Runningbacks 2021Scouting Reports 2021

Deon Jackson: Solid between the tackles-runner til tredjedagen

Vi taler altid om, at RBs don’t matter, og at man nemt kan finde bidragsydere sent i draften. Deon Jackson har været en solid bidragsyder hos Duke de seneste tre sæsoner og kommer med en ret interessant kombination af beslutsomhed og størrelse.

Deon Jackson kommer fra Atlanta, Georgia, hvor han gik på Pace Academy High School. Her var han oprindeligt et 3-stjernet recruit, der havde tilbud fra Colorado State, Boston College, Appalachian State og Arkansas State. Her faldt valget på Duke og David Cutcliffe.

Her blev det ikke til mange touches i den første sæson, der endte med 32 attempts for meget beskedne 97 yards (3.0) avg. Året efter fik Jackson dog noget bedre gang i hjulene og fik 161 carries, som han omsatte til 847 yards og 7 TD. Samtidig greb han 26 bolde for 253 yards og yderligere 2 TD. I sin både sin junior og senior season opretholdte Deon Jackson antallet af carries (172 og 161) og producerede 641 og 682 yards og i alt 11 TD. Dog faldt hans average til 3.7 og 4.2 i de to sæsoner, ligesom hans produktion i kastespillet faldt en smule til 21 og 10 receptions for henholdsvis 192 og 85 yards.

Alder ved draften: 22 år (18. februar 1999)
Højde: 6 ft 0in. (181cm)
Vægt: 220 lbs (100 kg)

Deon Jackson Scouting Reports

Styrker

  • Er bygget virkelig solidt og har klart en NFL-caliber frame. Selvom han er næsten 6'0, har han et ret kompakt build og atletisk build med god masse gennem hele kroppen.
  • Selv om han spiller lidt højt, har han god contact balance og er svær at trække ned ved bare at hægte sig på. Løber gennem armtacklinger og får forsvarsspillere til at glide af hofterne med en god kombination af power og momentum. Rimelig kraftfuld runner, der godt kan sænke skuldrene og skabe sin egen pile, hvor han gør det ubehageligt at stikke snuden ind.
  • Viser generelt god vision og særligt tålmodighed bag linjen. Forstår at lade sine blockers lave det grove arbejde og følger dem i store træk virkelig godt og smart. Varierer godt mellem at sænke tempoet og eksplodere ud af sit stance med beslutsomhed. Vil egentlig gerne rose ham for generelt at tage gode, fornuftige beslutninger og tage, hvad der er blokeret for ham.
  • Testede imponerende godt og fik en del til at spærre øjnene op med en 40-yard dash på 4.32, der senere blev korrigeret til lige omkring 4.42. Det er dog stadig super, super imponerende for en 6'0, 220 lbs RB, der primært vinder på solide beslutninger og power. Der gemmer sig altså noget atletisk potentiale og fart under kølerhjelmen, som man forhåbentlig kan unlocke i de rigtige situationer.
  • Han er ikke uden evner i kastespillet og har også været flyttet en smule rundt på banen. Men det er nok noget, der skal arbejdes yderligere på, hvis det skal være en decideret force i NFL, da den gerne skal ligge lige i kurven. Synes egentlig også, at han viser ok takter som pass protector, blandt andet qua sin størrelse.

Svagheder

  • Der er noget ved Jacksons måde at løbe på, der bekymrer mig en lille smule. Har en lidt smal base, hvilket gør, at han mister rigtig meget lateral agility. Det føles nærmest som om, at han er bedst i en lige linje og maksimalt kan maksimere sine løb i en kegleform fra sin udgangspunkt i backfielden. Det er måske lidt hårdt sagt, men hans agility-drills indikerede også, at hans retningsskifte ikke er mere end average.
  • Hvis Jackson skal undvige penetration i backfielden, er det yderst sjældent, at der kommer noget positivt ud af spillet. Er bestemt ikke en creator og kommer ikke til at få mange til at misse i en telefonboks, så mudrede lommer er ikke hans force. Har lidt brug for en startbane og en vinkel, hvis han skal skifte spor, men når først han er oppe i fart på 2nd level, er kombinationen af build up speed og momentum ubehagelig for forsvarsspillere.
  • Jeg tror faktisk godt, at Jackson kan fungere i flere forskellige schemes, da han træffer ret gode beslutninger on the fly. Til gengæld synes jeg ikke altid, at han truer ydersiden, når han presser banen horisontalt, så det ville ikke undre mig, hvis han er bedre til inside zone end outside. Virker effektiv på traps.
  • Har et problem med fumbles og ball security. Fumblede 5 gange i 2020 og mistede dem alle. Fumblede 4 gange i 2019 og 5 i 2018. Passer simpelthen ikke godt nok på bolden i forhold til hans fysiske måde at løbe på mellem tackles, og det får ham lynhurtigt i problemer hos trænerstaben, hvis det ikke bliver fikset. Tror sgu ikke, han ender i New England... (ja ja, nu sker det sikkert).

Opsummering

Har efterhånden set en del late-round runningbacks, og jeg vil mene, at Deon Jackson er en af de mere interessante på trods af nogle bekymringer, som han nok ikke ryster af sig lige foreløbig. Det er et problem, at han smider bolden på tæppet alt for ofte, og så tror jeg heller ikke, at man kan justere ret meget på hans smalle base som runner, der hæmmer hans lateral agility og quickness på korte afstande. Til gengæld synes jeg, at han har et solidt bundniveau, tager generelt smarte beslutninger bag linjen og har den fornødne power og bygning til at være produktiv mellem tackles. Fornuftig downhill, between-the-tackles runner, der formentlig kan operere i forskellige schemes. Hans testresultater fik helt sikkert nogle til at tage et ekstra kig på hans tape, som er rimelig solidt, omend lidt uspektakulært. Han har dog et skill-set, som jeg sådan set godt kan forestille mig fungere i NFL, og det er en bonus, at han ikke har hænderne skruet helt skidt på i kastespillet.

NFL Comparison: Jeff Wilson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button