EDGE Rushers 2021Scouting Reports 2021

Elerson Smith: Inspector Gadget-agtig fysik og kontrol

Høj, eksplosiv, lange lemmer, super fleksibilitet og lidt manglende kontrol over bevægelserne. Det lyder som Inspector Gadget, men de ord kan også bruges om Northern Iowas Elerson Smith, der har spændende fysiske redskaber, men skal blive tungere og stærkere i NFL.

Elerson Smith er født og opvokset i det sydlige Minneapolis, Minnesota, hvor han i high school spillede tight end og defensive end. Han var et 2-stjernet talent ud af highschool og fik ingen FBS-tilbud. Han modtog kun et enkelt tilbud i FCS, hvilket var fra Northern Iowa, og det tog han imod.

Hos Northern Iowa redshirtede han sin første sæson i 2016, og i 2017 spillede han sparsomt. I 2018 blev han rotationsspiller på forsvaret, men startede ingen kampe. Han formåede alligevel at lave 7,5 sacks. I 2019 blev han endelig starter og startede alle 15 kampe med 14 sacks til følge. Northern Iowas 2020-sæson blev flyttet fra efteråret til foråret 2021, og selvom han en overgang overvejede at skifte skole, endte han med at droppe det og i stedet forberede sig på 2021-draften.

Alder ved draften: 22 år (17. juli 1998)
Højde: 6ft 6in. (198cm) (ved Senior Bowl)
Vægt: 252 lbs (114kg) (ved Senior Bowl)

Elerson Smith Scouting Reports

Styrker

  • Når man har med en 6 fod 6 inches høj EDGE-rusher med et stort vingefang bliver man bare interesseret. Elerson Smith har bare en krop, som man gerne vil prøve at arbejde med for at se, om man kan toptune den. Lige nu er den ikke færdigudviklet (se svagheder), men han har bare en spændende kropsbygning.
  • Den kropsbygning bliver bare endnu mere interessant, når man kombinerer hans størrelse med rigtig fin eksplosivitet. Han kan virkelig vinde nogle meter på de første par skridt, og hans burst på de første meter er egentlig bedre end hans long speed, hvilket bestemt ikke gør noget på EDGE.
  • Derudover er Smith en virkelig fleksibel rusher, der kan arbejde nede i knæene og har bend til at runde hjørnet med overraskende elegance. Hans bevægelser virker nogle gange lidt Inspector Gadget-agtige med lange arme og ben, der bare flyver rundt og kan bøjes på imponerende vis.
  • Han har en god vilje til ikke at ville acceptere at være blokeret i længere tid. Arbejder konstant med en god effort på at få tackles af sig, og han har en iver efter at komme fri, som er skøn at se.

Svagheder

  • Lige nu er Smith for tynd. En to meter høj EDGE skal ikke veje det samme, som de laveste og mindste EDGE-rushere i NFL. Han mangler muskler i overkroppen og tyngde i underkroppen. Har virkelig brug for at komme ind i på et NFL-hold og blive sat i et træningsprogram, så han kan blive mere muskuløs.
  • Lige nu mangler han en hel del juice i hans punch, og han får ikke kanaliseret kraft med hans hænder, fordi han både mangler styrke, men også har svingende timing og placement. Der skal mere juice i grydelapperne.
  • Lige nu dør hans pass rushes for ofte, når tacklen er succesfuld med at lande et punch eller bare komme nogenlunde i vejen. Der mangler virkelig noget power til at arbejde gennem kontakt, så hans momentum ikke dør, så snart han ikke vinder clean.
  • Lige nu er hans pass rush-moves stadig upoleret og uregerlige. Det er lidt for vildt og voldsomt uden præcision og overvejelse. Skal virkelig arbejde på at bygge et reelt pass rush-repertoire.

Opsummering

Elerson Smith har en super spændende fysisk pakke, og han er definitionen på et small school-project, der kommer fra en mindre skole, men har brug for et bedre fysisk træningsprogram og bedre tekniske coaches. Kan man få ham ind på et NFL-hold og bruge det første års tid på at få lagt nogle kilo på ham, så er hans kombination af størrelse, eksplosivitet og bend virkelig en fantastisk kombination. Potentialet er tårnhøjt, hvis projektet lykkes, men det er et betydeligt projekt. Jeg kan dog godt lide hans attitude på banen, og der er lovende takter, der får mig til at tage ham i bunden af fjerde runde.

NFL Comparison: Inspector Gadget (Sam Hubbard minus 30 pund)

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button