Runningbacks 2021Scouting Reports 2021

Gary Brightwell: The lights shine bright? Well…..

Daniel Jeremiah overraskede mange da han fandt plads til Gary Brightwell ind i sin endelige top 150. Der er spændende ting på tape, men også mange bekymringer.

Gary Brightwell er opvokset i Chester i Pennsylvania, og tog sin high school-uddannelse på St. Frances Academy i Baltimore, Maryland. Han var rangeret som et tre-stjernet recruit ud af high school.

Han modtog tilbud fra en lille håndfuld skoler, men valgte at committe til Arizona i den anden ende af landet. Allerede som Freshman var han i aktion i alle kampe, men bidrog mest på special teams uden at få hverken et catch eller et carry på angrebet. Han tilspillede sig en rolle på angrebet over de efterfølgende tre sæsoner, men i 2018 og 2019 blev det blot til samlet 157 carries og 6 catches i 21 kampe. I 2020 havde han en større rolle, men det blev blot til fem kampe, og han forlader dermed Arizona med blot 264 touches, som han omsatte til 1426 yards og 10 touchdowns.

Alder ved draften: Ukendt (28. februar ukendt år)
Højde: 5ft. 11in. (180 cm)
Vægt: 218 lbs (99 kg)

Gary Brightwell Scouting Reports

Styrker

  • Brightwell er bygget glimrende til positionen og han bakker det op med spillestilen. Han tromler ikke over modstandere, men han løber hårdt og kan godt gøre ondt på en modstander hvis det skal være.
  • For sin størrelse har Brightwell acceptabel fart. Han løb en 4,62 til sin Pro Day, og mens han på ingen måde er at forveksle med en speedster, så ligner han en mand, der godt kan løbe en smule hurtigere end dét. Der er fart nok til at nå på ydersiden.
  • Han viser nogle solide cuts til at undgå den første tackling og der er flere eksempler på hans tape med virkelig fin balance når han væver sig op gennem midten.
  • Med blot 264 touches i college er Brightwell ikke just en spiller, der er blevet kørt i jorden allerede inden han rammer NFL.

Svagheder

  • Pass protection er en kategori, der falder lidt mellem to stole for Brightwell. Han har egentlig nogle fine reps, og så længe han ved hvem han skal blokere, ser det fint ud. Men han kan forvirres, og den del af spilforståelsen skal forbedres, hvis han skal bidrage i den del af spillet.
  • Der er måske også noget potentiale som pass catcher, men 19 catches på tre sæsoner er virkelig ikke meget. Det er svært at smide ham ind på tredje downs med dét han i college har vist at han kan bidrage med i kastespillet.
  • Kan han ikke bidrage i kastespillet, skal han bidrage på jorden, og selvom der er spændende flashes på tape, så sidder jeg ikke overvældende imponeret tilbage af hans vision. Han er simpelthen ikke hurtig nok til at processere hvor hullerne åbner sig og det fratager ham nogle chancer.
  • Læg dertil udfordringer med at holde fast i bolden – han havde tre fumbles i sin sidste kamp i karrieren, på 17 carries – og atletiske evner, der ikke just skiller ham ud fra mængden.

Opsummering

Gary Brightwell var ikke i manges søgelys inden Daniel Jeremiah fandt plads til ham i sin top 150, og mens jeg sagtens på tape kan se noget af det, der kan fascinere beslutningstagere, så sidder jeg også tilbage med en følelse af at han måske nok er en spiller, der sagtens vil kunne bidrage med noget for et hold – bekymringer til trods – men at dét han har at byde ind med bare heller ikke er mere spændende end som så. Det er lidt svært for mig at se præcis hvad det er for et trait Brightwell besidder, der skulle få et hold til at ville prioritere ham, selv relativt sent i draften.

NFL Comparison: Deejay Dallas

Opdateret: 28/04/2021
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button