Scouting Reports 2021Wide Receivere

Dazz Newsome: North Carolinas oversete playmaker

North Carolina sender i år en række offensive playmakers i draften i skikkelse af Javonte Williams, Michael Carter og Dyami Brown. Men det vil være en fejl at overse eksplosive Dazz Newsome, der hovedsageligt opererer ud af slotten.

Dazz Newsome er født og opvokset i Hampton, Virginia, hvor han spillede football på Hampton High School. Her spillede han både runningback, wide receiver og cornerback, og som senior blev han kåret til den lokale avis, Daily Press’, Offensive Player of the Year efter en sæson med 35 touchdowns, 1.684 rushing yards og 413 receiving yards. Som et 3-stjernet recruit valgte Newsome oprindeligt at spille for University of Maryland, men han ombestemte sig og valgte North Carolina Tar Heels i stedet.

Her begyndte han faktisk sin karriere som defensive back, men skiftede i 2017-sæsonen tilbage på offense, hvor han som WR greb 18 bolde for 227 yards. Året efter lagde han oven på sit spil og greb 44 bolde for 506 yards og 2 touchdowns gennem luften, samt et på jorden og et som punt-returner. Som junior præsterede Newsome sin bedste sæson hidtil, da han førte holdet i receptions med 72 for 1.018 yards og 10 touchdowns. Også i sin senior sæson viste Newsome prøver på sine evner, men på grund af de mange talentfulde spillere på angrebet, blev bolden også fordelt mere til diverse playmakers, hvilket betød, at Newsome kun nåede over 100 yards én gang i sæsonen på vej til en fornuftig 54/684/6 statline.

Alder ved draften: 22 år (15. maj 1999)
Højde: 5ft 11 in. (180 cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Dazz Newsome Scouting Reports

Styrker

 • Det er hurtigt ret tydeligt, at Newsome bevæger sig rigtig godt og ubesværet rundt på en football-bane. Har et hurtigt og eksplosivt release af line of scrimmage og ser hurtigt ud til at nå sin topfart. Har et virkelig glidende bevægelsesmønster, løber med sine pads over knæene og nuancerer effektivt sin fart. Dog kan han have en lille smule tendens til at snuble lidt, når han virkelig presser sig selv lateralt.
 • Løber stort set alle sine ruter fra slotten, hvor han ofte har fået frie releases ned ad banen. Viser dog en god evne til at variere sin play speed og er ikke bange for at angribe cornerbacks og tvinge dem til at åbne hofterne. Spiller meget på at manipulere leverage og bruger små, subtile moves til at fordele sin vægt lateralt og viser faktisk en udmærket evne til at bruge sine hænder til at vifte kontakt væk og krydse ind over forsvarsspilleres synsfelt.
 • Viser, at han kan lave spil på alle niveauer af banen. Bliver tit brugt som motion man før snappet og viser, at han både er farlig med bolden i hænderne nær line of scrimmage, som sikkerhedsventil ind over midten og som dybt target via forskellige dybere rutekoncepter. Løber blandt andet en god fade/wheel fra slotten og forstår at splitte seamen på forskellige skinny post-koncepter.
 • Har en god forståelse for at slå både man og zone coverage og vil egentlig betegne ham som en god route runner. Varierer sin fart godt og viser evnen til at komme ud af breaks med godt momentum og separation, særligt på out routes. Engang imellem runder han sine slantruter en smule, men det sker særligt på RPO/PA-koncepter, hvor linebackers bliver suget op mod linjen, og hvor han kan smutte ind bagved. Løber også nogle option-ruter, hvor han ser ud til at tage de rigtige beslutninger og præsentere sig selv godt for sin QB. Tager endda små, subtile skridt på toppen af ruten for at gøre sig fri af underneath coverage og LB's, der sidder på toppen. God spilforståelse.
 • Er god til både at sætte sig selv i positioner til at skabe YAC og maksimere spillene med bolden i hænderne. Har evnen til at få folk til at misse tacklinger, nok balance og kraft i underkroppen samt fart og elusiveness nok til at skabe store spil fra stort set alle positioner. Er ikke en Tyreek Hill-type, men er god med bolden i hænderne.
 • Det er måske ikke det vigtigste aspekt af det at spille receiver, men jeg sætter virkelig pris på Newsomes effort som blocker. Der er virkelig mange spil, hvor han er engaged længe og nærmest driver sin modstander ned ad banen. Kæmper virkelig hårdt og er ikke bange for at bruge sin fulde kropsvægt.
 • Kommer til at bidrage på special teams, hvor han er blevet brugt både som kick- og puntreturner. Skal passe lidt på med ikke at blive for ivrig med coverage tæt på sig, men er på den anden side også en trussel på alle spil. Muffer et punt mod Syracuse, men holdet stoler på ham og sætter ham tilbage på de næste drives, hvor han kvitterer med store spil.

Svagheder

 • Jeg mener ikke, at Newsome er hverken mere eller mindre kriminelt undersized end andre af sin type i den her draft. Ser måske en smule tyndere ud end 190 lbs, men har omvendt en kraftfuld underkrop og nogle tonede arme. Kan dog ikke betegne hans størrelse som et plus, hvad angår hverken længde eller styrke. Vinder på trods - ikke på grund af størrelsen.
 • Ville virkelig gerne se Newsome tage flere snaps fra ydersiden eller blive udfordret mere på line of scrimmage. Der er eksempler, hvor han vinder nemt med quickness og effektivt fodskifte inside/outside, men jeg mangler at se ham vinde konsekvent, når det bliver fysisk gennem de første fem yards. Vil formode, at han skal udvikle en bedre pakke af releases, så han ikke forfalder til samme inside/outside release. Der er tilfælde, hvor han virkelig forsøger at slow-playe sit release og nærmest går de første yards - det bliver bare ikke kontinuerligt succesfuldt i NFL.
 • Der er faktisk en del spil, hvor Newsome tracker bolden godt og justerer til den, når den måske er lidt for lav. Til gengæld synes jeg, at han kan have en lille smule svært ved at lave de "svære" catches, når bolden er kastet højt over hovedet på ham. Her spiller mangel på længde og timing en smule ind, og det er noget, han kan arbejde på, selvom han generelt viser udmærkede hænder og ball skills.

Opsummering

Dazz Newsome er bare endnu én i rækken af interessante slot-receivers med fornuftig værdi i midten af dette års draft. Det er svært at vurdere, om han har, hvad der skal til, for at vinde fra ydersiden, men han har gennem fire sæsoner hos North Carolina vist, at han er en trussel fra slotten, hvorfra han kan vinde på alle niveauer af banen. Han er en mere end habil ruteløber og ser ud til at forstå, hvordan han skal angribe coverages med en god variation af sin playspeed. Kan arbejde både dybt og skabe ting med bolden i hænderne, så der skulle være en klart defineret vej til spilletid for Newsome hos et hold, der måske ikke får fat i spillere som Rondale Moore, Kadarius Toney osv. tidligere i draften. Vil helt sikkert komme med ekstra værdi på special teams, hvor han er vant til at returnere spark og har noget fart og elusiveness at true med.

NFL Comparison: Golden Tate

Styrker

 • Selvom Dazz Newsome falder ned i den her klassiske slotreceiver-kasse hvad angår build, så har han noget acceptabel fart at arbejde med. Han er ikke hurtig, men der er nok til at true vertikalt, så han kan løbe ruter på alle niveauer af banen.
 • Generelt bevæger han sig rimelig fornuftigt, og hans quickness er rigtig fin. Hans har nogle eksplosive og rimelig skarpe retningsskift, især med bolden i hænderne, og overordnet er han en habil atlet.
 • Som slotreceiver får man i college mange muligheder for at udnytte hullet zoneopdækning, men jeg vil alligevel sige, at jeg synes, Newsome generelt er dygtig til at finde de områder i midten af banen, hvor forsvaret giver plads. Fin evne til at sætte sig ned mellem zoner og søger fint mod vinduer, som quarterbacken kan kaste efter.
 • Med bolden i hænderne viser Newsome nogle ret fine evner, og hans gode quickness og retningsskift giver ham en del elusiveness. Derudover er hans balance også over middel, og han har også noget god feel for at maksimere yards efter catchet.

Svagheder

 • Newsome arbejde næsten kun i slotten, og det betød en masse free releases, hvor han ikke rigtigt blev presset på line of scrimmage. Det var en stor fordel for ham, da jeg generelt synes, at han havde problemer med at arbejde gennem kontakt på ruterne. Når forsvarsspillere gik lidt fysisk til ham, tabte han en del momentum og timing i sine ruter.
 • Der er noget fin quickness ind og ud af breakes, og der er også nogle udmærkede moves hist og her, men alligevel sad jeg ofte tilbage og savnede mere separation på ruterne. For mig sælger han ikke helt ruterne så overbevisende, og det virkede for let for modstanderne at læse det.
 • I 2020 var Newsome ikke plaget af nogle af de drops, han havde tidligere i karrieren, men jeg synes stadig ikke, at hænderne virker så naturlige. Han body catcher meget i stedet for at plukke bolden ud af luften med hænderne, og det reducerer hans catch radius
 • Problemerne med at gribe bolden lidt væk fra kroppen og hans under middel styrke, når modstanderne gik fysisk til ham, betyder, at han ikke vandt mange contestede situationer. Man kunne godt savne lidt stærkere hænder hen over midten, når vinduerne blev små og catches lidt sværere og mere presset.

Opsummering

Dazz Newsome er en klassisk slotreceiver, der giver nogle udmærkede YAC-evner og fornuftig spilintelligens i midten af banen. Sådan en type kan altid bruges i større eller mindre grad, og han har en ok chance for at blive en WR3-type på et hold. Jeg savner dog også nogle ball skills, noget feel på ruterne og lidt x-faktor, så for mig er han heller ikke mere end det. Derfor skal vi også et stykke ned på dag 3, før jeg tager ham, men har du brug for 300-500 yards fra din WR3/WR4, mens han giver dig lidt punt return-evner, så er Newsome en fin mulighed.

NFL Comparison: Richie James Jr.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button