Runningbacks 2021Scouting Reports 2021

Gerrid Doaks: No-nonsense runner med imponerende fysik

Det kan godt være, at Gerrid Doaks kommer ind i NFL med relativt få kilometer på triptælleren, men til gengæld ved han, hvordan man trykker på speederen. Hans størrelse, aggressivitet og imponerende power gør ham til et interessant prospect.

Gerrid Doaks kommer fra Indianapolis, Indiana, hvor han gik på Lawrence Central High School. Her var han et 3-stjernet recruit, der valgte University of Cincinnati over tilbud fra skoler som Indiana, Ball State, Miami (OH), Toledo og Western Michigan.

Her redshirtede han i 2016, inden han faktisk førte holdet i rushing med 87 carries for 513 yards og 2 TD, selv om han missede tre kampe med en skade, som redshirt freshman. I 2018 missede han hele sæsonen på grund af en skade, og i 2019 måtte han tage til takke med en rolle som backup til Michael Warren, der gik i draften (undrafted) sidste år. Her blev det dog til 100 rushes for 526 yards og 5 TD. I 2020 overtog han så rollen som starter og på 9 kampe producerede han 673 yards på 144 carries med 7 TD til følge. Igennem de tre sæsoner greb han ligeledes 36 bolde for 407 yards og 4 TD og viste prøver på sine evner som receiver.

Alder ved draften: 22 år (9. juni 1998)
Højde: 6ft 0 in. (181 cm)
Vægt: 230 lbs (105 kg)

Gerrid Doaks Scouting Reports

Styrker

  • Har et vanvittigt imponerende build. Er næsten 6'0, 230 lbs og har god masse i underkroppen, en atletisk overkrop og store, muskuløse arme. Har virkelig en NFL-caliber frame. Stor, powerful back med overraskende gode, lette bevægelser.
  • Det er ikke helt overraskende, at Cincinnati producerer ret gode atleter, men Doaks testede ret imponerende til sin pro day. Det kan godt være, at mange vil kigge på hans 40-yard tid og være lidt skuffet over en 4.58-tid, men hoppede 39.5 inch vertical og 10" broad jump på 230 lbs. Har god eksplosion i underkroppen og skaber utrolig godt momentum fremadrettet. Sætter virkelig noget skub i sin store krop.
  • Er en fysisk, aggressiv downhill type, der ikke er bange for at angribe linjen ekstremt hårdt. Kommer hårdt ned ad bakke og formår faktisk at få samlet sine fødder hurtigt og bevare momentum igennem sine cuts. Må være et vågent mareridt at være en safety, der bliver bedt om at træde op i gappet og stoppe Doaks i fuld speed.
  • Har god contact balance og evne til at bounce af tacklinger på second level. Har et ok tyngdepunkt og pumper benene godt. Hans leg drive giver ham muligheden for enten at flytte pilen eller slide sig af tacklinger, hvor han kan twiste, spinne eller glide af forsvarsspillerne. Det er en god idé som defender at swarme omkring ham og hjælpe sine medspillere. Safeties skal være villige til at gå lavt og blive kørt halvt i jorden, hvis de skal stoppe ham en mod en.
  • Er en fremragende blokeringsspiller og træder uden problemer frem og samler blitzers op. Virker til at have et godt tyngdepunkt, tunge hænder og den rigtige mentalitet.

Svagheder

  • Doaks er ret meget en one-speed runner. Han eksploderer ned ad bakke på nærmest alle spil og skænker det ikke megen tanke, at han engang imellem kunne lade andre gøre arbejdet en smule for sig. Angriber nogle gange linjen meget snævert, så han faktisk kun giver sig selv muligheden for A- og B-gappet, så nogle carries ender med korte gains.
  • Jeg sætter pris på Doaks' burst og ærgerrighed, men det er for tit, at det bliver lidt for meget på automatpilot, at han bare smadrer ned ad bakke. Jeg kunne godt tænke mig lidt mere tålmodighed og dermed også lidt bedre vision, hvor han lader spil udvikle sig bedre. Det er ikke fordi, at han ikke kan tage gode beslutninger, men han løber så aggressivt og nærmest vredt, at han måske misser nogle muligheder.
  • Doaks mangler breakaway speed. Det er heldigt for ham, at han skaber så meget momentum qua sin vægt, at han er svært at slide ned, når han bryder fri, men han vil blive løbet ned bagfra og er ikke nogen kreatør. Mangler også noget lateral agility i tight spaces og er i bund og grund lidt lineær.
  • Angriber nogle gange så aggressivt på sine første skridt og vil så hurtigt ned ad banen, at det skaber problemer ved exchanges på handoffs. Mod både Houston og East Carolina er der problemer ved mesh-point, og det er selvfølgelig svært at vide, om Desmond Ridder holder for længe på bolden, eller om Doaks er for ivrig. Bottom line: Bolden ender på jorden, og det skal fikses.
  • Missede tid med skader i både 2017 og hele 2018, og selv om han producerede godt i de to følgende sæsoner, har han aldrig haft en egentlig bellcow rolle og har maksimalt 144 carries på en sæson. Det kan selvfølgelig ses som en glasset halvt fyldt-situation, hvor man vil sige, at han ikke har så mange kilometer på triptælleren, men hans skill-set burde egentlig invitere til mere work.

Opsummering

I en måske lidt uinspirerende RB-klasse på tredjedagen kommer Gerrid Doaks med noget utæmmet vildskab, atletiske egenskaber og ikke mindst størrelse, der er interessant. Er bygget ekstremt godt for positionen og løber med så meget aggressivitet, vildskab og power ned ad bakke, at han bare er sjov at se. Har god contact balance, er ubehagelig at tackle én mod én og giver dig 100% i pass protection. Til gengæld er han en one-speed runner, der sjældent sænker farten, men som til gengæld mangler noget breakaway speed og lateral agility. Hvis man lader Doaks komme downhill hurtigt, er der klart noget at komme efter, og jeg ville personligt gerne tage chancen på ham på tredjedagen.

NFL Comparison: Isaiah Crowell / Leonard Fournette

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button