverage med noget upside i press coverage, og den fysik han spiller med, kan man kun sætte pris på. Kan han holde sig fri af skader og skære ned på de unoder han har i forhold til ulovlig kontakt nedad banen, bør han etablere sig som en bundsolid starter, der ligner et oplagt fit for et Cover 3-mandskab.

NFL Comparison: Bryce Hall

Opdateret: 14/02/2021
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Newsome har en god bygning for en udvendig cornerback, hvor han har nok længde, størrelse og styrke til også at kunne tage kampen op mod større receivere.
 • Han spiller generelt med acceptabel fysik. Han går på kroppen af receiverne, når han har muligheden, og han udfordrer receiverne til at kunne skabe reel separation med deres ruter og samtidig kunne dække bolden ordentligt. Fin fysik i press coverage de få gange, han fik chancen.
 • Newsome spiller dejlig disciplineret, og du ser ham nærmest aldrig blive slået dybt. Han tillader nogle korte kast, men han bider ikke på double moves, og han tager ikke umiddelbart dumme beslutninger.
 • Han er dygtig i zone coverage, hvor han har en god fornemmelse for ruterne omkring sig, og han virker hele tiden til at have fornemmelsen for, hvor hans hjælp er, og hvordan man spiller indenfor et system.
 • Newsome bruger sin længde og fysiske spillestil glimrende til at angribe bolden i luften. Hans timing og styrke ved catch point er rigtig fornuftig, og han får hænderne på en del bolde.

Svagheder

 • Hos Northwestern kunne han ofte sidde på ruterne i deres tunge zone-forsvar, og man så han sjældent udfordret på fart og de atletiske evner. Tallene til hans pro day var derfor bedre, end jeg forventede, men det er stadig halvsvært at vurdere, hvordan han overfører det til banen, da man ikke har set det.
 • Han har fin længde i sit build, men han ligner ikke den stærkeste cornerback, og man kan godt frygte, at store receivere kan skærme ham eller skubbe ham lidt væk på toppen af ruterne.
 • I zone opdækning er han generelt fin, men hans click and close eksplosivitet på ting underneden er umiddelbart kun gennemsnitlig. Kan ende med at tillade mange hitches og curl ruter.
 • Han har ikke så meget erfaring i press coverage, og selvom han viser god fysik med receivere, så er hans evne til at mirror receivere ikke testet så meget.

Opsummering

Man værdsætter hurtigt Greg Newsomes tilgang til spillet. Han er disciplineret med en god forståelse for sine opgaver og det forsvar, han spiller i. Derudover bibringer han en solid fysisk approach og en evne til at gøre catches svære for receivere. Det niveau Newsome viser på de punkter peger i retningen af, at han godt kan blive en ganske fin starter i ligaen. Til sin pro day viste han også gode atletiske testtal, men han er stadig ret uerfaren i press coverage og i man coverage, og vi har ikke set ham consistently kunne mirror og løbe med folk i college. Ideelt set finder han tidligt i karrieren et system, hvor han har safety-hjælp over toppen eller selv agerer den dybe spiller som i Cover 3. Så må vi se undervejs, om han også kan blive en god man coverage corner. Overordnet har Newsome stadig en rigtig stærk pakke, der kan bringe ham i spil til bunden af første runde eller toppen af anden runde.

NFL Comparison: Rock Ya-Sin

Senest opdateret 10/03/2021
- Teis Joranger

Related Articles

2 kommentarer

  1. Hej Søren
   Ja, det gør det. Selv hvis man lægger 0,05-0,1 til, som man ofte bør gøre til pro days, så er det en meget flot tid. Han var nummer 52 på mit seneste board, men han ligger højere nu. Jeg skal også tilbage og se en kamp eller to mere med ham for at se, om jeg har set forkert første gang, eller der gemmer sig noget andet, som fik mig til at tænke sådan i første omgang.
   Vh. Teis

Skriv et svar

Back to top button