Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Dyami Brown: Dynamiske Dyami giver dit hold en dyb trussel

Mangler du en dyb trussel til dit hold, er Dyami Brown en perfekt mand at give chancen på andendagen af draften. Dynamiske Dyami har god fart og quickness, og med lidt held, så kan han også blive meget mere end bare en vertikal trussel.

Dyami Brown er født og opvokset i Charlotte, North Carolina. I high school spillede han football og dyrkede atletik og løb blandt andet en 10.78 100 meter. Han var et 4-stjernet talent ud af college og havde tilbud fra store skoler som Alabama, Florida og Michigan. Han valgte dog at blive i hjemstaten hos North Carolina.

Hos North Carolina greb han 17 bolde for små 200 yards i sin første sæson i 2018, men fik for alvor sit gennembrud i 2019. Her rundede han 1.000 yards på 51 catches og kvitterede også med 10 touchdowns. Produktionsmæssigt matchede han mange af de tal med 55 catches for små 1.100 yards og 8 touchdowns i én kamp færre i 2020. Efter sæsonen meldte han sig til 2021-draften fremfor at spille sit sidste år i college.

Alder ved draften: 21 år (1. november 1999)
Højde: 6ft. 1in. (185cm)
Vægt: 181 lbs. (82kg)

Dyami Brown Scouting Reports

Styrker

  • Dyami Brown har god fart og quickness i sit spil. Hans burst af line of scrimmage er over middel, og hans long speed er god nok til at strække banen vertikalt. Derudover har han quickness til at være mere end bare en lineær fart-type.
  • Fra 2019 til 2020 har Brown forbedret sine releases en hel del, og han viser nu god tålmodighed og variation mod press coverage. Han har fart og en lille håndfuld releases-moves, han bruger til at skabe tidlig separation. Han kan godt blive bedre i hand fighting mod fysiske corners, men over middel til at komme af line of scrimmage.
  • Som ruteløber fik han ikke lov til at løbe mange forskellige ruter, men han viste alligevel lovende tegn som ruteløber. Han viser evne til at arbejde nede i knæene og eksplodere ind og ud af breakes. Derudover viser han en evne til at arbejde blinde vinkler hos cornerbacks.
  • I forlængelse af ovenstående punkt, synes jeg, det er vigtigt, at understrege, at han viste quickness og burst til at skabe god separation, når han endelig fik lov til at løbe andet end linæere ruter udvendigt.
  • På dybe kast er han dygtig til at finde bolden i luften og få lavet justeringer, så han kommer ind under den, så den falder lige ned i armene på ham. Gode tracking evner.
  • Det er sjældent, at jeg gider bemærke receiveres blokeringsevner, men Dyami Brown er en af de bedre blokerende WRs, jeg har set de sidste par år. Tager det seriøst og kommer med god fysik og sustain i sine blokeringer.

Svagheder

  • Største problem for Dyami Brown er hans hænder. Han griber de fleste must-catch bolde, men når situationerne bliver lidt mere pressede, fordi han skal gribe et hårdt kast væk fra kroppen, eller fordi en forsvarsspiller presser ham fysisk i catch-situation, så taber han for mange bolde.
  • I forlængelse af ovenstående skal han være bedre til at skærme forsvarsspillere væk fra bolden. Dette gælder både på slants/digs og på contestede catches ned langs sidelinjen. Skal spille stærkere ved catch point.
  • I college løb han 90% af tiden kun go, out eller curl/comeback-ruter fra venstre side af angrebet. Det var ikke et nuanceret rutetræ, og han ville skulle vænne sig til at løbe flere forskellige ruter fra flere forskellige positioner.

Opsummering

Dyami Brown har udviklet sig rigtig fint fra 2019 til 2020. Jeg så ham i sommer, og der manglede han noget modenhed i næsten alle facetter af spillet. I 2020 var det dog tydeligt, at han havde lagt på i sine releases og på sine ruter, og det gav ham for alvor mulighed for at vise sig frem som en mere alsidig dyb trussel. Brown ligner på alle punkter en vertikal trussel til dit angreb, men han kan også være mere end bare en mand, der strækker forsvaret vertikalt. Der vil stadig være noget udvikling nødvendigt i ruterne og i hans play strength, og så bliver hans hænder nok aldrig fænomenale. Men Brown ligner en mand, der kan bidrage på et NFL-angreb som en fin WR2.

NFL Comparison: D.J. Chark

Senest opdateret 22/01/2021
- Teis Joranger

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button