Scouting Reports 2021Wide Receivere 2021

Dax Milne: Top-quarterbackens bedste ven

Hver gang Zach Wilson begyndte at scramble i sin søgen efter et stort spil, kunne man næsten garantere, at værelseskammeraten Milne ville levere et spekakulært catch i den anden ende. Nu er spørgsmålet, om den snedige WR også kan blive en QBs bedste ven i NFL.

Dax Milne kommer fra South Jordan, Utah, hvor han gik på Bingham High School. Her blev han i 2017 kåret til Male Athlete of the Year som både medlem af state championship football-holdet og basketball-spiller. Alligevel var der ikke ret meget opmærksomhed omkring Milne som recruit, og som 2-stjernet prospect havde han faktisk kun tilbud fra Air Force, Army og FCS-skoler som Weber State og Southern Utah.

I stedet valgte han BYU, hvor han endte som preferred walk-on – blandt andet fordi han har kendt Zach Wilson siden 5. klasse. Efter to sæsoner med beskeden produktion blev han dog for alvor først en faktor i 2020-sæsonen, hvor også Wilson tog sit spil til et helt nyt niveau. Her greb Milne 70 bolde for 1.188 yards og 8 touchdowns som junior, og selvom han egentlig havde tænkt sig at tage sin senior season med og bygge videre på en fantastisk sæson, så besluttede han alligevel at tage springet til NFL – og forhåbentlig ride på den bølge af succes, som ham og Wilson rammer NFL med.

Alder ved draften: Ukendt
Højde: 6ft 0 in. (182 cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Dax Milne Scouting Reports

Styrker

  • Selv om Milne kun har et enkelt år med super produktion sammen med Zach Wilson, så ligner det bare, at han forstår de små nuancer ved positionen. Spiller super smooth og udnytter de små fordele, der kan findes på en snap-by-snap basis. Crafty i sine bevægelsesmønstre og er teknisk raffineret i fx releaseplan og positionering ned ad banen.
  • Kan godt lide det savvy, som Milne viser i sine ruter. Forstår at bruge sit stem til at sætte corners op og manipulerer leverage gennem sine ruter ned ad banen. Bruger corners' aggressivitet mod dem selv med double moves eller små fakes. Ved godt, at han ikke slår nogen på ren fart, så giver sig selv muligheden for at udnytte vinkler, leverage og positionering til sin fordel. Har udmærket quickness og viser en fin evne til at sænke hofterne og skabe separation ud af horisontale breaks.
  • Milne har nogle af de bedste evner som ball tracker, jeg har set i den her klasse. Får konstant lokaliseret bolden i luften og justeret sin rute til den. Får det til at se legende let ud at gribe bolden rundt om andre spillere eller over skulderen, selvom han ikke er specielt fysisk. Bruger dog hænderne aggressivt på toppen af ruter.
  • Man skulle ikke ret langt ind i Milnes tape for at se en tendens. Hver gang, Zach Wilson begyndte at scramble og søge efter et stort spil ned ad banen, så kunne man nærmest garantere, at Milne ville lave et mere eller mindre spektakulært catch i den anden ende. Godt nok var de to roommates, men den indbyrdes forståelse de to imellem var imponerende. Viser at Milnes hustle og football IQ er top notch. Taber sjældent en bold.

Svagheder

  • Ved første øjekast møder Milne umiddelbart ikke ret mange NFL threshold. Med sine 6'0, 190 lbs er han til den klejne side. Mangler helt klart noget massefylde og er ret spinkelt bygget.
  • Derudover er Milne ikke nogen specielt god atlet. Hans 3-cone er fornuftig (6.85), men hans bench (14), jumps (31" vertical, 9'6 broad) samt 40-yard dash (4.54) er forholdsvis undervældende. Det matcher egentlig meget godt, hvad Milne også viser på tape. Quicker than fast med en høj step frequency og manglende 2nd gear. Det betyder også, at han formentlig ikke kommer til at vinde mange foot races i NFL.
  • Det ville ikke undre mig, hvis Milne er mere naturlig i slotten end på ydersiden i NFL. I college har han haft en del inside/outside versatility, og jeg vil ikke udelukke, at han kan finde en måde at vinde på fra ydersiden, men kommer ikke til at vinde på sin fysik eller atletiske formåen i NFL.
  • Hvor meget af Milnes succes skal tilskrives Zach Wilson og en fremragende OL hos BYU? Det er selvsagt nemmere at løbe sig åben og lave spektakulære catches, når din QB får masser af tid både i og uden for lommen. Milne vinder dog på mange forskellige ruter og måder, så det er min fornemmelse, at han nok skal klare sig.

Opsummering

Leder man efter en atletisk freak med prototypisk længde, størrelse og elite fart, så kan man godt lægge Dax Milnes tape væk igen. Leder man derimod efter en undersized, savvy route runner med eminente ball skills og tracking, der kan være en QBs bedste ven på tredje down, så er Milne et rigtig godt bud. 2020-sæsonen katapulterede BYU's QB Zach Wilson helt op i toppen af draften, og hans bedste, mest pålidelige våben var værelseskammeraten Milne, som han nærmest havde en telepatisk connection med. Milne kommer formentlig ikke til at vinde mange foot races i NFL og kan tænkes at være mest effektiv fra slotten, men han forstår at løbe sig åben og virker som en spiller, der bare får "the job done" spil efter spil. Det er helt klart en spiller, jeg gerne vil have på mit hold. Men jeg har også en forkærlighed for craftsmen.

NFL Comparison: Adam Humphries

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button