LinebackersScouting Reports 2021

Dylan Moses: Kan han leve op til sit prædikat som stortalent?

Dylan Moses har fra en meget ung alder, igennem hele sin high school-tid og i college været anset som et enormt talent. En skade inden 2019-sæsonen har dog forstyrret hans direkte vej mod NFL, og spørgsmålet er nu, om Moses kan leve op til sit prædikat som et kæmpe talent.

Dylan Moses har været kendt i football-kredse lang tid før, han kom til Alabama. Moses endte som en landskendt historie, da han allerede som barn var et åbenlyst talent, der fysisk var næsten alle overlegne. Hans intense træningsrutine med sin far blev bemærket, og Moses lignede allerede som 10-årig en atlet med definerede muskler.

Født og opvokset i Baton Rouge, Louisiana, blev Moses hurtigt interessant for hjembyens hold LSU, der allerede to år, før Moses begyndte high school, tilbød ham et stipendium. Efter fire kampe i high school meldte Moses også ud, at han ville gå på LSU efter high school.

I løbet af high school-tiden meldte en lang stribe andre colleges sig dog også på banen, og Moses endte med at skifte mening og tage til Nick Sabans Alabama. Her spillede han en del allerede som freshman, inden han blev starter i sin anden sæson. Få dage inden Moses’ tredje sæson rev han dog korsbåndet over, og derfor valgte Moses efter sæsonen at tage sit fjerde og sidste år med i college.

Alder: 22 år (25. Maj 1998)
Højde: 6ft. 3 in. (191cm)
Vægt: 240 lbs. (109kg)

Dylan Moses Scouting Reports

Styrker

  • Dylan Moses er en god atlet, der tydeligvis har noget fart, når han åbner op. Mere imponerende end hans gode fart er måske hans kontrol og retningsskift. Meget glidende og flydende i sine bevægelser. Glidende hofter, hurtige fødder og bevæger sig generelt bare ubesværet.
  • Teknisk er Moses en rigtig solid tackler, der generelt wrapper godt og arbejder med et lavt tyngdepunkt, så han kan få sin egen vægt med ind i tacklingen.
  • Det mest positive ved Moses' spil hænger lidt sammen med hans bevægelsesevner, men han spiller generelt i fin kontrol. Han bringer sjældent sig selv på dybt vand.

Svagheder

  • Selvom Moses er hurtig og bevæger sig godt, så dækker han ikke banen ret godt. Han læser spillet virkelig dårligt, og han bliver rigtig ofte snydt af play fakes, misdirection eller false blocking keys. Hans instinkter imponerer mig ikke, og han laver bare meget få spil, fordi han er sen til at se tingene.
  • I opdækningsspillet viser han virkelig en manglende føling med ruterne omkring ham, og han er langsom til at få dybde på sine zone drops. Når han så bliver snydt i coverage, fordi hans anticipation er under middel, har han en tendens til at lave holdings/pass interferences. Der mangler mange ting i hans forståelse for coverage.
  • Selvom Moses har en imponerende fysik, og han godt til tider kan levere store hits, så mangler jeg generelt et fysisk mindset og noget sense of urgency fra Moses. Der er mange snaps, hvor han ikke farer rundt i højeste gear, og jeg savner gnist og fysik i hans spil. Det er for intetsigende.
  • Den manglende fysiske tilgang til spillet kommer også til udtryk, når Moses skal håndtere blokeringer i boksen. Han bliver regelmæssigt bøllet i voldsom grad af offensive linjefolk, fordi han ikke går ind i blokeringer med ordentlig appel. Han bruger ikke sine hænder til at stacke blokeringer, og han er ikke god til at komme rundt om dem heller. I stedet kan hold have succes, hvis de løber direkte mod Moses, da han bare ikke kommer godt gennem trafikken.

Opsummering

Moses er uden tvivl en god atlet, og det giver noget potentiale, som man kan arbejde med. Jeg savner dog en lang række essentielle ting for en linebacker. Hans evne til at læse spillet er ikke god, og hans fornemmelse for opdækningsspillet er ligeledes dårlig. Når man kombinerer de ting med en for passiv tilgang til spillet, så kan jeg personligt ikke erklære mig enig med dem, som anser Moses som værende et toptalent i draften.

NFL Comparison: Duke Riley

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button